Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı kongre sürecini değerlendirdi: Partili olanlarla olmayanların seçimi

Umutoğulları ve Nakçı kongre sürecini değerlendirdi: Partili olanlarla olmayanların seçimi

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ile Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Gün Ortası’nda CHP’nin ilçe bazlı kongre süreçlerini ele aldı. Gün Ortası'nda Karabağlar masaya yatırıldı

  • Ege Postası
  • 22.11.2017 - 10:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) delege seçimleri sonrası başlaması beklenen ilçe kongreleri öncesi ilçelerdeki adaylık açıklamalarını değerlendiren gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı dünkü programda Karabağlar’da yaşanan süreci değerlendirdi.

Programda konuşan Mithat Umutoğulları, İzmir’de partinin kongreye kitlendiğini, kongre sürecine gidilirken Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, Hasan Karabağ üçgeninin sürekli gündeme getirildiğini belirtti. Umutoğulları, "Şimdi bunlar bir önceki kongrenin önemli figüleri. Bir tarafta Hasan Karabağ, diğer tarafta Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ismi vardı. Hasan Karabağ ya da Aziz Kocaoğlu AK Partili midi? Bir önceki kongreye dönelim. Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel’den önceki kongrede Karabağ ve Kocaoğlu aynı listeyi desteklemişlerdi" dedi. Umutoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: 

BU KONGRE PARTİLİ OLANLARLA OLMAYANLARIN SEÇİMİ

"Neden korkuyorsunuz Kocaoğlu ve Karabağ’ın bir araya gelmesinden. ‘Bu il kongresi partili olanlarla, partili olmayanların seçimi’. Karabağ’ı çok yakından tanırım. Karabağ iyi bir CHP’lidir. Belediye başkanlığını bir kenara bıraktım, ömrünün neredeyse büyük bölümünü partiye adamış bir isim. Başkaları gibi o partiye, bu partiye giderek zig zag çizen biri değil bu parti de iddia ediyorum eğer 3 tane eski partili varsa bunlardan birisi Karabağ’dır.

KARABAĞ GERÇEK PARTİLİLERİN YANINDA OLUR

İzmir’de herkesi tanır herkesi bilir, partinin ciğerini bilir. Kocaoğlu ile Karabağ’ın sorunu var diyelim. Karabağ ona bakmaz yapıya bakar. Kim var yapıda. Kim iyi partili, isterse benim nefret ettiğim adam olsun gelir orada gerçek partililerin yanında yer alır. Karabağ ile Kocaoğlu bir araya gelmiş. Zaten öyle bir şey olsa benim haberim olurdu. Karabağ ve Kocaoğlu bir araya geldi diyenlere buradan sesleniyorum yani öyle bir şey olsa benim haberim olurdu. Ne zaman bir araya geldile? Aziz Bey muhtarları dolaşırken bir araya geldiler. Bir de geçen hafta Aziz Bey 5 ilçe gezmiş projelere bakarken her gittiği ilçede belediye başkanını davet etmiş, orada bir araya geldiler. "

NE KARABAĞ NE DE KOCAOĞLU YIPRATILACAK ADAMLAR DEĞİL

İki defa bir araya geldiler sadece ve sadece muhtarlar gezisinden yukarıya odaya çıkıyorlar. 15 dakika bir kahve içiyorlar, siyasette ne yapacaksınız ne edeceksiniz. Sonuçta iki siyasetçi bir araya gelince konuşacak tabii ki kendince bir değerlendirme yapmışlar. Gel oturalım onu bunu bitirelim, bunlar yok.

 Bunları söyleyenler bir sonraki il kongresinde bu dedikodulardan küçük hesaplar çıkarmaya çalışanlar. Burada ne Karabağ ne Kocaoğlu onların lafıyla sözüyle galip de yıpratılacak adamlar değil."

Adem Nakçı da programda 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekerek, CHP’li aday ve yöneticilerin tek yumruk olması ve ortak aday çıkarması gerektiğini söyledi. Nakçı, başta büyükşehir olmak üzere ilçelerden çıkacak adayların ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, “2019 kongresinde bir arada olmaktan daha doğal bir şey yokParti iktidarından çok ülkenin geleceği söz konusu. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Aziz Kocaoğlu olmaz Hasan Karabağ olur ya da başkası. Ama tek yumruk olarak tek çatı altında toplanması gerekiyor. 2019 başka bir süreç” dedi.

KARABAĞLAR ŞU AN CHP’NİN İZMİR’DEKİ EN YUMUŞAK KARNI

Gazeteci Adem Nakçı, Karabağlar’da beş ismin adaylık için konuşulduğunu, mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’ın da aday olduğunu ancak sürece müdahil olan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun beş ismin ön plana çıktığı grupların temsilcilerini kabul ettiği görüşmede rest çekerek, Yıldız’dan yana tavır koymasının doğru bir tavır olmadığını kaydetti.

ÇÖZÜM BAŞKANDA İDİ AMA DÜN REST ÇEKMİŞ

“Çözüm başkanda idi. Başkan dün rest çekmiş” diyen Adem Nakçı, ilçede ortak hareket edilmemesi durumunda, seçimleri 5 bin oy farkla kaybeden AK Parti’nin ilçeyi alması riski bulunduğu saptamasını yaptı:

“En son belediye başkanına gitmeye karar verdiler. 25 kişilik bir grup konuştu belediye başkanıyla. Beş yapının temsilcileri vardı. Belediye başkanı ‘Ali İhsan Beyin kararı var, ahde vefa var. Kendisini çekilmedikçe ben bir şey diyemem’ diyor. Güçlü yönetim kurmak için yönetime aday olun diyor. Bu arkadaşlar da emeği olanların söz sahibi olmasını istediklerini belirtiyor. Ali İhsan Yıldız görünen o ki, güçlü yapı oluşturulması talebini sürekli söyledik, maalesef orada birlik ve beraberlik yok. Şu an Karabağlar CHP’nin İzmir’deki en yumuşak karnı. Kötü bir AK Parti yönetimi olmasına rağmen, ibre AK Parti’ye kayıyor gittikçe.”

BAŞKAN İZSU’NUN BAŞINDA OLAN EŞİ ÜZERİNDEN İŞE ALIM YAPTI

Başkan Selvitopu’nun muhalifleri dışlama tavrını sürdürmesi durumunun risklerine dikkat çeken Nakçı, önemli bir iddiayı da gündeme getirdi:

“Belediye başkanı Karabağlar’da oturmuyor. Çalkaya, Batur, Karabağ, Akpınar bulundukları yerde oturuyor. Sen nerede oturuyorsun Narlıdere’de. Arada iki ilçe geçtikten sonra. Atamayla gelmişsin. Başkan oldum tüm güç bende asarım, keserim diyorsun. 25 kişi 180 kişiye tekabül ediyor. Bu durumda kayıptasın. Ceyhan Kayan’a bırakmış işleri.İşe almalarla bile delege alamadın sen. Başkanın eşi İZSU’nun başında. İZSU üzerinden işe alım olduğu üzerinden tüm sokaklar çalkalanıyor. Büyükşehir koltuğuna kim gelecekse Karabağlar’da fark yememesi veya öne çıkması lazım. Sen Karabağlar’ı kaybetmeye çok yakınsın. AK Parti 5 bin oyla kaybetti.”

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI NEDEN BU KADAR SİYASETİN İÇİNDE, BUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM

Gazeteci Mithat Umutoğulları da, birçok ilçede belediye başkanları ilçe kongre süreçlerine müdahil etmesine karşın sadece Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu’nun tartışmaların göbeğinde olmasını anlamanın güç olduğunu belirterek, “Birçok ilde belediye başkanları ilçe kongrelerine müdahil. Niye hiçbiri bu kadar tartışmanın içinde deği? Tartışmanın göbeğinde çıkmıyor da, Karabağlar Belediye Başkanı bu kadar siyasetin içinde. Kaldı ki bürokrasiden gelen biri. Bunu anlamış değilim” değerlendirmesini yaptı.

KOCAOĞLU VE KARABAĞ YIPRATILACAK ADAMLAR DEĞİL, BOŞA KÜREK SALLIYORLAR

Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yıpratılmaması gerektiğini belirterek, “Hasan Karabağ ne Aziz Kocaoğlu onların lafıyla sözüyle gelip yıpratılacak adamlar değiller. Bunu bilsinler. Boşa kürek sallıyorlar” dedi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Ne Hasan Karabağ ne Aziz Kocaoğluyıpratılacak adamlar değiller. Bunu bilsinler. Boşa kürek sallıyorlar.

Adem Nakçı: CHP’deki siyasetçilerin sığ siyasi mantıkla gitmesi durumu söz konusu.  2019 kongresinde bir arada olmaktan daha doğal bir şey yokParti iktidarından çok ülkenin geleceği söz konusu. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Aziz Kocaoğlu olmaz Hasan Karabağ olur ya da başkası. Ama tek yumruk olarak tek çatı altında toplanması gerekiyor. 2019 başka bir süreç. Soruyorum bazen kırık ok hangisi diye. Yirmi tane farklı yanıt geliyor. Sen partinin ideolojisini bilmiyorsun iki karşındakini nasıl çürüteceğini bilmiyorsun. Üç; alternatif üretemiyorsun. Böyle bir dünya yok. Senin koltuğun çok önemli olabilir ama mesele koltuksuz adam gibi durabilmekte. Gazeteci geçinenler, İGC üyesiyim, gazeteci kalemini satmaz. İki adamdan feyz almak için kullanmayın. O zaman muhbirlik tetikçilik yapıyorsunuz. Biri desin ki ticari bir şey yaptı. Ben terk ederim ya…

Mithat Umutoğulları: CHP’de siyaset yapan bazı üst düzey yöneticiler altı okun ne anlama geldiğini bilmiyor. Medya üzerinden de bu savaş devam edecektir tabi. Gazeteci siyasetçi ilişkisine bakalım. Bu toplumu yozlaştıran siyasetçilerdir. Gazeteciyi yozlaştıran siyasetçidir. Kenti bu hale getiren de İzmirli siyasetçilerdir.

Mithat Umutoğulları: Karabağlar’da iki gündür önemli şeyler yazıyorsun. Nasıl çözülecek'

Adem Nakçı: Çözüm başkanda idi. Başkan dün rest çekmiş. Bir belediye yapısı var. Belediyeye yakınlaşmak isteyen bir iki isim vardı. Beş tane aday var. Biri mevcut ilçe başkanı. Diğeri meclis üyesi Ali Bartu, üçüncüsü, Konak Gençlik Kolları Başkanı Özkan Tice, dördüncüsü Bünyamin Yolal, beşincisi Yurtoğlu’ndan delege çıkan Mehmet Kaya. Bu beşinin defalarca görüşmeleri var. Bu görüşmelerin hepsinde sonuca varılamadı maalesef. Sonuca varılamayınca da size açıklama yaptılar. Ali İhsan Yıldız. Bazıları o haberi paylaşmaya başladı. Resmi açıklamayı bir şekilde o şekilde yaptı. Resmi açıklama yapmayıp haberi paylaşmayı uygun buldu. En son toplantı yaptılar evveli gün. Beşi de ayrı adaylıktan ortak adaylıktan bahsettiler. Orada bir Yıldız gerçeği var ama. Büyük ihtimalle belediye özel kalem müdüründen ciddi destek almış ki ben yaparım-ederim şeklinde hareket ediyor. Ama bu yapı bunu istemiyor. 190 delegesi var. Ali İhsan Yıldız kendisini destekleyen Eğit Der, Havuzlu Kahve Grubu, ADD’cileri partiye katmak yerine uzaklaştırdı. Ama ne hikmetse Yıldız bütünleyici bir yapı olarak geliyorum diyor.

En son belediye başkanına gitmeye karar verdiler. 25 kişilik bir grup konuştu belediye başkanıyla. Beş yapının temsilcileri vardı. Belediye başkanı ‘Ali İhsan Beyin kararı var, ahde vefa var. Kendisini çekilmedikçe ben bir şey diyemem’ diyor. Güçlü yönetim kurmak için yönetime aday olun diyor. Bu arkadaşlar da emeği olanların söz sahibi olmasını istediklerini belirtiyor.

Ali İhsan Yıldız görünen o ki, güçlü yapı oluşturulması talebini sürekli söyledik, maalesef orada birlik ve beraberlik yok. Şu an Karabağlar CHP’nin İzmir’deki en yumuşak karnı. Kötü bir AK Parti yönetimi olmasına rağmen, ibre AK Parti’ye kayıyor gittikçe.

Mithat Umutoğulları: Birçok ilde belediye başkanları ilçe kongrelerine müdahil. Niye hiçbiri bu kadar tartışmanın içinde deği? Tartışmanın göbeğinde çıkmıyor da, Karabağlar Belediye Başkanı bu kadar siyasetin içinde. Kaldı ki bürokrasiden gelen biri. Bunu anlamış değilim.

Adem Nakçı: O sokakları ve delege yapısını çok iyi  biliyorum. Orada bütün ilçelerde belediye başkanı müdahil oluyor. Belediye başkanı Karabağlar’da oturmuyor. Çalkaya, Batur, Karabağ, Akpınar bulundukları yerde oturuyor. Sen nerede oturuyorsun Narlıdere’de. Arada iki ilçe geçtikten sonra. Atamayla gelmişsin. Başkan oldum tüm güç bende asarım, keserim diyorsun. 25 kişi 180 kişiye tekabül ediyor. Bu durumda kayıptasın. Ceyhan Kayan’a bırakmış işleri. Özel kalem müdürü. Kendi bekası için hareket eden isimler olunca, Kayan’dan belediye başkan adayı olma ihtimali var mantığı güdülüyor.

Resmi kadrodan gelip amirlik müdürlük yaparken de ilçeyi bimiyorsun. Kimi belediye meclis üyeliğini garanti etmeye çalışıyor. Ama bugüne kadar net elindeki delege yapısını açık ortaya koyan Ali Bartu ve Havuzlu Kahve yapısı. Sen kenti bilmezsen faraziler üzerine kurarsan olmaz. Piriştina, Çalkaya, Akpınar, biliyor delege yapısını. Ama sen bilmiyorsun. O çekilmedi diyorsun. Yıldız’ın kaç delegesi olduğunu da bilmiyor. Havuzlu kahve yapısında Ali Bartu dışında elinde delege yapısı olan yok. Kenti bilmeyince acizliklere düşüyorsun ve kenti kaybediyorsun. İşe almalarla bile delege alamadın sen. Başkanın eşi İZSU’nun başında. İZSU üzerinden işe alım olduğu üzerinden tüm sokaklar çalkalanıyor. Büyükşehir koltuğuna kim gelecekse Karabağlar’da fark yememesi veya öne çıkması lazım. Sen Karabağlar’ı kaybetmeye çok yakınsın. AK Parti 5 bin oyla kaybetti. AK Parti’nin hangi ilçede kaç tane belediye bakanı adayı var. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.