Dolar 32,4463
%0.11
Euro 34,4790
%-0.04
Altın 2.475,650
%-0.3
Bist-100 9.645,00
%-0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da köy tiyatrosundan özel oyun

Urla'da köy tiyatrosundan özel oyun

84 yıllık tarihiyle ilk köy tiyatrosu unvanını elinde bulunduran ve tüm oyuncularının köy halkından oluştuğu Bademler Köy Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel oyun sergiledi. Murathan Mungan’ın Mahmud ile Yezida adlı eserini oynayan köy ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı.

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 11:02

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, Köy Tiyatrosunu kuran Mustafa Anarat’ın torunu Tülin Büyükyıldırım ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever’in de yer aldığı oyunu Devlet Tiyatroları oyuncusu Sedat Şenoğlu yönetti.

Oyuncuları ve emeği geçenleri kutlayan Başkan Sibel Uyar; “Urla sanatta her zaman ön planda olmuştur. İlk ve tek Köy Tiyatrosunun bizim ilçemizde bulunmasından şanslı ve gururluyuz. Yine aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Sahnesi ilk kez bir ilçede yani Urlamızda açıldı. Bizler sanata değer veriyor, sanatçıları destekliyor ve yeni sanatçıların çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Devlet Tiyatrosu oyuncularından hocamız Sedat Şenoğlu öncülüğünde gençlerimizi tiyatro başta olmak üzere birçok alanda eğitiyoruz. Atamızın ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü kılavuz edindik. Bu doğrultuda sanat ve sanatçının yeri bizde her zaman ayrı olmuştur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.