Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı'dan o isimlere sert eleştiriler! İşte kongre kulisleri...

Umutoğulları ve Nakçı'dan o isimlere sert eleştiriler! İşte kongre kulisleri...

TV 35 ekranlarının sevilen programlarından Editör Masası’na gazeteci Adem Nakçı konuk oldu. İzmir’de siyaset gündeminin masaya yatırıldığı programda kongre takvimi öncesi CHP İzmir İl Başkanlığı için adaylığı en çok konuşulan isimlerden Devrim Barış Çelik’in Meral Akşener’in yanında fotoğraf vermesi konuşuldu. Umutoğulları ve Nakçı'dan o isimlere sert eleştiriler

  • Ege Postası
  • 18.10.2019 - 16:01

EGEPOSTASI – TV35’in sevilen programlarından Editör Masası’nın bugünkü gündemi CHP kongre süreci oldu. Programda İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Muş ziyaretine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ile birlikte katılan ve Akşener’le yan yana fotoğraf veren Devrim Barış Çelik konuşuldu.;

‘İTTİFAK CHP İL BAŞKANINI DA MI BELİRLEYECEK'’

İzmir’de büyük yankı uyandıran fotoğrafı değerlendiren gazeteci Adem Nakçı “Ben fotoğraftaki görüntüye bakınca, sanki ittifak ortakları bir belde ziyaretinde gibi. Muş’un bir beldesini ziyaret etmişler, bizim Kiraz’ın bir mahallesi kadar bile değildir orası. Oraya niçin gidilir ben hiç anlamadım, kazansan ne olur kazanmasan ne olur. Fotoğrafı görünce o adamların ne işi var orada diye. Bundan8-9 ay önce bir fotoğraf haber yapmıştık, Tunç Soyer yapısının yanında Devrim Barış Çelik de vardı. Daha sonra bir buçuk ay kadar önce Devrim Barış Çelik’i bazı haber sitelerine özel haber servisi yaptırttılar. Tacettin Bayır’ın kitabının imza gününde kendisini görünce söyledim ‘seni ya parlatıyorlar ya da patlatıyorlar, dikkat et’ dedim. Süreci görünce parlatma operasyonu olduğu anlaşılıyor. Kendisi Rıfat Nalbantoğlu ve Tunç Soyer’in adayı olarak geçiyor. Mustafa Özuslu, Rıfat Nalbatnoğlu’nun vekili gibidir, bakmayan Büyükşehir Başkanvekili olduğuna. Onu alıp gitmesi ilginç. Tamam ittifak var, birlikte gidin onu anladık, ama bu ittifak CHP il başkanını da mı belirleyecek. Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı adayı istediğini ve bu ismin de Deniz Yücel olduğunu sağır sultan duydu. Şu ana kadar Deniz Yücel üzerinde bir telkin var. Ben şunu anlamadım, Meral Akşener’e Kılıçdaroğlu’nu aratıp ‘Devrim Barış Çelik çok iyi onu il başkanı yapın’ mı diyecekler. İl başkanlığı için İYİ Parti’den icazet mi alınacak. O fotoğraf bana bunları anlattı. Hepsi çok samimi yüzleri gülüyor. Birilerine bir mesaj vermişler.

‘HADİ ORAYA GİTTİN NİYE FOTOĞRAF VERİYORSUN’

Devrim Barış Çelik il başkanı olsa, ya da genel başkan yardımcısı olsa bu fotoğrafı konuşmaya bile gerek yok’ diyen TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları “Hadi oraya gittin, niye fotoğraf veriyorsun. İstediğiniz kader diye biz fotoğraf vermedik diye. Meral Akşener’in yanına oturduğunda her saniye fotoğrafının çekileceğini biliyor olmalısın” diye konuştu.

‘CHP’NİN MÜSTAKBEL İL BAŞKANI…’

Fotoğraftaki oturuş düzeninden bahseden Nakçı “Oturuş düzenini gördün mü' Meral Akşener’in bir tarafında İYİ Parti İzmir İl Başkanı var, öbür tarafında Devrim Barış Çelik var. Verilen mesaj şu; İYİ Parti’nin İl Başkanı ve CHP’nin müstakbel il başkanı bir arada. Bana çok masumane gelmedi” dedi.

‘EN BÜYÜK TEHLİKE ÖZKAN VE NALBANTOĞLU’ ÇATIŞMASI

Rıfat Nalbantoğlu ve Mustafa Özuslu’nun 'Devrim Barış Çelik için canla başla çalıştığını biliyoruz’ diyen Umutoğullar,ı “Sürece daha Tunç Soyer dahil olmadı. Topa girecek mi bilmiyoruz. Son olarak bize yaptığı açıklamada konuyla hiç ilgilenmediğini söylemişti ama ne kadar ilgilenmediğini hep beraber göreceğiz. Bu kadar güçlü bir yapının adayının böyle büyük stratejik hatalar yapmaması gerekiyor. Deniz Yücel’in en büyük avantajı ‘olsam da olur, olmasam da’ tavrıyken, öbür kanadın hırsından ‘il başkanı ben olacağım’ tavrı en büyük dezavantajları bence. Genel Başkan Kemal Kılıçaroğlu, 'Deniz Yücel’i istiyor' diyorlar bir algı yönetimi de olabilir. Oğuz Kaan Salıcı mesaj vermiş olabilir. Deniz Yücel’in onunla özel bir dostluğu var. Baykal zamanında Rıfat Nalbantoğlu 29 ilçeyi kazandırdı. Bir gece önceden Baykal onu arayıp 'aday olma' dedi. Ama CHP tek adayla kongreye giderse parti içi demokrasiyi bitirir. Daha önce Genel Merkez’e karşı Ekrem Bulgun’u yenen Selçuk Ayhan örneği var. CHP örgütünde ters tepmeler olabiliyor. CHP, İzmir’de çok fazla gürültü çıkarmadan Deniz Yücel ile devam etmesi gerekiyor. Herkesi ikna etmesi gönlünü alması gerekiyor. Diğer taraftan dikta eden dayatan bir durum oluşur. Bir taraftan da Tunç Soyer’in arası Genel Başkan ile çok iyi, 'ben Deniz Yücel’le çalışmak istemiyorum, bu adayla çalışmak isterim' diyebilir. Derse ne olur. Genel Merkez örgütten yana tavır alır m? Ben pek zannetmiyorum ama. Abdül Batur, Ali Engin ve Tuncay Özkan’ın süreçte çok etkili olacağını düşünüyorum. Bir çatışma olursa Büyükşehir’de gayet etkili olur. Yaşanacak süreçte en büyük tehlike Tuncay Özkan ve Rıfat Nalbantoğlu arasında bir çatışma olabilir. Bu çatışmayı önleyecek olan Genel Başkandır” diye konuştu.

“BAŞKAN TUGAY VE YILDIRIM ARASINDA ANLAŞMAZLIK VAR “

Karşıyaka’da kongre sürecine doğru giderken yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Umutoğulları, Karşıyaka’da kamuoyuna yansıma dahi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım arasındaki anlaşmazlıklara dikkat çekti. Umutoğulları, “Karşıyaka’daki sıkıntı şu, Başkan Tugay’ın kızlığının gerekçesi, ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ın seçim döneminde gerektiği kadar çalışmadığı ve bu yüzden Başkan Tugay’ın Yıldım ile çalışmak istemediği ifade ediliyor” dedi. 

Adem Nakçı, Karşıyaka’da siyasetin her geçen gün gerildiğini ifade ederken, “Uğur Yıldırım kendi etrafındaki insanların da kontrolünü kaybetmiş” ifadelerini kullandı.

“TUNCAY ÖZKAN, YILDIRIM VE GÜMRÜKÇÜ AYNI TARAFTA”

Umutoğulları, “Yıldırım’ın 5-6 yıllık parti geçmişi var. Yıldırım şu an Tuncay Özkan’a sırtını dayamış durumda. İlçe yönetimini düşürmek için Yıldırım’a yapılan operasyonu engelleyen isim kimd? Utku Gümrükçü. Gümrükçü birebir ilçe yöneticileriyle konuşarak ikna etti. Karşıyaka’da iş vb gibi konuların Utku Gümrükçü’nün çözdüğü konuşuluyor. Burada Cemil Tugay’ın tavrı ne olacak o çok önemli. Başkan ile görüştüğümde ‘Siyasete karışmayacağım’ dedi. Ancak ben de ona şöyle cevap verdim, ‘siz siyasete karşışmak zorundasınız, siz istemeseniz de karışacaksınız’ yanı başınızdaki belediye başkanı sizin delgasyonunuza müdahale eder se siz de karışmak zorunda kalırsınız. Belediye Başkanı Tugay’ın bir safı yok kimseyi desteklemiyor ancak sadece Yıldırım’ı desteklemiyor ve istemiyor. Bir tarafta Gümrükçü, Yıldırım ve Tuncay Özkan.Ben Tuncay Özkan’ı konuşunca bir sorunum olduğunu düşünüyorlar ama öyle değil. Tuncay Özkan bugün Deniz Yücel’in yanında yer alıyor. Tuncay Özkan bu kongreden güçlü çıkmak istiyor. Özkan, delege gücü ile PM ve MYK’daki yerini korumak istiyor ” diye konuştu.

“ÖZUSLU’YA KALDIYSA KESİN KAYBEDİLİR”

Nakçı, imza krizinin perde arkasında CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın oğlu Murat Alabay’ın olduğunu ve imzasını son ana kadar bekletip geri çektiğini dile getirdi. Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özuslu’nun CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte hareket ettiğini ifade ederken, Umutoğulları, “Oradaki siyaset Özuslu’ya kaldıysa kesin kaybedilmiştir demektir” sözleriyle cevap verdi.

“SANDAL’IN CHP’NİN DELEGASYON SEÇİMİNE YETECEK SİYASİ BİLGİSİ YOK “

Bayraklı Belediyesi’nin köy belediyesi gibi yönetildiğini savunan Umutoğulları, “Bayraklı’da bir kabuk değişimi yaşanıyor. Hasan Karabağ’dan sonra yeni bir yapılanma var. Serdar Sandal’ın siyasetten çok anladığını düşünmüyorum. Özellikle CHP içindeki delegasyon seçimine yetecek kadar bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Bayraklı, kentin yeni yüzü iş dünyasının şirketlerinin ofisleri o bölgede. Ancak Bayraklı’da bir köy belediyesi vizyonu var. Bundan sonra değişir mi bilmem. Ben hiç tahmin etmiyorum. Bayraklı şu an köy belediyesi statüsünde. Yaşanan değişimlere bakarsak gelen gidenleri aratır, özel kalemi, başkan yardımcıları hiç belediyecilik tecrübesi yok. Basın danışmanı getiriyor mevzuatı bilmiyor. Getireceğiniz kişi bu işin hakkını vermeli. Dönüp Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ilk 6 ayına bakalım çok daha küçük olmasına rağmen bir hikaye yazıyor. Bayraklı’da ne var” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN SANDAL’IN HESABINA GÖRE 2,5 YILDA BORCU BİTİRİR”

Başkan Sandal’ın ödediği borç açıklamasını da eleştiren Umutoğulları, “Başkan Sandal 5 ayda 40 mil yon lira borç ödediğini ifade etti. Abartalım 200 milyon lira borcu var diyelim belediyenin bu hesaba göre 2,5 yılda borcun tamamı biter” dedi.

SERDAR SANDAL’IN KORKUSU HASAN KARABAĞ SİYASETE GERİ DÖNER Mİ'

Umutoğulları, "Serdar Sandal’ın korkusu var. Korkusu da şu; Acaba Hasan Karabağ siyasete geri döner m? Korkusu da şu yüzden, göreve geldiğiniz günden itibaren, Hasan Karabağ’a yakın olan o dönemdeki müdürleri etrafınıza toparlayıp, ‘bu bayrağı aldınız m? Bu organizasyonu yaptınız mı'’ şeklinde geçmişi didik didik inceleyerek, içinden bir şey bulup savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim düşüncesiyle iş yaparsanız 5 yıl sonra esaminiz okunmaz” dedi.

KARABAĞ YAKIN İSİMLER AFOROZ EDİLDİ

Mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper, kendi organizasyon yeteneğiyle seçim kazanamadı. Kendi mahallesinde seçim kaybetti. Hasan Karabağ disipline sevk edilme süreci, müdürlere yapılan baskılar, Karabağ yakın olan müdürler aforoz edildi. Serdar Sandal, Çiğli Belediyesi’nde müdürlük yaptı. Hasan Arslan müdürleri değiştirdi mi göreve gelince hayır” dedi.

NAKÇI’DEN KARABAĞ YORUMU; SAHAYA ÇIKACAK VE TİTRETECEKTİR

Nakçı, “Serdar Sandal’ın bu korkusu yeriz değil. Hasan Karabağ muhalif olan isimler bile bu gün Serdar Sandal’ı görenler, Karabağ ile görüşmek istiyorlar. Benim bildiğim Hasan Karabağ sahaya çıkacak ve ortalığı titretecektir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.