Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da kayyum rahatsızlığı! Dışarıdan başkan yardımcısı görevlendirildi

Urla'da kayyum rahatsızlığı! Dışarıdan başkan yardımcısı görevlendirildi

FETÖ’ üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunan Urla Beldiyesi eski Başkanı Burak Oğuz’un ilk duruşmasını birlikte takip eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur Urla’da bir toplantı yaptı. Yol haritası belirlenen toplantıda kayyum olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can’ın belediye dışından başkan yardımcıları görevlendirmesi gündeme geldi. Dışarıdan başkan yardımcısı görevlendirildi

  • Ege Postası
  • 18.02.2020 - 18:04

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz 14 Şubat’ta ilk duruşmasına çıkan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyal yargılanan Urla Belediyesi eski Başkanı Burak Oğuz davasında neler yaşandığı en çok Urla’da merak ediliyordu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Urla İlçe Başkan Hakan Özbadur davanın ilk duruşmasını yan yana dikkatle takip etti.

Yücel ve Özbadur dava hakkında dün Urla’da mecli üyelerinin de katıldığı toplantıda bu konuyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Urla Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle bir araya gelen İl Başkanı Yücel ve Özbadur dava hakkında bilgilendirmede bulundu. Yücel ile görüş alışverişinde bulunan meclis üyeleri ve partililer dava süreci boyunca nasıl bir yola haritası izleyeceklerini konuştu. Karşılıklı görüş alışverişi ve meclis üyelerinin talepleri ve belediye hakkındaki sıkıntıları konuşulurken ilçede kayyum baskısının ağırdan ağıra hissedildiği öğrenildi.

Urla Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can’ı şirketler ve daire başkanlıklarında yaptığı değişikliklerinin ardından, başkan yardımcılarını da değiştirmeye başladığı öğrenildi. Meclis üyelerine bu değişiklikler hakkında bilgi verilmediği ve bilgi almak isteyen üyelere belediye kapılarının kapandığı ifade ediliyor.

Mahkeme sürecinin bir sonuca ulaşmadan belediye başkan yardımcılarının değiştirilmesi CHP Urla örgütü tarafından büyük tepkiyle karşılanırken, belediye başkan yardımcılarının belediye birimlerinden değil de özellikle dışarıdan seçildiği belirtildi. CHP Urla örgütü bu durumun kasıtlı yapıldığını düşünüyor.

Toplantı sonrası CHP örgütünün Burak Oğuz’un 30 Mart’ta yapılacak ikinci duruşmasına daha yoğun bir katılım gerçekleştirmeyi planladığı ve Tunç  Soyer’in Büyükşehir ile Urla’nın ihtiyaçlarının koordinasyonunu sağlayacak bir ismin belirlenmesi sürecini rafa kalktığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.