Dolar 32,5548
%0.02
Euro 34,8915
%0.07
Altın 2.425,530
%-0.19
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da 'Ahilik' buluşması

Urla'da 'Ahilik' buluşması

Ahilik Haftası kutlamaları Urla’da açılış töreniyle başladı. Urla Belediyesi, Urla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılayı Urla Şube işbirliğiyle ilk kez gerçekleştirilen Ahilik Haftası Etkinliği Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 19.09.2018 - 09:28

Etkinliğe Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel, Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, Urla halkı ve çok sayıda esnaf katıldı.

Esnaf toplumun birleştirici gücüdür

Bizler; “Esnaf toplumun birleştirici gücüdür, çimentosudur” görüşüne inanan bir neslin çocuklarıyız" diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Yıllarca önemli mücadeleler veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin en zor günlerinde bile sabrı ve azmiyle aydınlığa çıkan yolu açan en önemli kesimlerden biridir esnafımız” ifadelerini kullandı.  

Uyar konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler esnaf ve sanatkarların ahilik kültürünü yalnızca geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak görmüyoruz, aynı zamanda ülkedeki değişim ve dönüşümü yaratacak bir felsefe olarak görüyoruz. Uzun yıllar esnaflık yapmış bir babanın çocuğu olarak, Ahilik öğretilerinin etkisinde kalmış bu kültürün ne denli önemli olduğunu kavramış biriyim. Toplumsal hayatımızın doğru biçimde yönlendirilmesini sağlayan Ahilik teşkilatının mirasçısı olmak benim için de sonsuz bir gurur kaynağıdır. Toplumumuzun birleştirici gücü olarak kabul ettiğimiz esnafımızın ayakta kalması, varlığını sürdürmesi, küresel gelişmelere uyum sağlayabilmesi için yeni düzenlemelerin olması gerektiği inancındayım. Bizler elimizden geleni yapmaya, gerek düzenlediğimiz festivallerle Urla’nın ekonomisine can suyu katmaya, gerek yapısal düzenlemelerle esnafımızın taleplerini karşılayarak sizlere destek olmaya devam edeceğiz.” 

Urla Kaymakamı Önder Can Ahilik Haftası’nı kutladı bu kültürün nesiller boyu devam edeceğini söyledi.

Esnafımıza sahip çıkmalıyız

Ahilik geçmişi hakkında bilgiler veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, eski kültürlerin git gide azaldığını vurguladı. Mutlu, “Artık yetiştirilecek çırak, kalfa bulamıyoruz. Teknolojiyi maalesef iyi yönde kullanamıyoruz. Bin yılı aşkındır gelen Ahilik Kültürümüzü bu güzel etkinlikle yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahiliğin, Anadolu kültürünün önemli bir örgütlenmesi olduğunu vurgulayan Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan; “Ahilik kurallarını benimseyerek yaşadığımız yörenin ekonomisine, sosyal yaşamına, sanatına katkı sağlamak geliştirmek konusunda üzerimize düşenleri yapmak zorundayız” diye konuştu.

Ahilik Haftası Etkinliği kapsamında sünnet edilen çocukların hediyelerinin verilmesinin ardından Ahi Evran Kuşak Merasimi Urla esnaflarından aşçı İsmet Gecikmiş ve kalfası Galip Ersöz tarafından gerçekleşti.

Kuşak merasiminden sonra Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ahi Evran Çadır Müzesi protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Açılış töreninin ardından sünnet eğlencesi yapıldı. Belediye Başkanı Sibel Uyar çocukların kınasını yaktı. Mikrop Hikmet’in şarkılara eşlik eden sünnet çocukları hem keyifli hem de unutulmaz bir akşam geçirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.