Dolar 32,3340
%0.17
Euro 35,2015
%0.05
Altın 2.247,970
%0.2
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: ‘Zeybekci, Yıldırım’dan daha iyi bir isim’

Umutoğulları: ‘Zeybekci, Yıldırım’dan daha iyi bir isim’

Sekizinci Gün programında AK Parti, CHP ve Saadet Partisi’nde yaşanan son gelişmeleri masaya yatıran TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 14.01.2019 - 14:21

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Mithat Umutoğulları, AK Parti adayı Nihat Zeybekci’nin kentin dinamiklerini değiştirip değiştiremeyeceği üzerinden değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu söyledi.

NİHAT BEY İYİ HİZMET EDER Mİ DİYE DEĞERLENDİRMEK LAZIM

TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile birlikte gündemi değerlendiren Mithat Umutoğulları, “Nihat Zeybekci Egeli. Aslında köken olarak da Tireli. İthal aday diyor CHP’liler. Tuncay Özkan İstanbul’da oturuyordu. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul vekili idi İzmir vekili oldu. Zeynep Altıok da İstanbul’dan geldi. Bu kısır bir tartışma. İnsanların ne yapabileceğine, birikimine bakmadan yapılan bu tartışmalar doğru değil.  Nihat Bey sadece bakanlık ve vekillik yapmış olsaydı belediye başkanlığı yapmamış olsaydı eleştiriler yine anlaşılabilirdi. Zeybekci, Denizli’de 10 yıl başkanlık yapmış. Seçilirse bu kentin dinamiklerini değiştirir mi, iyi hizmet eder mi diye değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bunları sorgulamak gerekiyor” diye konuştu.

CHP ADAYI ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANABİLİR

Mithat Umutoğulları, CHP’nin büyükşehir adayının Çarşamba günü belli olabileceğini kaydederek, “CHP’nin adayı Çarşamba günü büyük ihtimalle belli olacak. Bir kulis yaptım. Bugün ya da yarın adaylar üzerinde bir görüş alışverişi yapılacak. Muhtemelen Aziz Kocaoğlu ile de görüşecekler yarın. Değerlendirme yayıp Çarşamba günü aday açıklanacak. Ay sonuna doğru da ilçe başkanları açıklanacak” değerlendirmesini yaptı.

İYİ PARTİ’YE OY VERENLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ CUMHUR İTTİFAKINA OY VERECEK

İYİ Parti ve CHP ittifakında İYİ Parti’ye oy veren sokaktaki seçmenin büyük bölümünün CHP’ye oy vermeyeceğini ya  da Cumhur İttifakı’na oy vereceğini düşündüğünü söyleyen Mithat Umutoğulları, “İYİ Parti ve CHP ittifak yaparsa, İYİ Parti seçmeninin büyük bölümü, gidip CHP’ye oy vermeyecek, ya sandık başına gitmeyecek ya da gidip Cumhur ittifakına oy verecek diye düşünüyorum. Benim bu konudaki iddiam bu” iddiasında bulundu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

ZEYBEKCİ, KENTİN DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRİR Mİ, İYİ HİZMET EDER Mİ DİYE BAKMAK LAZIM

Nihat Zeybekci Egeli. Aslında köken olarak da Tireli. İthal aday diyor CHP’liler. Tuncay Özkan İstanbul’da oturuyordu. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul vekili idi İzmir vekili oldu. Zeynep Altıok da İstanbul’dan geldi. Bu kısır bir tartışma. İnsanların ne yapabileceğine, birikimine bakmadan yapılan bu tartışmalar doğru değil.  Nihat Bey sadece bakanlık ve vekillik yapmış olsaydı belediye başkanlığı yapmamış olsaydı eleştiriler yine anlaşılabilirdi. Zeybekçi, Denizli’de 10 yıl başkanlık yapmış. Seçilirse bu kentin dinamiklerini değiştirir mi, iyi hizmet eder mi diye değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bunları sorgulamak gerekiyor.

ZEYBEKCİ YILDIRIM’DAN DAHA İYİ BİR İSİM

Bu seçim milletvekilliği seçimi değil. Zeybekci ismi Binali Yıldırım’dan daha iyi bir isim belediye başkan adaylığı için. CHP bu dönem o kadar rahat değil. Hala adayların belli olmaması, gelecek adayın mevcut başkanla nasıl bir iletişim içinde olacağı önemli.

CHP GENEL MERKEZİ KOLTUĞU HAK EDEN BİRİNİ GÖSTERİRSE SIKINTI YOK ANCAK..

CHP Genel Merkezi, sokağı ve İzmir’i dinleyerek aday belirlerse sıkıntı yok. Öyle değil de benim adam olsun diyerek koltuğu hak etmeyecek isim çıkarırsa sıkıntı büyük. CHP’nin daha dikkatli olması gerekiyor.

İZMİRLİLERİN İTİRAZ EDECEĞİ BİR ADAY OLURSA..

Saadet Partisi’nde Kemalpaşa ilçe başkanı yönetim kurulu üyeleriyle aday yanlış diyerek istifa ediyor. İzmir’de CHP açısından böyle bir sıkıntı olabilir. İzmirlilerin itiraz edeceği ya da tanımadığı bir aday olursa büyük sıkıntı olur.

AK PARTİ SEÇİM PROPAGANDASINDA SÖYLEM VE EYLEM BİRLİĞİ OLACAK

AK Parti’de il başkanı adayları bir eğitim programına alacak. Adaylar kendi kafasına göre proje ortaya koyamayacak. Her ilçenin ihtiyacına göre proje ve açıklamalar yapılacak. Söylem ve eylem birliği olacak. Bu bir parti açısından çok önemli. CHP’li bir milletvekili çıktı, tüm CHP’nin seçim propagandasını alt üst edecek açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı referandumda bunu iyi kullandı. AK Parti seçim kampanyasının tümünü Nihat Zeybekci ile yürütecek. Sosyal medyayı iyi kullanacaklar. CHP’de hala adaylar yok.

CHP’DE BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÇARŞAMBA GÜNÜ

CHP’nin adayı Çarşamba günü büyük ihtimalle belli olacak. Bir kulis yaptım. Bugün ya da yarın adaylar üzerinde bir görüş alışverişi yapılacak. Muhtemelen Aziz Kocaoğlu ile de görüşecekler yarın. Değerlendirme yayıp Çarşamba günü aday açıklanacak. Ay sonuna doğru da ilçe başkanları açıklanacak.

AZİZ BEYİN YENİDEN ADAY OLMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Tuncay Özkan Pazar günü gazeteye geldi. Güzel bir konuşma oldu. Espriler havada uçuştu. Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olmak istediğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde önemli bir isim iş dünyasından, bir holdingin tavsiyesiyle Kemal Beye gidiyor. Öğlen yemeği yiyorlar Kemal Bey ile. Yemek yerken Kemal Bey, direkt adaylık teklif ediyor. Kabul etmiyor. O arada da sürekli Aziz Bey ile ilgili konuşuluyor. Aziz Bey iyi belediye başkanı diyor. Aziz Bey aday olmak istiyor, bu adayın randevusunu Aziz Bey aldırdı ve Aziz Bey ile ilgili kulis yaptırdı deniyor. Kişinin ismini de biliyorum, ama vermek doğru olmaz.

YÜKSEL’DEN YANA TAVIR KOYMUYORSA…

Kocaoğlu’nun tavrı da yarın belli oluyor. Kocaoğlu’nun tavrını Alaattin Bey ile ilgili tavrından çıkardım. Ben bırakıyorum diyorsunuz, sizden yana tavır koyuyorum. 40 yıllık arkadaşımı başkan yapmak için tüm gücümü kullanırım. Ancak Aziz Bey’in Alaattin Yüksel ile ilgili hiçbir tavrı yok. Dürüstlüğüne, sadakatine güvendiğim Yüksel olursa destek veririm dersin. Genel merkeze Yüksel olsun dersin, tavrını koyarsın. Demiyorsun bunu başka bir şey gelmiyor insanın aklına.

AZİZ BEYİN ŞANSININ ZAYIF OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

İmza sürecinin başında en büyük rolü Aziz Bey oynadı. Kendisini koltuğundan etmek isteyen birini hala o koltuğa oturtuyorsa konuşmaya gerek yok. Aziz Kocaoğlu’nun bu konuda şansının zayıf olduğunu düşünüyorum ama böyle yaparlarsa Aziz Bey tüm ilçeleri dizayn eder.

AK PARTİ ADAYI BİLAL DOĞAN BAŞARILI OLABİLİR Mİ'

Karabağlar’da Bilal Doğan, beşinci sıradan vekil gösterildiğinde önce küstü, alana çıkmadı, sonra çıktı. Kaymakam ile arasında gerilim oldu. Cumhurbaşkanının karşısına Kaymakam çıkacaktı hatta. Bilal Doğan ne kadar başarılı olu? Bunu tartışmak lazım. Çok başarılı olacağını düşünmüyorum. Belli kesimlerden çok oy alacağını zannetmiyorum. Doğan konuşmayı çok seven, basın yayın kurumlarına sık çıkan biri. İşe yanlış başladı. Ertesi gün televizyon televizyon gazete gazete dolaşmaya başladı. Hala 90 gün var. İlk günden mermileri tükettiniz. Son 20 gün kala, tekrar yapmalısın. Vatandaşların ilgisi azalacak. Yanlış başladı, işi zor. Karabağlar’da HDP ve İYİ Parti’den oy sirkülasyonu olacağını düşünmüyorum. 10 bin oyu vardı, makasın daha çok açılacağını düşünüyorum CHP açısından.

KARABAĞLAR’DA HEVAL SAVAŞ-MUHİTTİN SELVİTOPU YARIŞI OLACAK

Heval Savaş var Karabağlar’da CHP’de. Heval Savaş atanırsa Bilal Doğan’ın aleyhine olur. Başkan Selvitopu, siyasete bulaşmıyor pek ama onu MYK’da sağlam destekleyecek 5-6 ismin olduğunu biliyorum. MYK’da MuhittinSelvitopu Heval Savaş tartışması yaşanırsa Selvitopu’nun değişimi için Tuncay Özkan ve Murat Bakan’ın nefesinin yetmeyeceğini düşünüyorum.

KEMALPAŞA’DA SP’Lİ ADAY ÖZÜDOĞRU’YA TEPKİ İSTİFASI VAR

Kemalpaşa’da güzel bir gelişme var. Efsane belediye başkanı derler. Saadet’ten Mehmet Ali Özüdoğru, 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. İki dönem orada seçim kazandı. Orada sevilen ve sayılan bir başkandı. Ama süreç kendini yeniliyor, şartlar değişiyor. Nüfusu arttı. Gelenler onu tanımayabilir. Büyükşehir adayı olduğunda İzmir genelinde 13 bin 800 oy almış. Kemalpaşa’da da bin 250 oy almış. Demek ki kentteki siyasi mantalite, seçmenin ihtiyaçları ve tercihleri değişmiş. Yaşı çok ilerledi. 10 yıl hizmet ettiğiniz kentteki yol yürüdüğünüz kişiler sizi istemiyor, adaylığınızın doğru olmadığını düşünüp istifa ediyorlar. Kemalpaşa’da AK Parti belediye başkan yardımcılığı yapmış birini CHP’den aday yaparsanız kazanamazsınız. Kemalpaşa’da mevcut AK Partili başkanın yeniden seçileceğini düşünüyorum. Görünen tablo bu. İttifakın her iki partiye getirdiği bir güç var.

İYİ PARTİ SEÇMENİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ CUMHUR İTTİFAKINA OY VERECEK

İYİ Parti ve CHP ittifak yaparsa, İYİ Parti seçmeninin büyük bölümü, gidip CHP’ye oy vermeyecek, ya da gidip Cumhur ittifakına oy verecek diye düşünüyorum. Benim bu konudaki iddiam bu. Mehmet Türkmen gibi sağdan bir aday gösterirse Kemalpaşa’da CHP çıkmaz olur.

ADAY ADAYLARINA BEL ALTI ÇALIŞAN VEKİLLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI VAR

İnsanların CHP’den beklentileri var. Kongresinden, imzasından sıkıldı insanlar. Bir belediye başkanının siyaset konuşmasından hoşlanmıyor insanlar. Ancak CHP bir buçuk yıldır siyaset konuşuyor. Aday adaylarıyla ilgili çok çirkin şeyler oluyor. Aday adayları hakkında inanılmaz şekilde bel altı çalışıyorlar. Bunlar CHP’yi yıpratıyor. Bu işe alet olan milletvekilleri ve belediye başkanları var. CHP’ye yazık olacak. Verdiğiniz yerleri alamadınız. İzmir giderse, CHP bir daha rüyasında görür İzmir’i. Bu kafayla iktidar olunmaz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.