Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da 'taş ocağı' eylemi

Urla'da 'taş ocağı' eylemi

İzmir'in Urla ilçesinde yapılmak istenen taş ocaklarına karşı çıkanlar, 'Yaşam Şenliği'nde buluştu. İzmirliler, üzerinde 'Lavantama, kekiğime, kekliğime dokunma', 'Zeytin hayatır, dokunma', 'ÇED'ini de al git, Haydar' yazılı dövizler açtı. 'Urla'da taş ocağı eylemi

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 07:54

Yarımada Bölgesi'nde, son yıllarda sayıları artan taş ocaklarına karşı bir araya gelen İzmirliler, 'Yaşam Şenliği'nde bir araya geldi. Urla'nın Gülbahçe Mahallesi'nde, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ne tahsisli arazi içinde açılması planlanan taş ocağı için ÇED süreci başlatılmıştı. Buna karşı yüzlerce kişi, köy meydanında hem yetiştirdikleri ürünleri sattı hem de üzerinde 'Lavantama, kekiğime, kekliğime dokunma', 'Zeytin hayatır, dokunma', 'ÇED'ini de al git, Haydar' yazılı dövizler açtı.

Şenliğe CHP İzmir Milletvekilleri, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Şehrazat Mercan, sivil toplum kuruluşları, çevre ve doğa dernekleriyle çok sayıda kişi katıldı. Geçtiğimiz hafta art arda gelen şehit haberleri nedeni ile müzik ve halk oyunları gösterisinin iptal edildiği şenlikte, taş ocaklarının etkilerine ilişkin bilgi verildi. Toprak Sahne Tiyatrosu da ‘Madalyalı Eşek’ oyununu sergileyerek Gülbahçe halkına destek verdi. Ege Bölgesi'nin sevilen yemeği keşkek ortaklaşa dövüldü.

SİBEL UYAR: “DİRENECEĞİZ!”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Biz geldiğimiz günden beri yerel yönetimler adına sürdürülebilir yaşam diyoruz. Sürdürülebilir yaşam demek, havamızın, suyumuzun, toprağımızın aynı kalması demektir. Ama bütün bu yapılanlarla biz bu işi sürdüremeyiz. Bu yüzden direnmemiz lazım. Biz bu taş ocağını burada istemiyoruz dememiz lazım. Ayrıca biz mahalle değiliz. Biz köyüz. Gülbahçe mahallesi değil, Gülbahçe Köyü… Köylülüğümüzü de kaybetmek istemiyoruz. İçtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın aynısını torunumuzda içsin, solusun istiyoruz. Bu yüzden hep beraber direneceğiz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu da, “Urla’da duyarlı insanları, doğa sevgisi olan insanları görmek bizleri mutlu etti. Çevremizi, toprağımızı çok seviyoruz. Bu doğayı bizler torunlarımıza bırakacağız. Onların daha güzel, daha sağlıklı ortamda yaşayabilmeleri için bugün birlik olmalı, hep beraber direnmeliyiz” dediler.

Gülbahçe Muhtarı Alahettin Bulut ise; “Para sevgisi, doğa sevgisinin önüne geçmiş olanlar dün Karaburun’da, İçmeler’de, Yağcılar’da ve Özbek’teydiler. Bugün ise gözlerini Gülbahçemiz’e dikmişler. Biliyoruz ki bugün yarımadamıza göz dikenler, yarın daha da artarak karşımıza gelecekler. Dağlarında koyun, keçi otlattığımız, derelerinden su içtiğimiz, havasıyla sağlık bulduğumuz bu güzelim yarımadayı delik deşik edip çölleştirmek istiyorlar. Ama bizler direneceğiz ve buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Yürüyüşe CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu ile Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan ve sivil toplum kuruluşları, çevre ve doğa derneklerinin temsilcileri de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.