Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı Çiğli'yi konuştu: Beyaz beyaza karşı

Umutoğulları ve Nakçı Çiğli'yi konuştu: Beyaz beyaza karşı

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Gün Ortası’nda programında yarın gerçekleşmesi beklenen son CHP ilçe kongresi olan Çiğli İlçe Kongresi’ni, adayları ve süreci değerlendirdi. Umutoğulları ve Nakçı Çiğli'yi konuştu

  • Ege Postası
  • 16.12.2017 - 09:53

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Mithat Umutoğuları, Çiğli kongresinde son ana kadar netleşmesi ihtimali dışında, yarışın Beyaz Listenin adayları Utku Gümrükçü ve Erkan Akar arasında geçeceğini belirterek, son dakika üçüncü bir liste çıkmasının da beklenti dahilinde olduğunu söyledi.

UMUTOĞULLARI: SON DAKİKA ÜÇÜNCÜ BİR LİSTE ÇIKABİLİR Mİ'

Umutoğulları, “Çiğli kongresinde adaylar belli oldu. Utku Gümrükçü ve Erkan Akar. İkisi de beyaz listenin adayı. Beyaz beyaza karşı oldu. Bize kimse kalkıp da sen böyle konuş diyemez. İlçe başkanının ne yapacağı hala muallakta. İlçe başkanı adayım demişti ama şu ana kadar adaylıktan çekildiğiyle ilgili hiçbir şey yok. Acaba son dakika üçüncü liste çıkabilir mi'”diye sordu. Adem Nakçı, üçüncü aday olarak mevcut ilçe başkan adayı Zeynel Mertoğlu’nun Mavi Liste’nin adayı olarak çıkmasını beklediğini belirtti.

NAKÇI: ÇİĞLİDE FİNALE GELMİŞ DURUMDAYIZ, PİYESİN SON SAHNESİ YAZILMADI

“Ben bekliyorum. Zeynel Mertoğlu’nun her an her şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Mertoğlu kimseyi dinlemeyip aday da olur. Bekliyorum. Hasan Arslan’ın tavrını merak ediyorum. Başkan çok fazla ketum. Sessiz. Herkes benim delegem ve partilim dedi en son. Herkesin gövdesini ortaya koyup elini taşın altına koymasını beklediği Hasan Arslan müthiş bir biçimde suskun. Karabağlar’ı gördük. Sandığa müdahaleler oldu. Çiğli kontenjanından gelen meclis üyeleri de sessiz. Ne hikmetse dışarıdaki herkes konuşuyor” diyen Adem Nakçı, Çiğli’de sonucu dışarıdan yapılacak müdahalelerin belirleyeceğini savundu:

“Çiğli’de dışarıdaki adamlar işin içine girmeye başladı. Çiğli’yi Çiğli’ye bıraksalar bir problem olmaz aslında. Birileri taraf da dese sahne devam ediyor. Piyesin son sahnesi yazılmadı. Küçük küçük anekdotlardı bugüne kadar yazılanlar. Daha final oynanmadı. Finale gelmiş durumdayız. Kupayı kim alacak muhabbetindeyiz.”

NAKÇI: BENCE BEYAZ LİSTEDE PANİK VAR, UTKU MECBUREN KAYBEDERSE SİYASETEN DE BİTER

Adem Nakçı, donanım ve birikim olarak İzmir’deki ender isimlerden biri olan Utku Gümrükçü’nün kaybetmesi durumunda siyaseten de biteceğini savunarak,  “Donanım ve birikim olarak İzmir’deki ender isimlerden biri Utku Gümrükçü. Beraber hareket ettiği ekibin il başkanı adayı Rıfat Nalbantoğlu. İki handikap var. Birincisi iyi hatip olursa ve iş salonda biterse Utku Gümrükçü alır. 3. Aday alırsa bilmiyorum. Şirin Akgül Niyazi ve Hasan Arslan yapısı korkunç derecede sessiz. İlçe başkanı da yandaşları da sessiz. Beyaz listede bence bir panik var. Beyaz liste biraz panik havası var. İkiye bölünme durumu var. Erkan yerinde durmuyor. Orda burada açıklama yapıyor, onu bunuşunu arıyor, çabası var. Utku mecburen kaybederse siyaseti biter. Ne kadar iyi bilirsen bil. Anka kuşu bir kere külünden doğdu. İkinci kez doğmaz. Utku için bitiş olur” şeklinde konuştu.

UMUTOĞULLARI: BU SEÇİMİN KAZANANI KOÇER VE GÜMRÜKÇÜ OLACAK

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Çiğli’de seçimin kazananın Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü olacağını dile getirerek, kongrenin de sert bir havada geçeceğini söyledi:

“Karşıyaka’da hayatta hiç bir araya gelmeyecek insanlar bir araya geldi. Ali Engin ve Cevat Durak bir araya gelmesine hayatta inanmazdık Karşıyaka’da. Düşman Amerika meselesi. Ortak düşman belediye başkanı. Belediye başkanının istediği olmasın da  kim seçilirse seçilsin. Hep söylüyorum bu seçimin kazananı Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü olacak. Öbürleri çırak çıkacak. Koçer’in ekip arkadaşı Utku Gümrükçü. Çiğli kongresinde konuşmalara kalırsa Utku Gümrükçü. Karşısında kimse konuşamayacak. Ama ben buradan uyarıyorum, delegasyonu. Lütfen kongre salonunda sakin olun kongrede bir öfke patlaması olacağını düşünüyorum. İki grubun, birbirine karşı kavga etmesi yüksek. Kongrenin çok sert geçeceğini düşünüyorum.”

UMUTOĞULLARI: GÜMRÜKÇÜ, AKAR’A BİR TEKLİF YAPMIŞ…

Mithat Umutoğulları, Gümrükçü’nün seçim kazansa da handikap içinde kalacağını, Erkan Akar’ın açıklamasına göre Gümrükçü’nün Akar’ın aday olmaması karşılığında kendisine yönetim kurulu üyeliğini teklif ettiğini, kendisinin zaten il başkanlığı için istifa edeceğini belirttiğini kaydetti:

“Utku Gümrükçü seçim kazansa bile öyle bir handikapın içine girecek ki. Erkan Akar geçen bizim programa katıldı. Akar’a Gümrükçü bir teklif yapmış. Gel yönetimime gir, sonra istifa edeceğim, seni ilçe başkanı yapacağım demiş. Ben bunu etik olarak doğru bulmadığım için kabul etmedim diyor. Gel yönetimime gir demiş.”

NAKÇI: ETİK DEĞİL, UTKU GİBİ BİR ADAMDAN BÖYLE BİR TEKLİF BEKLEMİYORUM

Nakçı ise, Gümrükçü’nün Akar’a böyle bir teklif yapması karşısında şaşıracağını dile getirerek, “Böyle pazarlık olmaz abi. Ben siyaseten böyle pazarlık görmedim. Etik değil. Utku gibi bir adamdan beklemiyorum” dedi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Taraf olabilirsin taraf olma demiyorum. Ama o fotoğrafı verme. Buca’da belediye başkanı ile Sevda Erdan Kılıç’ın ya da eşinin sıkıntısı olduğunu tüm Buca bilir. Kimse benim haberim yok diyemez. Diyen de yalan söyler. Sen şimdi belediye başkanının desteklediği bir adaya karşı, ertesi gün gidip fotoğraf çektirme. Belediye başkanı karışma diyorsa parti meclisi üyelerine de demiştir Kemal Kılıçdaroğlu.  Ben belediye başkanı olsam sana karşı tavrım daha sertleşir. Ondan sonra bir oligarşi getirecek, gerginlik yaşanacak. Biz hep daha önce kavga, gürültü vardı. Bunu çözdünüz diyoruz. Bunu becermiş bir belediye başkanı ve örgütü var. Ben buradayım dersen iş başka yere gider. Dikkat etmek lazım.

Adem Nakçı: Bu bir hastalık genelde. Mustafa Moroğlu bir çok yerde müdahildi. Murat Haluk Öncel de YDK’daydı. Müdahildi.

Mithat Umutoğulları: Konak’ta grup başkanvekilini eleştirmedik m? Kamil Okyay Sındır geldi oraya ama karışmadı. Ben müdahale etmesinde sıkıntı görmüyorum. Ama bunu niye deşifre ediyorsun. Kusura bakma biz gazeteciyiz konuşuruz o fotoğrafı. Serkan Kalmaz’ı çok eleştirdim ben. Samimi görüştüğüm bir arkadaşımız. Ama yanlışını gördük söyledik. Babamızın oğlu olsa söyleriz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Adem Nakçı: Çok şey konuşuyoruz. Cımbızla çekiyorlar. İstanbul belediye başkanlarının istifa edeceğini söyledik. Esenyurt demiştik. Şimdi arayıp İzmir’den var mı diye soruyorla? Niye Aliağa’da, Foça’da bir şey çıkmadı. Belediye başkanı beni delege yazmayın kardeşim dedi. Demek ki partiye nefer olanlar yapıyor. Gökhan Demirağ, Aliağa’da Özcan Durmaz gibi örnekler var. Vefa Ülgür’ün konuşmasına baktım dün. Çok güzel bir konuşma olmuş. Bir dinleyin. Adam elini masaya vura vura öz eleştiri verelim diyor. Biz dediğimiz doğruları öz eleştirmiş yerine Mithat şunu Adem şunu demiş demeyelim. Kendi öz eleştirimizi veriyoruz. Bunu söylemezsek yanlışını nereden göreceksin. Hele bu CHP ise sol, sosyal demokrasinin temel felsefesi eleştiri ve özeleştiri mekanizmasıdır. Ülkenin önünde bir 2019 süreci var diyoruz. Esenyurt Belediye Başkanı istifa edecek dedik istifa etti. Melih, Kadi Topbaş’ın istifasını istedi. Senin beş kilo fazlan var gazeteciliği bırak dese bırakacağız yarın. Sen hala senin üç senin beş delegen var diyorlar.

Çiğli’de dışarıdaki adamlar işin içine girmeye başladı. Çiğli’yi Çiğli’ye bıraksalar bir problem olmaz aslında. Ne mavi beyaz sarı mor lacivert liste olur. Hiçbir şey olmaz. Siyasetin doğal bir akışı var zaten.

Mithat Umutoğulları: Çiğli kongresinde adaylar belli oldu. Utku Gümrükçü ve Erkan Akar. İkisi de beyaz listenin adayı. Beyaz beyaza karşı oldu. Bize kimse kalkıp da sen böyle konuş diyemez. İlçe başkanının ne yapacağı hala muallakta. İlçe başkanı adayım demişti ama şu ana kadar adaylıktan çekildiğiyle ilgili hiçbir şey yok. Acaba son dakika üçüncü liste çıkabilir mi'

Adem Nakçı: Ben bekliyorum. Zeynel Mertoğlu’nun her an her şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Mertoğlu kimseyi dinlemeyip aday da olur. Bekliyorum. Hasan Arslan’ın tavrını merak ediyorum. Başkan çok fazla ketum. Sessiz. Herkes benim delegem ve partilim dedi en son. Herkesin gövdesini ortaya koyup elini taşın altına koymasını beklediği Hasan Arslan müthiş bir biçimde suskun. Karabağlar’ı gördük. Sandığa müdahaleler oldu. Çiğli kontenjanından gelen meclis üyeleri de sessiz. Ne hikmetse dışarıdaki herkes konuşuyor.

Mithat Umutoğulları: Zeynel Mertoğlu’na karşı seçimi kaybetti. İl yönetimine girdi. İki yıl sonra yeniden aday oldu Utku Gümrükçü. Gümrükçü’nün siyasi kariyeri açısından hatalı olduğunu düşünüyorum. Biraz ben buna benzetiyorum. İl yönetimi arkasından geri ilçe başkanlığı adayı.

Adem Nakçı: Çiğli’de Utku Gümrükçü aday olmayacak. Sen Utku gelir dedin. Son raddeye kadar Erkandı. O beyaz yapı içinde ne olduysa. Bu kadar her şeyin ortaya saçıldığı bir dönemde, biraz da Erkan Akar’ın tavrı belirleyici oldu. Mesaj attılar, mesajlar dağıldı. Beyaz liste dışında oy alamaz ki. Belediye başkanına karşı mücadeleye girmişsin. Sen oradan kalkıp mavi listenin adayıyım diyemezsin ki. Zaten mavi liste adayını açıklamamış. Mertoğlu mavinin potansiyel adayı zaten. Erkan Akar yaptığı yanlışın farkına vardı, geri de dönemiyor.

Mithat Umutoğulları: Utku Gümrükçü, Erkan Akar  sonuçları açıklandı. Erkan’ın siyasi tecrübesi olmadığı için düşmüş.

Adem Nakçı: biraz da Beyaz Liste kaybederim korkusu mu yaşadı. Utku’yu sürdü Beyaz Liste mecburen. Utku süper ligi oynayacak, ilde. Donanım ve birikim olarak İzmir’deki ender isimlerden biri Utku Gümrükçü. Beraber hareket ettiği ekibin il başkanı adayı Rıfat Nalbantoğlu. İki handikap var. Birincisi iyi hatip olursa ve iş salonda biterse Utku Gümrükçü alır. 3. Aday alırsa bilmiyorum. Şirin Akgül Niyazi ve Hasan Arslan yapısı korkunç derecede sessiz. İlçe başkanı da yandaşları da sessiz. Beyaz listede bence bir panik var. Beyaz liste biraz panik havası var. İkiye bölünme durumu var. Erkan yerinde durmuyor. Orda burada açıklama yapıyor, onu bunuşunu arıyor, çabası var. Utku mecburen kaybederse siyaseti biter. Ne kadar iyi bilirsen bil. Anka kuşu bir kere külünden doğdu. İkinci kez doğmaz. Utku için bitiş olur. Utkunun il başkanlığı hayali suya düşer. Burada kimse belediye yapısını yabana atmasın. İki ismi yabana atmasın. İkisi de delege yapısını ve siyaseti biliyor. İkisi de Çiğli’de ne olup olmadığını biliyor. Hiç kimsenin beklemediği bir isim aradan çıkıp gelebiliyor. Çiğli’de pazarlıkları daha duymadım. Ya el altından gizli yapılıyor ya da kimse henüz topa girmiyor. Utku’nun arkasında 3 tane kilit isim var. Sevilen, saygınlığı olan. Ali Rıza Koçer, Aziz Buğa ve Yüksel Arduç.

Mithat Umutoğulları: 18 sabahından itibaren dostlukları biter. Utku Gümrükçü seçim kazansa bile öyle bir handikapın içine girecek ki. Erkan Akar geçen bizim programa katıldı. Akar’a Gümrükçü bir teklif yapmış. Gel yönetimime gir, sonra istifa edeceğim, seni ilçe başkanı yapacağım demiş. Ben bunu etik olarak doğru bulmadığım için kabul etmedim diyor. Gel yönetimime gir demiş.

Adem Nakçı: Böyle pazarlık olmaz abi. Ben siyaseten böyle pazarlık görmedim. Etik değil. Utku gibi bir adamdan beklemiyorum.

Mithat Umutoğulları: il başkan adayı olduğunu söylüyor, düşünüyor. Nevzat Kavalar modeli çıkmaz abi.

Adem Nakçı: Kavalar kaos vardı o nedenle oldu. Utku da aynı şeyi söyleyecek. Benim adım zikredildi o nedenle geldim oturdum diyecek. Perşembenin gelişi çarşambadan belli yani. Çiğli’de Çiğli dışından karar verilecek. 28 delege var. Önümüzde beş oy kaybedilmiş bir il kongresi, iki oyla kaybedilmiş bir ilçe başkanlığı var. Listelerin hiçbiri blok değil ilde. Kemik gelen bir liste yok.

Mithat Umutoğulları:  İmzalar toplanıyor ama kime bilmiyoruz mavi liste imza topluyor ama kime. Zeynel Mertoğlu sessiz. Bence orada büyük bir sıkıntı var.

Adem Nakçı: Siyaseti satranca benzetiyorum. İki ön hamleyi bilirsen oyun kaçmaz. Rakibin kim mavi liste. Çiğli’de tıkanmış vaziyetteyiz. Neyin ne olduğu belli değil Çiğli’de.

Mithat Umutoğulları: Hayatta hiç bir araya gelmeyecek insanlar bir araya geldi. Ali Engin ve Cevat Durak bir araya gelmesine hayatta inanmazdık Karşıyaka’da. Düşman Amerika meselesi. Ortak düşman belediye başkanı. Belediye başkanının istediği olmasın da  kim seçilirse seçilsin. Hep söylüyorum bu seçimin kazananı Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü olacak. Öbürleri çırak çıkacak. Koçer’in ekip arkadaşı Utku Gümrükçü.

Adem Nakçı: Ortaya çıkan görüntüyü baz alıyoruz. Orada üç kalemden ses çıkmıyor. Hasan Arslan, Şirin Akgül ve Niyazi Arslan. Vezir Arslan da yok. Ondan da ses seda yok.

Mithat Umutoğulları: Beyaz Listenin dün akşam Erkan’ı arayarak imzalarını geri çekmesi isteniyormuş. Etki tepki meselesi. Sen onu yaparsın ama delegasyon uyar mı buna'

Adem Nakçı: Delegasyon kavgayı gördüğü an başka yöne gidiyor. Listeler gelinceye kadar kimse Çiğli’de ahkam kesip benim dediğim tutar diyemez. En net tahlili ortaya koyan biziz. Bu liste sahaya inmeyinceye kadar kimse kimin ne yapacağını bilemez orada.

Mithat Umutoğulları: Utkunun yerinde olsam Koçer’den yana tavır koyarım. Yönetimi nasıl yapacaklar kaç delegasyon verecekler bilmiyorum. Divan başkanı Özkan Yıldız ama öbür taraf ta Tacettin Bayır’ı istiyor. Bu da oylanacak. Çiğli kongresinde konuşmalara kalırsa Utku Gümrükçü. Karşısında kimse konuşamayacak. Ama ben buradan uyarıyorum, delegasyonu. Lütfen kongre salonunda sakin olun kongrede bir öfke patlaması olacağını düşünüyorum. İki grubun, birbirine karşı kavga etmesi yüksek. Kongrenin çok sert geçeceğini düşünüyorum.

Adem Nakçı: Kongre sert olacak ama Utku bir buçuk adım önde. Ama liste salona gelince suskunlar nasıl tavır sergileyecek o da var.

Mithat Umutoğulları : Çiğli çok gergin. O açıdan da biraz tedirginim biraz.

Adem Nakçı: Birileri taraf da dese sahne devam ediyor. Piyesin son sahnesi yazılmadı. Küçük küçük anekdotlardı bugüne kadar yazılanlar. Daha final oynanmadı. Finale gelmiş durumdayız. Kupayı kim alacak muhabbetindeyiz. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.