Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da 29 Ekim sevinçle kutlandı

Urla'da 29 Ekim sevinçle kutlandı

Cumhuriyet’in 93. Yıl dönümü Urla’da 12 Eylül Stadı’nda coşkuyla kutlandı. Genç yaşlı demeden elinde Türk bayraklarıyla 12 Eylül Stadı’nda yerini alan Urla halkı, Cumhuriyet’in 93. Yıldönümünü sevinçle kutladılar.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 13:24

Törene Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştür, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Urla Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Urla halkı katıldı.   

Tören, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve  Başkan Sibel Uyar’ın törene katılan öğrencileri, öğretmenleri, kurumları ve Urla halkını selamlamalarıyla başladı. 

Türk milletinin varlığının, birliğinin, dirliğinin sembolü, atasından devraldığı mirası yavrusuna devredeceği emaneti olan Cumhuriyetimizin ilanını kutladığımız bayramımıza hoş geldiniz sözleriylekonuşmasına başlayan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek;“ Sadece ülkemizin değil dünyanın tüm mazlum devletlerinin tarihinde önemli bir yere sahip olan kurtuluş savaşımızın hemen akabinde 29 Ekim 1923 günü Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümünde heyetinize hitap edebilmenin bahtiyarlığı içerisinde hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

GENÇLERE İNANCIM TAM 

Kaymakam Demiryürek konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren büyük milletimizin aziz evlatları “ konu vatansa gersi teferruattır” anlayışı içerisinde, devletin varlığı ve bağımsızlığı, milletin birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna bedenlerini düşmana siper etmekten, mübarek kanlarını kutsal vatan toprağına dökmekten hiçbir zaman sarfı nazar etmemişlerdir. Geleceğimizin umudu gençlerimizin de aynı anlayış çerçevesinde hareket edeceklerine dair olan inancım tamdır” 

Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve Başkan Sibel Uyar takdim etti. 

Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunmasının ardından tören, Halk Oyunları “Atatürk’ün Çocukları” Cumhuriyet Korosu ve Cumhuriyet Tablosu ile renklendi. 

Coşkunun, sevincin ve duygusallığın yaşandığı Cumhuriyet Bayramı programı, tören geçisi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.