Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üretici ve tüketiciyi güldüren ‘Halkın Bakkalı’

Üretici ve tüketiciyi güldüren ‘Halkın Bakkalı’

Kooperatifler aracılığıyla İzmirli vatandaşların güvenilir, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdalara ulaşmasını amacıyla ‘Halkın Bakkalı’nın ilk şubesi Kemeraltı Balıkçılar Meydanı’nda açıldı. ‘Halkın Bakkalı’nın ilk şubesi Kemeraltı’nda açıldı

  • Ege Postası
  • 13.03.2020 - 12:31

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI - Balıkçılar Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 yıl önce Sığacık’ta ilk üretici pazarını açtıklarını dile getirerek: “İlk pazarın tek bir kuralı vardı sadece ürettiğini satabilirsin. Neden üreticiyi teşvik etmek istiyorduk. Üretici ürettiğini aracısız tüketiciyle buluşturalım. O pazardan sonra birçok Pazar açıldı. İBB başkanı olduktan sonra Kadifekale’de Pagos’u, Kültürpark’ta üretici pazarı açtık. Bugün yeni bir şey yapıyoruz bakkalcılığa başlıyoruz. İzmir’in her yerinde bakkallar açacağız” dedi.

Üretici daha çok üretecek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Seferihisar Belediye Başkanı Yardımcısı Yelda Celiloğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Aysel Özkan, Yıldız Devran, Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan,  İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe yerel hizmet müdürleri, ve kooperatif yöneticilerinin katıldığı ‘Halkın Bakkalı’ açılışında; amaçlarının küçük üreticinin üretmeye devam etmesini sağlamak olduğunu belirten Soyer, ‘toprağına küsen’ üretici köylüye seslendi: “Amacımız küçük üreticimiz üretmeye devam etsin. Çünkü toprağına, köyüne küstü üreticimiz. Şehirde ucuz iş gücü haline geliyor. Hiçbir köylümüz, üreticimiz bunu hak etmiyor. Anadolu’nun bereketli toprakları bunu hak etmiyor. Bunun için üreticiyi toprağıyla barıştırmak, tekrar üretmesini sağlamak zorundayız” diye konuşan Başkan Soyer, bu bakkallar aracılığıyla tüketicinin sağlıklı gıdaya erişebileceğinin altını çizdi.

“Hükümet ithalatçılarla üretici arasında haksız rekabet yapıyor”

Başkan Soyer “büyük hikayenin küçücük bir noktası” olarak ifade ettiği ‘Halkın Bakkalı’na yönelik: “İzmir’de bu bakkalları açtıkça üreticimiz daha çok üretmeye tüketici sağlıklı ürünle buluşmaya başlamış olacak” açıklamalarında bulundu.

Türkiye topraklarının topla tüfekle değil, kimyasal ilaçlarla ve tohumla feth edildiğini söyleyen Soyer: “Samanı, pırasayı ithal eden duruma geliyoruz. Bugünkü hükümetin politikaları ithalatçıları koruyor. İthalatçılarla üretici arasında haksız rekabet yapıyor. Onlara vergi indirimi yapıyor, üreticinin mazotunda yapmıyor. Üreticimiz haksız rekabetle yüz yüze kalıyor” dedi ve halkın bakkallarını açmaya devam edeceklerini söyledi.

Veresiye defteri de olacak

İzmir genelinde 11 belediyeyle beraber halkın bakkalı uygulamasını sürdüreceklerini dile getiren Soyer, veresiye defteri uygulamasının da başlayacağı müjdesini TV35 mikrofonundan verdi.

Başka bir tarımın ve başka bir Türkiye’nin mümkün olduğu açıklamasını yapan Başkan Soyer, eşi Neptün Soyer’le beraber Halkın Bakkalı’ndan ilk alışverişi yaptı. Alışveriş sırasında bakkalda çalışan personellerle de sohbet eden Soyer, et fiyatlarının biraz yüksek olduğuna değinerek fiyatların biraz daha aşağı çekilmesi gerektiğini ifade etti.

İzmirliler beğendi

Halkın Bakkalı’ndan alışveriş yapan Erhan Yaşar, “Bulgur, pirinç, zeytinyağı gibi doğal ürünler aldım. Ürünler çiftçiden buraya geliyor. Güvenerek tüketeceğim. Yerli malı. Üreticiye de destek olmuş oluyoruz.  İzmir Büyükşehir Belediyemize bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyoruz. Sayılarının çoğalmasını bekliyoruz” dedi. Sibel Zeybek ise “Ben her zaman zaten kooperatif ürünlerini tercih ediyordum. Güvendiğim markaları Halkın Bakkalı’nda bulduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Halkın Bakkalı’nda neler var'

Türkiye’nin dört bir yanından 30 kooperatiften 300 çeşit ürünün yer aldığı Halkın Bakkalı’nda taze, kurutulmuş sebze ve meyve, et, bakliyat, zeytin, zeytinyağı, salça, süt ürünleri, reçel, çay, şifalı otlar ve yağlar bulunuyor. Halkın Bakkalı’nın üst katında ise yurttaşlara kahvaltı ve sıcak süt satışı bulunuyor. Halkın Bakkalı Kemeraltı’na ayrı bir canlılık ve hareket getirecek. Halkın Bakkalı’na alışveriş için gelenler diğer alışverişlerini de yapabilecek

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.