Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyanıklığın böylesi

Uyanıklığın böylesi

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyeliler'e kiraya verildiği ortaya çıktı. Kamulaştırılan evlerini bakın ne yapmışlar

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 10:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca TL harcayarak, Kadifekale eteklerinde Antik Roma Tiyatrosu'nu ortaya çıkarabilmeki için bu bölgede kamulaştırma yaptı. Evlerin sahiplerine de kamulaştırma bedelllerin ödendi. Paralarını alan bazı mülk sahiplerinin, evlerini Suriyelilere kiraya verdiği anlaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU görevlileri, kiraya verilen bu evlerin suyunu kesti. Ancak bu işe yaramadı, birçok kişi görevlilerin ayrılmasının ardından suları kaçak olarak tekrar bağlayıp, kulanmaya devam etti. Evlerin kiralarının ise 400 ile 650 TL arasında değiştiği belirtildi. Bu durumun en çarpıcı şekilde kamulaştırımaların yoğun olarak yapıldığı Ballıkuyu'daki Ali Reis Mahallesi'nde yaşandığı bildirildi. Sadece bu mahallede kamuluştarılan onlarca evde Suriyeli ailelerin yaşamını sürdürdüğü vurgulandı. 

Mahalle Muhtarı Mehmet Salih Oruç, "Kamuluştırma bedellerini alan ev sahipleri artık mülkleriyle bir ilişkisi kalmamasına rağmen, aylardır evlerini Suriyeli vatandaşlara kiraya verip buradan rant elde ediyorlar. Üstelik suların kesilmesine rağmen kaçak su kullanmaya devam ediyorlar. Burada bu sağlıksız evlerde zor koşullarda yaşayan, içlerinde engelilerin de olduğu Suriyeliler var. Çaresiz kaldıkları için bu evlerde oturuyorlar yoksa hiç kimse gelip burada oturmaz. Şu anda evlerde elektirik var. Bu evlerde yaşamak son derece riskli ve yangın tehlikesi var. Yıkım bölgesi olduğu için bozulan yollar onarılmıyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.