Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü sanatçılar İzmirlilierle buluştu

Ünlü sanatçılar İzmirlilierle buluştu

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu 12 Eylül gecesinde Nükhet Duru’yu ağırladı. Çim Konserleri’nde sahne alan Aleyna Tilki’yi dinlemeye binlerce hayranı akın etti. Mogambo’da her akşam olduğu gibi Grup Gündoğarken sahne alırken hemen ardından yılların eskitemediği ses Fatih Erkoç sevenleriyle buluştu. Ünlü sanatçılar İzmirlilerle buluştu

  • Ege Postası
  • 13.09.2018 - 11:39

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu 12 Eylül gecesinde Nükhet Duru’yu ağırladı.  İzleyenlerine nostalji dolu bir gece yaşatan ünlü sanatçı, “İzmir benim kalemdir. Onun tadı başka, fuarın tadı başka. Beni bu fuar meşhur etti, hep çağırdı, hep istedi. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım” dedi.

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda “Kabare Nünü” isimli performansında kendi deyimi ile gündeme, hayata, sanata ve fuara dair Nünü’nün dünyasında ne varsa anlattı. “Sevda”, “Melankoli”, “Beni Benimle Bırak”, “Ben Sana Vurgunum”, “Yasaksa Yasak”, “Geberiyorum” gibi sevilen şarkılarının yanı sıra, “Leylim Ley”, “Sevda Değil” ve “Sigaramın Dumanı” gibi şarkıları da seslendirdi. Şarkıları ve anılarıyla izleyenlerini kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman da kahkalara boğan Duru, şarkılar eşliğinde unutulmaz dönemlerini şarkılar fuara özel hazırladığı gösterisinde sahneledi.

“Açıkhavaya girince tüylerim diken diken oldu”

Sahneye adım atar atmaz anılarının canlandığını ifade eden Nükhet Duru, “Bu Açıkhava Tiyatrosu’nda Zeki Alasya, Metin Akpınar, Nevra Serezli ile birlikte Metin Serezli’nin yönettiği “Aşk Olsun” isimli oyunu oynamıştık. 40 gün boyunca her akşam sahnedeydik. Fuar bitti biz bitemedik. Onun için bu tiyatroya girince benim tüylerim diken diken oldu” dedi.

“Fuarda sevgiye ve alkışa doyardık”

Fuar anılarını anlatmaya doyamayan Duru, “Arabamız bazen fuara giremezdi, gazinonun arkasına bir orduyla yürüdüğümüzü hatırlıyorum. Ama sevgiye doyardık, alkışa doyardık. Cem Karaca ve Barış Manço aynı gazinoda çalışırdı. Edip Akbayram da gece 12’den sonra çıkardı. Yani inanılmaz kadrolar vardı. Bülent Ersoy, Zeki Müren, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve daha nicesini de işimiz bittikten sonra izlemeye giderdik” diyerek duygularını dile getirdi.

“İzmir benim kalemdir”

Küçüklükten başlayıp assolist olana kadar fuarın her gazinosunun kulisinde bir toz kokladığını ifade eden usta sanatçı, “ Kübana Gazinosu benim yerimdi, 15 yaşımda ilk defa orada ünlü olmuştum. 1973-74’ten 1981 yılına kadar da neredeyse her sene çıktım fuarda. 1995’te son bir Göl Gazinosu olmuştu. İbrahim Tatlıses, Muazzez Abacı, Adnan Şenses’ten oluşan bir kadroyla birlikte gazinonun kapanışını yapmıştık.  İzmir benim kalemdir. Onun tadı başka, fuarın tadı başka. Beni bu fuar meşhur etti, hep çağırdı, hep istedi. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. İzmir’in tadı başka, fuarın tadı başka ve bu ruhun yeniden yaşatılmaya başlaması bizler için gerçekten çok büyük bir sevinç kaynağı. Teklifi aldığım an koşarak geldim desem yeri var” dedi.

Çimde Aleyna Tilki vardı

Çim Konserleri’nde 12 Eylül Çarşamba akşamı son dönemin popüler ismi Aleyna Tilki vardı. Konser alanı Tilki’yi dinlemek ve izlemeye gelen binlerce hayranı tarafından dolduruldu. Tilki, sevilen şarkılarından “Cevapsız Çınlama”, “Sen Olsan Bari”, Yalnız Çiçek”,  “Dipsiz Kuyum”u söyledi. Tilki yabancı şarkıların yanı sıra “Senden Daha Güzel”, “Ele Güne Karşı”, “Gesi Bağları”, “Namus”, “Rakkas” gibi farklı türlerdeki şarkıları da seslendirdi. Sevenleriyle sık sık sohbet eden Tilki’ye hayranları büyük destek verdi. İzmir’in çok farklı bir kentolduğunu belirten Tilki, “İzmir’in havası suyu, insanı, komşuluğu bir başka. İnanılmaz seviyorum bu şehri, tarif edemem” dedi.

“Balon, patlar dediler”

Şarkılarının en fazla izlenme oranlarına ulaştığını belirten Tilki, kendisine yönelik eleştirileri de yanıtladı. Tilki “Dört şarkıyı tekrar tekrar söylüyor diyorlar. Biz ‘evet’ diyoruz. Ama ’Cevapsız Çınlama’ Türkiye’nin en çok dinlenen birinci şarkısı. 400 milyon kez izlenmiş. ‘Bu kız tek şarkılık, ikincisi olmayacak, balon, patlar gider’ dediler. ‘Sen Olsan Bari’ Türkiye’nin en çok dinlenen ikinci şarkısı. 2017 yılında tüm dünyada en çok dinlenen 30. şarkı.  Dediler ki ‘Bu kızı kim seviyor, kimse dinlemiyor ki’.  Kocaman konserler yaptık . ‘Yalnız Çiçek’ şu anda Türkiye’nin en çok dinlenen üçüncü şarkısı olma yolunda ilerliyor.’ Dipsiz Kuyum’ da diğer şarkıları geçecek gibi görünüyor, 1 haftada 40 milyon izlenmiş. ‘Böyle bir şey olmaz, yalan’ diyenler seyirciye baksınlar” diye konuştu. Kliplerine yapılan eleştirilere cevap veren Tilki, “Yalnız Çiçek klibinde ‘şarkı ile klibin’ ne alakası var demişilerdi. Onlar anlamıyor diye Dipsiz Kuyum şarkısının klibini kuyu ile başlattık. Hala anlamlandıramıyorlar, sorun bizde değil onlardaymış” şeklinde konuştu.   

Mogambo’da Caz Geceleri

Caz müzik hayranlarının bir araya geldiği Mogambo’da İSE her akşam olduğu gibi Grup Gündoğarken sahne alırken hemen ardından yılların eskitemediği ses Fatih Erkoç sevenleriyle buluştu. Hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde Erkoç “Yana Yana”, “Ellerim Bomboş”, “Bir Başkadır Benim Memleketim”, Oynatmaya Az Kaldı”, “Gitme”, “Sen Benim Şarkılarımsın” gibi sevilen şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi. Nostalji dolu geceye Erkoç hayranları büyük ilgi gösterdi.  

İEF SOKAKLARINDA ŞOV VAR

Öte yandan fuar sokakları dünyaca ünlü göstericilerin sokak gösterileri ve dev robot çekirge ile renkleniyor. 7’den 70’e herkes, adım başı karşılarına çıkan gösterilerde keyifli anlar yaşıyor.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçileri adım başı bir sürprizle karşılaşıyor. Dev robot çekirgenin müzik ve akrobasinin yeraldığı şovu ve Folkart sponsorluğunda gerçekleşen ve Göl, Lozan, Basmane, Kaskatlı sahnelerinde bir gecede yapılan toplam 27 sokak gösterisi fuar ziyaretçilerine renkli anlar yaşatıyor.

İtalya başta olmak üzere Arjantin, Brezilya, İsviçre, İngiltere, Estonya, Kanada, Yeni Zellanda, Amerika, Avusturalya ve Şili’den gelen 25 sanatçı fuarın dört bir yanında eğlenceli sahne şovları ile fuar ziyaretçileri eğlendiriyor. Her gün saat 18:00’de başlayan gösteriler Göl, Lozan, Basmane ve Kaskatlı Sahnelerinde dönüşümlü olarak saat 21:30’a kadar sürüyor. Göl kenarında kurulan Palyaço Sahnesi’nde ise her gün farklı bir sanatçı 17:00-21:00 saatleri arasında palyaço etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Ev sahibi Dev Çekirge

Sokaklarının dört bir yanında şovlar devam ederken, sokak gösterilerinin en dikkat çekeni  Dev Çekirge – The Giant Grasshoppers fuar süresince ziyaretçilere eşlik ediyor. Sallanan bacaklarındaki dansçıların yanında, önünde ve arkasında yürüyen akrobat ve müzisyenlere kollarını ve kafasını oynatarak eşlik eden Dev Çekirge büyük bir kalabalık eşliğinde sokakları geziyor. Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisini gören çekirge, 87. İEF’nin maskotu haline geldi.

Balon Diyarı’ndan 87. İEF’ye

Ziyaretçilerin hafızasında “Balon Adam” olarak kalan İtalyan sanatçı Paolo Sperduti, gösterisinde hem çocukları hem de yetişkinleri balonun sihirli dünyasına götürüyor. Kimi zaman balonun içine giren, kimi zaman renkli balonlarla çocuk ve yetişkinlerle interaktif gösteriler yapan İtalyan sanatçı, sempatik tavırlarıyla da izleyenlerin beğenisini topladı. Gösteride, kocaman bir balonu şişiren ve kendisini onun içine sokan İtalyan sanatçı izleyenlerin yüreğini ağzına getirse ardından balonun içinden kafasını çıkartıp komik mimikleri ve sempatik tavırları ile izleyenleri kahkahaya boğuyor. Bugüne kadar 30 ülkede gösteri sergilemiş ve 5 uluslararası ödüle layık görülmüş Sperduti’nin gösterisi fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

Onlar iki çılgın Hollandalı

“Mesleğinde bir Mozart” olan Amsterdamlı jonglör Michiel Hesseling ile “Kanada’nın korkusuz çılgın Fransız akrobatı” Jean Michel,  “Uçan Hollandalılar” isimli gösterileriyle her gün sokaklarda yer alan isimlerden oldu. İki başarılı sanatçı, tek tekerlekli bisiklette toplarla yaptıkları gösteride, mızıka eşliğinde 7 adet topu aynı anda havada çevirip, nesneleri ateşe vererek çeşitli akrobasi gösterileri sergiliyorlar. Tüm bunları yaparken de birbirleriyle kurdukları diyaloglarla izleyenleri kahkaha tufanına boğan ikiliye ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

İtalyan çiftin akrobasi gösterisi

Andrea Castiglia ve Elisa Zanlari’nin gösterisi İEF sokaklarında da büyük beğeni topladı. Tekerlekli jimnastik, ateş akrobasisi ve denge oyunları alanında uzmanlaşan ikili, İEF için özel olarak hazırladıkları gösterilerine Elisa Zanlari’nin gözleri bağlı bir şekilde “Alman Tekerleği” olarak da bilinen büyük demir bir çemberle gerçekleştirdiği lirik performans ile başlıyor Andrea Castiglia ise sahneye sonradan girip, tek tekerlekli bisiklet üzerinde tehlikeli akrobasi hareketleri ile devam ediyor. Gösterilerine seyircileri de dahil eden ikili, sempatik tavırları ve Türkçe konuşmaya çabalamaları ile izleyenlerin sempatisini kazandı.

Dev Çekirge ve sokak gösterileri, 16 Eylül tarihine kadar 18:00-21:30 saatleri arasında fuar sokaklarını renklendirmeye devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.