Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'ya Dünya Çocukları Heykeli

Urla'ya Dünya Çocukları Heykeli

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda, Dünya Çocukları Heykeli'nin de açılışı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2017 - 14:13

Törene İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, çocuklar ve veliler katıldı.

Kutlama programı İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Gündüz konuşmasında “ 23 Nisan, kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür. Bayramlar bir milletin en huzurlu günleridir. Bugünde bizler için milletçe hep beraber sevindiğimiz en mutlu günlerimizden bir tanesidir. Memleketimizin bir fiil işgal edildiği topraklarımızın işgalciler tarafından paylaşıldığı, Türk milletinin esaret altına alınmak istendiği zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının topyekun verdiği bağımsızlık mücadelesi 23 Nisan 1920’de ayrı bir anlam kazanmıştır“sözlerine yer verdi.

Program, Urla Belediyesi Çocuk Bakım Evi, Albay Çolak İbrahim Bey İlkokulu, Sezai Gönül Akdağ Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Kemal İlkokulu, Zeytinalanı Gülter Osman Ponner İlkokulu ve 80. Yıl Gazi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları, flomenko dans gösterileri, modern dans gösterileri, davul ritim gösterisi, şiir okumaları ve koro gösterileriyle renklendi.

Gösterilerin ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ve Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin tarafından verildi.

“DÜNYA ÇOCUKLARI HEYKELİ”NİN AÇILIŞI YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninin sonunda ise Urla Cumhuriyet Meydanına Turgut Kahraman tarafından yapılan “Dünya Çocukları Heykeli”nin açılışı gerçekleşti.

Heykelin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Turgut Kahraman, minik öğrencilerle birlikte kesti. Yaşamın çocuklarla birlikte daha güzel olduğunu ifade eden Başkan Sibel Uyar; “Bugün hem bizler için hem çocuklarımız için çok önemli bir gün. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü geleceğimizi temsil edecek olan çocuklarımıza armağan etti. Bize düşen görevde bu bayramı en güzel şekilde kutlamaktır. Dünya Çocukları Heykelini Urlamıza armağan eden Turgut Kahraman’a da çok teşekkür ederim. Dünya çocuklarımızla güzel. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca “Dünya Çocukları Heykeli”nde Nazım Hikmet’in “Dünyayı Verin Çocuklara” adlı şiiri de yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.