Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla,Tire ve Bayındır'da Gaziler Günü kutlaması

Urla,Tire ve Bayındır'da Gaziler Günü kutlaması

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İzmir'in Urla, Tire ve Bayındır ilçelerinde tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2019 - 15:38

İzmir'in Urla ilçesinde Gaziler Günü kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi.

TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermesinin 98. Yıldönümü sebebiyle kutlanan "Gaziler Günü" kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kaymakam Önder Can, Belediye Başkanı Burak Oğuz, Garnizon Komutanı Dnz. Albay Cem Bayram ile diğer yetkililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kaymakam Önder Can şeref defterini imzaladı.

Can yaptığı konuşmada, "Milletimizin varlığına, birliğine göz koyanlara, bayrağımızı indirmeye kalkışanlara karşı mücadelemiz sonsuza kadar sürecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyor, şehitlerimize de rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Emekli Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi 2. Başkanı Kıbrıs Gazisi Abdullah Ünay ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını iletti.

Ünay, "Türk askeri Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Kore'de ve Kıbrıs'ta üstün mücadele ve inançla ülkesini savundu. Şimdi de yurt içinde ve dışında askerimiz kahramanca ülkesini savunmaya devam ediyor" dedi.

Tire

Tire Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tire Askerlik Şube Başkan Vekili Personel Asteğmen Alim Taştan, gazilerin bu ülkenin temel direği olduğunu ifade ederek, gazilerin  vatan için gözünü kırpmadan savaştığını, canını, kanını hiçe saydığını söyledi.

Şiirlerin okunmasının ardından gazilere Kuran-ı Kerim, Nutuk ve Türk bayrağı hediye edildi.

Bayındır

Bayındır'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de katıldı.

Törende konuşan Bayındır Gaziler Derneği Başkanı Seyfi Yığınç Türk milletinin bağımsızlık için adını tarihe yazdıracak şanlı mücadeleler yaptığını kaydederek, "Her zaman Türk milletinin bizlere emanet ettiği vatan savunmasını üstün feragatla yerine getirdik ve son nefesimize kadar yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.