Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversiteli gençlerden farkındalık etkinliği

Üniversiteli gençlerden farkındalık etkinliği

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Engelliler Haftası kapsamıda Agah Efendi İlkokulu'nda bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2019 - 11:16

DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Doç. Dr. Engin Deniz Eriş, 'Hepimiz Hayatın Bir Rengiyiz - Farkındalığı Artıralım ve Engelleri Kaldıralım' teması ile Agah Efendi İlkokulu'nda bir farkındalık günü etkinliği düzenledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Okul Müdürü Burçak Akseki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut da katıldı. Üniversiteli gençler, önce zihinsel ve bedensel engeller konusunda özel eğitim sınıf öğretmeni Fatma Özden tarafından verilen seminere katıldı ve ardından da özel kardeşleri ile birlikte duvar boyayarak hayatın içinde her rengin olduğunu vurguladı. Özel çocukların folklör gösterisi de eğlenceli anlar yaşattı.

59 ÇOCUKTAN 1'İ OTİZMLİ

Okul Müdürü Burçak Akseki, dünyada her 59 çocuktan birinin otizmli olduğuna dikkat çekerek, "En önemli konu engelli bireylerin evlerinden dışarıya çıkabilmeleri. Biz, özel gereksinimli çocukları yaşamın her alanında görmek istiyoruz" dedi.

Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ise "Ailemizde engelli bir birey olmaması, bizim onları anlayamayacağımız anlamına gelmez. Hayatın içinde birlikte var olabilmek için önce karşılıklı anlayış ve doğru bilgilendirme gerekli" dedi. Onları anladığını ve yaşamın her alanında desteklediğini vurgulayan Doç. Dr. Eriş, öğrencilerine de bu bilinci aşılamaya çalıştığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.