Dolar 32,5835
%0.22
Euro 34,8112
%0.43
Altın 2.414,690
%-0.75
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Utku Gümrükçü Çiğli adaylığını açıkladı

Utku Gümrükçü Çiğli adaylığını açıkladı

Birol Soylu’nun sunduğu 10’uncu Köy Programına katılan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü, Çiğli İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Gümrükçü'den 10’uncu Köy'de flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 15.12.2017 - 10:53

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Birol Soylu’nun konuğu olan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü, daha önce de yaptığı CHP Çiğli İlçe Başkanlığına yeniden aday olduğunu ilk kez açıkladı: “Pazar günü adayım.”

ÖRGÜTÜN TAKDİRİ ÖNEMLİ

Çiğli’de referandumda çıkan yüzde 73 oy oranının 2019 seçimlerinde yüzde 80’lere taşınması gerektiğini, seçilmesi durumunda pazartesi gününden itibaren örgütle el ele yürüyeceği mesajını verdi:

“Çiğli’de yüzde 73 hayır oyu var, bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu yüzde 80’e nasıl taşırıza bakmalıyız. Örgütün takdiri önemli. Güçlü bir örgüt kurmamız lazım. Olağanüstü kongreyle seçildim geçmişte. Her mahallede örgütlü arkadaşlarımız var. A B listesi kırmızısı mavisi değil. artık 400 kişi var Pazar günü. Pazartesiden itibaren el ele yürüyeceğiz.”

ASLINDA ÖRGÜTLE UYUMLU BELEDİYE BAŞKANI OLMALI

Belediye başkanıyla uyumlu ilçe başkanı değil örgütle uyumlu belediye başkanı modelinin olması gerektiğini belirten Utku Gümrükçü, yeniden ilçe başkanı seçilmesi durumunda, uyumlu olacağı mesajını verdi:

Aslında örgütle uyumlu belediye başkanı olmalı. Elbette ki ilçe örgütü belediye kavgasından parti çok çekti. Çiğli de bunun acısını çekti geçmişte. Biz seçilirken belediye başkanıyla kavga etmeyeceğiz. Sorunları partinin yetkili kurullarında konuşacağız demiştik.Sözümün arkasındayım.

BAŞKANIN ÖRGÜTÜ İKİ DUDAĞI ARASINDA ŞEKİLLENDİRMESİNE KARŞIYIZ

“Geçmişteki pratiğimiz gelecekte ne yapacağımızı gösteriyor. Örgütü iki dudağın arasında şekillendirmeye karşıyız. Başkanın örgütle uyumlu olması lazım” diyen Utku Gümrükçü, sözlerini, “Başkanlarımızın hizmetiyle öne çıkmalı. Yakalarındaki altı rozeti uygulamalarında görmek istiyoruz. Kamu gücünü örgütlerde şekillendirmeye  başından bu yana karşı çıktık. Örgüt ayrıdır belediye ayrıdır. Hizmeti belediye yapar. Siyasi yönü örgüt belirler. 1,5 yıl birlikte çalıştık. Kavgamız olmadı. Olsa da kimse duymadı. Gelirsek aynı şeyi yapacağız. Parti içi mücadele olur CHP’de. Ama parti dışında bir kavga olarak yansıtılmamalıdır. Görev yaptığım döneminde de il yönetiminde de bunu savundum. Oturduğum andan itibaren parti içinde ahengin sağlanması için çalışacağım” şeklinde sürdürdü.

TUNCAY ÖZKAN’DAN ÖNCE SİYASET YAPIYORDUM

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın adamı olduğu şeklindeki eleştirileri de yanıtlayan CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Tuncay Özkan ile tanışmadan önce de siyaset yaptığı vurgusunu yaparak, Özkan ile Cumhuriyet Mitingleri’nde birlikte çalıştığını kaydetti.

Gümrükçü, şunları söyledi: “Tuncay Bey ile 2005 yılında tanıştım. Cumhuriyet mitinglerinde de beraberdik. Başarılı bir hatip. Toplumsa muhalefeti ayağa kaldırmada ikimizin aklından geçenler örtüştü. Birlikte hareket ettik. Aramızda hiçbir zaman ast üst ilişkisi olmadı. Ağabey kardeş ilişkisi oldu. Ergenekon sürecinde de beraber yargılandık. Tutanaklarda da var. Tuncay Özkan’dan önce de siyaset yapıyordum. Yarın cezaevinden çıkarsa yeniden onunla siyaset yaparım. Kişilere endeksli siyaset yapmıyorum. Benim bir davam var. 13 vekilimiz var. Alaattin Beyin yanında büyüdüm. Çok başarılı bir il başkanıydı. Yanında çok şey öğrendim. Ali Rıza Koçer ve Alaattin Yüksel hocamdır dedim. Tuncay Bey bana Alaattin’in adamı diğer taraf bana Tuncay’ın adamı diyor. Ben CHP’nin adayıyım. Yoldaşlık hukukumuz vardır aramızda. Herkes ayrı bir şahıstır. 20 yıldır kimsenin adamı olmadım. Bundan sonra da olmaya niyetim yok. İyi bir milletvekili. Belgeler ortaya çıkarıyor Tuncay Özkan. Tacettin Bayır ile siyaset yapıyorum. 2000 yılından bu yana. Tüm milletvekilleriyle aram iyi.

İZMİR’İN 30 İLÇESİNİ TEMSİL EDECEK KADROLARIN İL ÖRGÜTÜNDE YERALMASI İÇİN OY KULLANACAĞIZ

İlçe başkanlığından sonra istifa edip CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkan adayı olacağı şeklinde eleştiriler sorulan Utku Gümrükçü açık yanıt vermedi ancak şunları söyledi:

“Örgütte siyasetten yanayım. Örgütü toplayacağız. İl delegesi arkadaşlarla güçlü ilçe güçlü il çalışması yürütmek. İzmir’in 30 ilçesini temsil edebilecek siyasete hakim kadroların il örgütünde yer alması için oyumuzu kullanacağız. Bu süreçte şu an tek aday noktası konuşuluyor. Böyle bir şey iyi bir şey olur. Bir kere 2019’un kavgası kongrelerde verilmemeli. Adaylar kongrelerde değil genel merkezde yarışmalı. Bugüne kadar hiç hep örgütte görev aldım. Hamallık kısmında yer aldım. Tüm görevlerde yer aldım. Her görevi yaptım. Pazar günü kongremiz var. Çiğli ilçe kongresi güzel bir kongre olacak.”

İYİ PARTİ EN ÇOK CHP’DEN OY DEVŞİREBİLİR

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, iki ayrı anket firmasının yaptığı çarpıcı sonuçlar içeren İYİ Parti anketi hakkında da çarpıcı bilgiler verdi. İYİ Parti’nin belirtilenin aksine partilerinden ciddi oranda oy alabileceğini söyleyen Utku Gümrükçü, dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu:  

“İki ayrı anket şirketiyle konuştum. CHP olarak masaya yatırmamız gerekiyor bence. İYİ Parti en çok CHP’den oy devşirebilir. Bu ihtimaldir. İzmirlinin yüzde 42’si ben İYİ Parti’ye oy verebilirim diye bakıyor. Bir başka anket de var. İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 15 olduğu şeklinde. Sağın alternatifi sağ değildir. Türkiye’nin çözümü sol partiye oy verilmesidir. O partinin adı da CHP’dir. Hayırda 50 biz alıyoruz 23’lük bir açık var. Hedef kitle. Bu kitleyi kazanmalıyız. İzmir demokrattır ama CHP’li değildir. 1999 yılından bu yana İzmir’i sosyal demokrat anlayış yönetiyor. Tüm olanaklarımızı kullanarak çalışmalıyız.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Birol Soylu: Benimle uyumlu ilçe başkanı istiyorum lafı herkesin dilinde. Zeynel Mertoğlu yüzde yüz uyumlu ilçe başkanlığı yaptı. Asıl sorun şu belediye başkanıyla mı örgütle uyumlu bir ilçe başkanı m? Bu uyumun kriterleri nedi? Örgütün bir denetim mekanizması olması dışında belediye başkanının projelerini tanıtan, onu uçuran müritleri olarak mı kabul etmeli örgütü. Bu uyum nedir'

Utku Gümrükçü: Aslında örgütle uyumlu belediye başkanı olmalı. Elbette ki ilçe örgütü belediye kavgasından parti çok çekti. Çiğli de bunun acısını çekti geçmişte. Biz seçilirken belediye başkanıyla kavga etmeyeceğiz. Sorunları partinin yetkili kurullarında konuşacağız demiştik. Pazar günü adayım. Sözümün arkasındayım.

Birol Soylu: ilçe başkanı seçilmeniz durumunda belediye başkanıyla nasıl uyumlu olacaksınız'

Utku Gümrükçü: Geçmişteki pratiğimiz gelecekte ne yapacağımızı gösteriyor. Örgütü iki dudağın arasında şekillendirmeye karşıyız. Başkanın örgütle uyumlu olması lazım. Hizmeti belediye yapar. Siyasi yönü örgüt belirler. 1,5 yıl birlikte çalıştık. Kavgamız olmadı. Olsa da kimse duymadı. Gelirsek aynı şeyi yapacağız. Parti içi mücadele olur CHP’de. Ama parti dışında bir kavga olarak yansıtılmamalıdır. Görev yaptığım döneminde de il yönetiminde de bunu savundum. Oturduğum andan itibaren parti içinde ahengin sağlanması için çalışacağım. Hasan Başkan 1,5 yıl daha görev yapacak. Kimseyi bir makama taşımak için siyaset yapmıyorum. CHP’yi iktidar yapmak için siyaset yapıyorum. 2002’den beri AKP ile mücadele ediyoruz. 1997 yılından bu yana siyasetin içindeyim. 18 yıldır da Cumhuriyetçi mücadelenin içindeyim. Ahmet’i belediye başkanı Mehmet’i meclis üyesi yapalım anlayışında değilim. Sistem değişti. 2019’da yüzde elli artı bir almalıyız. Dolayısıyla en yüksek oyu kiminle alırız. Bir kişi bile önemli. Birin önemini bilerek, birlerin üst üste konduğunda ortaya ne çıkacağını bilerek. Bu mücadele Utku’nun koltuk mücadelesi değil. benim tarzım bu. Dava adamlığı.

Belediye makamını alan arkadaşların bu partinin bir militanı gibi davranması lazım. 2019’daki seçimler çok önemli. Erkan ya da Utku başkan yapacak diye kimse bakmasın. Bu süreci kim daha iyi yönetir, kamuoyu önünde kim bizi daha iyi temsil ederize bakmalıyız. Çiğli’de yüzde 73 hayır oyu var, bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu yüzde 80’e nasıl taşırıza bakmalıyız. Örgütün takdiri önemli. Güçlü bir örgüt kurmamız lazım. Olağanüstü kongreyle seçildim geçmişte. Her mahallede örgütlü arkadaşlarımız var. A B listesi kırmızısı mavisi değil. artık 400 kişi var Pazar günü. Pazartesiden itibaren el ele yürüyeceğiz. İlçede mahalle meclisleri kuracağız. Onları saha çalışmalarında göreceğiz. Delegeler seçim çalışmasında olmaz denir. Parti içi seçimlere çalıştığınız kadar seçim için çalışsanız iktidar olursunuz. Bizim hedefimiz bu. İlçe başkanlığını bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya kaçar. Örgütün ilçe başkanının arkasında güçlü bir biçimde durması lazım. Öbür türlü başkanlık sistemi olurdu. Sandık örgütlenmesini geliştireceğiz. Kapısı çalınmadık ev bırakmayacağız. İktidarın baskı

İstanbul il başkanının bir açıklaması var. Güçlü örgüt bizim belediye başkanlarımızın da işine yarar. Hasan Başkan ile ilgili –inşallah öyle bir şey olmaz- bir şey olursa önce ben koşarım, en önde ben dururum. Güçlü örgüt belediyenin hizmetlerini daha iyi anlatır, oyunu arttırır.

Mevcut ilçe yönetimindeki arkadaşların emeklerine teşekkür ediyorum.

Birol Soylu: İYİ Parti çıktı. Etkisi ne olur ilçeye'

Utku Gümrükçü: İki ayrı anket şirketiyle konuştum. CHP olarak masaya yatırmamız gerekiyor bence. İYİ Parti en çok CHP’den oy devşirebilir. Bu ihtimaldir. İzmirlinin yüzde 42’si ben İYİ Parti’ye oy verebilirim diye bakıyor. Bir başka anket de var. İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 15 olduğu şeklinde. Sağın alternatifi sağ değildir. Türkiye’nin çözümü sol partiye oy verilmesidir. O partinin adı da CHP’dir. Hayırda 50 biz alıyoruz 23’lük bir açık var. Hedef kitle. Bu kitleyi kazanmalıyız. İzmir demokrattır ama CHP’li değildir. 1999 yılından bu yana İzmir’i sosyal demokrat anlayış yönetiyor. Tüm olanaklarımızı kullanarak çalışmalıyız.

Birol Soylu: Zeynel Mertoğlu seçim kazandığının ertesi günü ben üyeliğimi Karşıyaka’ya taşıdım. Uğraşmak istemiyorum dedim. Daha disiplin kurulu başkanı iken disipline vermeye çalıştılar. Karşıyaka’da da Çiğli’de de evim var. Tekrar ikametimi taşıyacağım.

Utku Gümrükçü: Eski parti değil CHP. Üye olmanın zor olduğu bir sistem yok. Bütün üyeleri tarayacağız. Adres ve bilgi güncellemesi yapacağız.

Birol Soylu: Çok sık sorulan bir soru var. O kadar çok soruldu ki. Silinen üyeler diye bir soru yağmuru var.

Utku Gümrükçü: İlçe başkanıydım. Seçime on beş gün kaldı. Ataşehir’de bir delege toplantısına katıldım. 15 civarı arkadaş vardı. Böyle bir şey olduğunu ben orada öğrendim. Yargıtay kayıtları ile Çiğli kayıtlarının tutmadığını öğrendim. Bin 100 kişi var dediler. 617’ye düştü 120 dediler sonra. Bu iki yıl önce olmuş bir olay. İki yıldır konuyu böyle sürekli gündemde tutmaya çalışan arkadaşlar var. İki yıl boyunca başka bir yönetim görevdeydi. Beş dakikada üye olabiliyorsunuz. Bunun telafi edilmesi gerekiyordu. Sanıyorum bunu gündemde tutmak için istismar etmek için bunu açık bıraktılar. İyi niyet olsaydı çözülürdü. Gerekli başvurular parti içinde yapıldı. Bu kongrede ben yeniden aday oldum. Delege seçimlerinde başladı. Bu arkadaşlar kimse yapılmayan işlemlerini hemen yapacağım pazartesi gününden itibaren. Bunun sözünü veriyorum. Kimsenin bu partiyle bağını kesmeye hakkı yok. Yargılanıyor ve cezaevine girecek diye bir laf çıkarmışlar. Bir arkadaşımız mahkemeye başvurmuş. Benim de bilgimi aldılar. Yargılama başlamış değil. şikayet yeni. Kongre süreci başlayınca yapmışlar.

Birol Soylu: Sık sorulan bir soru daha var. Herkesin adı biriyle anılır. Böyle bir geleneğimiz var. Sol  hastalık hizip hastalığı. Zaman zaman boy gösteriyor. Bu Alici bu Velici vesaire. Ben seni biliyorum ama izleyicilere senin hakkında bir açıklama yapsak. Tuncay Özkan’ın adamı.

Utku Gümrükçü: 1999 yılında üye oldum 18 yaşımı doldurduğum gün. O zaman Tuncay bey yoktu. Alaattin Yüksel’in ikinci dönem il yönetim kurulu üyesiydim. O zaman da Alaattinci Önder Savcı derlerdi. Tuncay Bey ile 2005 yılında tanıştım. Cumhuriyet mitinglerinde de beraberdik. Başarılı bir hatip. Toplumsa muhalefeti ayağa kaldırmada ikimizin aklından geçenler örtüştü. Birlikte hareket ettik. Aramızda hiçbir zaman ast üst ilişkisi olmadı. Ağabey kardeş ilişkisi oldu. Ergenekon sürecinde de beraber yargılandık. Tutanaklarda da var. Tuncay Özkan’dan önce de siyaset yapıyordum. Yarın cezaevinden çıkarsa yeniden onunla siyaset yaparım. Kişilere endeksli siyaset yapmıyorum. Benim bir davam var. 13 vekilimiz var. Alaattin Beyin yanında büyüdüm. Çok başarılı bir il başkanıydı. Yanında çok şey öğrendim. Ali Rıza Koçer ve Alaattin Yüksel hocamdır dedim. Tuncay Bey bana Alaattin’in adamı diğer taraf bana Tuncay’ın adamı diyor. Ben CHP’nin adayıyım. Yoldaşlık hukukumuz vardır aramızda. Herkes ayrı bir şahıstır. 20 yıldır kimsenin adamı olmadım. Bundan sonra da olmaya niyetim yok. İyi bir milletvekili. Belgeler ortaya çıkarıyor Tuncay Özkan. Tacettin Bayır ile siyaset yapıyorum. 2000 yılından bu yana. Tüm milletvekilleriyle aram iyi.

Örgüt bana yeniden görev verirse aynı anlayışı devam ettireceğim. 10 bin üyenin başkanıyım. On bini geçti. Bir kişinin lafını değil on bin üyenin lafını dinler ve on bin üyeyi yönlendirir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eder.

Birol Soylu: Seçilmeniz durumunda hedefleriniz nedir'

Utku Gümrükçü: Örgütte siyasetten yanayım. Örgütü toplayacağız. İl delegesi arkadaşlarla güçlü ilçe güçlü il çalışması yürütmek. İzmir’in 30 ilçesini temsil edebilecek siyasete hakim kadroların il örgütünde yer alması için oyumuzu kullanacağız. Bu süreçte şu an tek aday noktası konuşuluyor. Böyle bir şey iyi bir şey olur. Bir kere 2019’un kavgası kongrelerde verilmemeli. Adaylar kongrelerde değil genel merkezde yarışmalı. Bugüne kadar hiç hep örgütte görev aldım. Hamallık kısmında yer aldım. Tüm görevlerde yer aldım. Her görevi yaptım. Pazar günü kongremiz var. Çiğli ilçe kongresi güzel bir kongre olacak. Paşakule Düğün Salonu’nda yapılacak. Umuyorum kavgasız gürültüsüz. Siyasetin çok olduğu. Oy kullanacak arkadaşlara sesleniyorum; bugüne kadar insan ayırmadım. Mezhebine memleketine göre insanları ayırmayız. İlçe başkanı demek tüm partililerin başkanı demek. Beni destekledi desteklemedi ayrımı yapmadım. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.