Dolar 32,5499
%0.01
Euro 34,8801
%0.04
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üretici muhtarlar Konak'ta buluştu

Üretici muhtarlar Konak'ta buluştu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na bağlı 'Üretici Muhtarlar'ın ürünleri İzmir'in kalbi Konak'ta açılan 'Köy Tadında Yöresel Ürünler Festivali' ile İzmirlilerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 10:48

Alsancak Dominik Caddesi'ne kurulan stantlarda Hatay'dan Bursa'ya, Bitlis'ten Trabzon'a kadar Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen muhtarların ürettiği bölgelerine özgü lezzetler sergilendi. Altı gün süren ve yoğun ilgi gören etkinliğin son gününde üretici muhtarlar Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve belediye meclis üyelerini ağırladı. Yöresel lezzetlerden oluşan kahvaltı ile güne başlayan Başkan Pekdaş ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek bol bol alışveriş yaptı.

ÜRÜNLERİNİ TANITTILAR

Konak Belediyesi olarak ilk kez böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Sema Pekdaş, etkinlik sayesinde Türkiye’nin farklı illerinden muhtarların ürünlerinin İzmirlilerle buluştuğunu söyledi. Festivale ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Pekdaş,  “Bu etkinliği asıl önemli kılan, bu faaliyetin Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılıyor olmasıdır. Konfederasyonun üretici muhtarların ürünlerini tanıtma gibi bir çabası var. Biz de Konak Belediyesi olarak bu çabaya katkı koyduk. Türkiye’nin farklı şehirlerinden muhtarlarımız Konak’a geldi, birlikte hem bu ürünlerin tanıtımını yaptık hem de bu ürünlerin İzmirlilerle buluşması sağladık” dedi. Keyifli geçen buluşmada muhtarlar Başkan Pekdaş’a günün anısına üzerinde adının yazılı olduğu Trabzon Vakfıkebir ekmeği armağan etti.

İZMİRLİLERİN İLGİSİ YOĞUN OLDU

İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği festival bir birinden lezzetli yöresel ürünü alıcısıyla buluşturdu. Cevizden pişmaniyeye, çeşit çeşit peynirden künefeye kadar pek çok gıda ürünün yer aldığı stantlar gün boyu dolup taştı.

Alsancak sakinleri de ilk kez ev sahipliği yaptıkları festivalden memnun kaldı. Festivalin düzenlendiği Kültür Mahallesi’nin muhtarı Nilgün Güney, etkinliğe mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Güney, “Bu etkinliğin İzmir’de yapılmasını ve bizim mahallemizde olmasını çok istedik. Başkanımız Sema Pekdaş bize destek verdi. İyi ki de destek verdi ve bu etkinlik burada oldu” dedi.

Ege Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Sümer Mahalle Muhtarı Ayşe Taylan da desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Taylan, “Bu etkinliği yapma isteğimizi başkanımıza söylediğimiz zaman bizi kırmadı. Konak’ta böylesi güzel bir etkinliği düzenlenmesine destek verdiği için kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.