Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla Bademler Köyü'nde yılın ilk yağ sıkımı başladı

Urla Bademler Köyü'nde yılın ilk yağ sıkımı başladı

Urla’nın Bademler Köyü’nde yer alan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yılın ilk zeytin sıkımını gerçekleştirdi. Zeytin çukuruna ilk hasadı döken Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar önderliğinde yılın ilk yağ sıkımı başladı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2015 - 09:29
Yaklaşık 4 dekar arazi üzerine kurulu günlük 10 ton kapasiteli taş kırım sulu pres yöntemli zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımı işlemini yapan kooperatifin ilk hasatına; Eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Tarım Müdürü Özgür Çakmak, PTT Urla Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, Urla Ziraat Bankası Müdürü M. Serdar Yörük, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işletme müdürü Meltem Salman katıldı. 

“ÜRETİM BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”
Hayırlı bir sezon olması temennisinde bulunan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek; “Burada yapılan iş sadece ilçeyi, İzmir’i ve bölgeyi değil tüm Türkiye’ye örnek olacak bir iş. Köy kooperatifinin kurumsal kimlik kazanarak, üç gün sonra dağılmayıp kendini devam ettirerek köylüye katma değer getirerek varlığını sürdürmesi çok önemli. Büyüyerek, refahı arttırarak köylümüze ve çiftçimize daha fazla gelir getirerek devam etmelerini diliyoruz. Üretim bizi heyecanlandırıyor. Bu ülke için kim ortaya bir şey koyuyorsa kim emek veriyorsa onunla birlikte olmak bizi heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

BADEMLER KÖYÜ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Bademler Köyü’nün Urla sınırları içerisinde olmasından dolayı onur duyduğunu dile getiren Başkan Sibel Uyar, bu zamana kadar varlığını sürdüren kooperatifin gelecek nesillere aktarılarak kırsal kalkınma ve kooperatifleşme sürecinde ışık tutacağını belirtti. Uyar, tüm Türkiye’ye örnek olan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek bereketli bir yıl olmasını diledi.

“GERÇEK SIZMA ZEYTİNYAĞINI GÜNÜMÜZ KOŞULLARINA UYGUN DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Yarımada bölgesindeki zeytin çeşitlerini ve sıkılma aşamalarını anlatan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever,  hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve en iyi temizleme aracının zeytinin kendi suyu olan kara su olduğunu belirtti.
Türkiye’nin ve İzmir’in en köklü kooperatiflerinden biri olduğunu, kooperatifin 1962 yılında kurularak faaliyete geçtiğini vurgulayan Sever, Bademler Köyü’nün yerlilerinden olan İzmir Milletvekilliği ile Gümrük ve Tekel Bakanlığı yapan Mahmut Türkmenoğlu’nun kooperatifleşme sürecinde ve üretimde öncülük ederek ilk adımı attığını söyledi. Sever; “ Aynı ilke ve anlayışla gerçek sızma zeytinyağını günümüz koşullarına uygun devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.