Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da halka açık meclis! Toplantıya Torun da katılıyor

Urla'da halka açık meclis! Toplantıya Torun da katılıyor

FETÖ/PDY'nin sözde üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu gerekçesiyle tutuklanarak, cezaevine gönderilen ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un yerine kayyum olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can’ın, belediye meclisi toplantısını yapmayacağı öğrenildi. CHP Grubu, meclis toplantısının yapılmaması üzerine, grup toplantısını halka açık olarak düzenleme kararı aldı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katılacak. CHP kayyumun peşini bırakmıyor...

  • Ege Postası
  • 02.01.2020 - 12:25

EGEPOSTASI- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'mahrem imamlar' ile telefonda görüştüğü ileri sürülen Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz, ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı. Oğuz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı ve görevden alındı. Oğuz'un yerinede Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

BELEDİYE MECLİSİ YAPILMAYACAK

Urla Kaymakamı Önder Can’ın, Urla Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının ardından, belediye meclis toplantısının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, her ayın ilk haftası yapılması gereken meclis toplantısı, kayyum yönetimindeki belediyelerde yapılmıyor.

CHP GRUP TOPLANTISINI HAKLA AÇIK YAPACAK!

CHP'den Oğuz'un yerine kayyum atanmasına yönelik tepkiler sürerken, CHP Grubu, meclis toplantısının yapılmaması üzerine, grup toplantısını halka açık olarak düzenleme kararı aldı. 

CHP, 'Kayyum idaresi değil, halk iradesi!' diyerek Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Meclis Grubu Toplantısı'nı halka açık gerçekleştirecek.

Saat 16.00'da Urla ESO Park da yapılacak grup toplantısına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer de katılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.