Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak'ta dış ticaret semineri

Uşak'ta dış ticaret semineri

UŞAK Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ve Denizli İhracatçılar Birliği tarafından, 'İhracatta sağlanan devlet yardımları ve Irak pazarına ihraç' konulu seminer düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 14:06
 UŞAK - Uşak Atatürk Kültür Merkezi’ndeki seminere UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halit Oral Akbay, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanları, işadamları ve üniversite öğrencileri katıldı.


'İHRACATTA HER AY YÜZDE 8 ARTIŞ VAR'

Uşak’ın ihracat rakamlarını değerlendiren UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Uşak, 2011 yılında 155 milyon 663 bin dolar ihracat yaparken, bu rakam 2012 yılında 181 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2012 yılı ihracat rakamı ile artan bir inme yakalayan ihracat rakamlarımız, ihraç kayıtlı satışlarımızda eklendiğinde yaklaşık 600 milyon doları bulmaktadır. 2013 yılına baktığımızda ise ihracatta her ay yüzde 8 civarında yükselme var. Aslında Uşak’ın ihracat rakamları bahsedilen rakamlar değildir. İlimiz ara mamul ürettiğinden ihracatta gerçek rakamları yansıtamamaktadır. İhracatta yakaladığımız ivmeyi iller bazında değerlendirdiğimizde 2011 yılında 39’uncu sırada yer alan ilimiz 2012 yılında 36’ncı sıraya ilerlemiştir" dedi.

Denizli ve Uşak’ın Anadolu’nun sanayi ve ticarette başarı elde eden önemli şehirleri olduğunu ifade eden Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Uşak’ta 2012 yılında yapılan 180 milyon dolarlık ihracat değeri Uşak merkezli firmaların yaptığı ihracatın karşılığıdır. Bugün Uşak’ta düzenlenen seminerde anlatılacak olan ihracatta dahilde işleme rejimi ve devlet yardımları ihracat yapan firmalarımız için hayati önem taşımaktadır. Gün geçtikçe daha da zorlaşan küresel ticari rekabet ortamında, firmaların rekabeti kolaylaştırıcı, yeni pazarlara ulaşmayı teşvik edici fırsatlardan sonuna kadar yararlanması gerekmektedir" diye konuştu.

Seminere katılan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret uzmanları, katılımcılara, 'İhracat Mevzuatı, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi, Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım, Ar-Ge ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi, Yurtdışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Ülke Masaları, Pazar Araştırması-Irak Pazarına İhraç İmkanları ve Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları' konularında bilgi verdi.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.