Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü işadamı çatıda yakalandı

Ünlü işadamı çatıda yakalandı

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucuları ve akademisyenleri gözaltına alındı. Gediz Üniversitesi kurucularından Ege Plastik Ambaj'ın sahibi Mustafa Akçay, 2 çantaya doldurduğu 224 bin lira ile çatıdan kaçmak isterken polis tarafından yakalandı. Para dolu iki çantayla kaçarken...

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 15:04

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucularına ve akademisyenlerine yönelik bu sabah İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. 86 kişi hakkında yakalama kararı bulunurken şüphelilerden 53'ü gözaltına alındı. 2 hafta önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra adliyeden çıkmadan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Orkide Yağlar'ın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda, Gediz Üniversitesi'nin kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay'ın evine giden Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çilingir yardımı ile Akçay'ın evinin kapısını açtı. Evde bulunamayan Mustafa Akçay, çatıdan kaçmak isterken yanındaki iki çantada bulunan 224 bin lira ile polis ekiplerince yakalandı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Akçay, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

VALİ DE GÖZALTINDA 
Aynı operasyon kapsamında, daha önce İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Mustafa Cahit Kıraç da polis ekiplerince gözaltına alındı. Eski vali Kıraç, 2007-2013 yılları arasında İzmir'de, 2013-2014 yılları arasında da Diyarbakır'da görev yapmış daha sonra 2014 yılında merkeze çekilmişti. Operasyonda, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi eski başkanı Recep Gültekin de gözaltına alınarak İzmir'e getirildi. Gültekin'in örgüt içinde pek bilinmediği ancak FETÖ'de önemli bir isim olduğu ileri sürüldü. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.