Dolar 32,4861
%0.12
Euro 34,8112
%0.26
Altın 2.473,960
%0.47
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı CHP'yi konuştu: Vay CHP'nin haline

Umutoğulları ve Nakçı CHP'yi konuştu: Vay CHP'nin haline

Gazeteci Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu Egepostası ile Gündem programında bu hafta CHP delege seçimleri, kazanan ya da kaybeden üyelerin itiraz ve sosyal medya paylaşımları masaya yatırıldı. Programda ayrıca CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın bir radyo programında Ataşehir Mahallesi ile ilgili açıklamaları, Tuncay Özkan’ın YDK’ya müdahale etmesiyle ilgili haberlere verdiği tepkinin perde arkası da ele alınan konular arasında yer aldı. Umutoğulları ve Nakçı CHP'yi konuştu

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 08:35

EGEPOSTASI - Tuncay Özkan’ın YDK üyelerini arayıp baskı yaptığı haberleri yalanlamasına karşılık veren Mithat Umutoğulları,  “Tuncay Özkan bu kentte siyaset yapıyor. Bu kente on beş, yirmi günde bir gelip ortalığı karıştırıp gitmeyeceksin. Sana burada nefes aldırmazlar. Alengirli işlerle onun bunun arkasından iş yaptıramazsın. İzmir’in diğer vekilleri Tacettin Bayır karışıyor m? Ali Yiğit, diğerleri nerede.  Niye bunlar karışmıyor da tüm bu alengirli işler Özkan’ın etrafında dönüyor. Ben mi dedim git Nalbantoğlu ile görüş. Dibindeki adam bana bunu anlattı. Tuncay Özkan dibindeki adamlara dikkat edecek. Yaptığı icraatları ben anlatmıyorum, dibindeki adamlar anlatıyor. Beni ararsa ben söylerim kimin söylediğini" dedi

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Egepostasi’nin gündemetaşıdığı “YDK krizi” ile ilgili konuya iddialı konuşan Umutoğulları şunları söyledi; “ YDK’yı aradığını, beni ararsa ben söylerim kimin söylediğin? Gazeteye iki metin yazarak, bana sorsaydı demekle olmuyor. Onun kimlerle ne işler çevirdiğini biliyoruz. Beni konuşturmasın” yanıtın verdi.

İL BAŞKANINA BASKI YAPTI

Mithat Umutoğulları, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın başta Ataşehir Mahallesi’ndeki süreç olmak üzere delege seçimlerine müdahale ettiği iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bir genel sekreter tüm işini gücünü bırakmış eğer bunlarla uğraşıyorsa vay CHP’nin haline. Biz gazeteci olarak bunları yazıyor, yorumluyoruz. Ne diyo? Bu gazeteci beni itibarsızlaştırmak için, bir tane site var diyor, demek ki var aslanlar gibi yazıyor. Sen çıkıp da kamuoyu önünde tarafını belli edemezsin. Bir genel sekreter düzeyine gelmiş bir kişinin oturup da bunu konuşması doğru m? Hangi makama gelirsen gel, oturduğun makamı temsil edeceksin. Başka şeyler de var. Şimdi bunu sen yapıyorsun, cumartesi günü disiplin kurulunun gündeminde olmamasına rağmen, Ataşehir ile ilgili tedbir kararıyla ilgili, il başkanına baskı yaparak, arıyorsun, bazı kurul üyeleri çıkıp gidiyor, tedbiri kaldırıyorsun. Bir genel sekreterin işi midir bu'” şeklinde konuştu.

İŞTE PROGRAMDAN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: Gerçek CHP’liler ortaya çıkacak. Devşirmeler, dünden gelmeler değil. Kimse üstüne alınmasın. Genel olarak söylüyorum. Kadir Sinan’a bakmadım. 40 yıldır partiliyim. Alanda, meydanda, toplantıda görmezsin. Cumhuriyet Meydanı’nda protesto eylemi yapalım bak kaç kişi geliyor. İmam nikahı gösterisi yapıldı. Toplasan yüz kişi yok. Daha dün gelenler çalışmayanlar konuşuyor.

Mithat Umutoğulları:Alışkanlıkları bırakmak zor. Bu partinin bir de hafızası var. Sıtkı Kürüm yazılmadı Karabağlar’da mesela. Kadir Sinan o paylaşımda da kendince haklı olabilir ama Karabağlar’da iki listede yer almak istemiş. İki listede olamazsın. İl başkanını yazmadılar Karşıyaka’da. Kadir Sinan ile konuştum. Fuardaydım diyor. O zaman öbür listede yazılma. Parayla gazeteye haber yaptırmak kötü. Bunu yapanlar da var. Bırakın bu işleri kardeşim ya. Kadir Sinan Karabağlar’da önemli bir figür. Biz de yazdık. Seçimi kazananı ya da kaybedeni yazarım. Sen bunu yapan gazeteciler için paralı dersen olmaz. Bizim için en çok yakıştırılan nedi? Parayla haber yaptı diyene bakmak lazım. Önce dönüp kendine bakacaksın abi.

Adem Nakçı: Kaybedenler de bir özeleştiri versin. Nerede ne yaptık diye. Kadir Sinan da niye iki listede yok. Sen o zaman iki listede adını yazdırma peşinde olmayacaksın. Adamın facebook sayfasına bakıyorsun bir tane parti etkinliği yok. Parti biletli çay satmış. Gitmişin biletini alıp. Geçmişte yaptıkların seni bir yere getirir.

Mithat Umutoğulları: Sert tepki gösterirsen böyle oluyor işte. Onlar da seni ötekileştiriyor. Bazı insanlar daha olgun davranıyor. O zaman herkes seni istiyor. Çeşit çeşit adamlar var.  Kadir Sinan önemli değer, partinin hafızası. Öldükten sonra güzel şeyler söyleyeceğiz. Zikri Dursun gibi. Kör ölür badem gözlü olur. Bizimki de bu. Hayattayken kimse değerini bilmiyor. Birçok örnek var. Kemal Karataş yaşlandı. Hafızasını kaybetti. Başka şeyler yapıyor. Partide polemik yaratmaktansa sen bir olgunluğa gelmişsin, senin yeni gelenlere bir şey vermen lazım. Senin olgunlukla karşılayıp partiye yeni gelmiş insanlara örnek olmalısın. Bu saatten sonra Kadir Sinan delege olsa ne olur olmasa ne olur.

Kadir Sinan bir radyoda program yapıyor. Söylediği şeyler değerli. AK Partiye yaptığı eleştiriler önemli.

Adem Nakçı: Kadir Sinan’ı tanımazdım. Kadir Abi geçmiş birikimini  beraber çalıştım donanımını partililere, gençlere öğretmesi lazım. Şu kötü bir örnektir. Yanlıştır.

KARŞIYAKA GÖZTEPE REKABETİ GİBİ

Mithat Umutoğulları: Sıtkı Kürüm, Uğur Yelekli, Kadir Sinan bunlarda bir kumaş var. Çiğli’deki siyasetçilerle karşılaştırırsak haksızlık ederiz. Orası raydan çıkmış artık. Temel sorun CHP kimliğini kaybediyor. İlk bu mesleğe başladığımızda bize gazete CHP delege seçimlerini takip edin derdi. Bir çekişme vardı müthiş bir şey. Sandık açılırdı. Sandık kapanır biterdi. Aradan yarım saat geçer bir diğeri gelir, gelir sarılır öperlerdi birbirlerini. Tartışma, rekabet biterdi. Şimdi bakıyorsun Karşıyaka Göztepe rekabeti gibi. İnsanlarda bir kin, nefret, öfke. O geleneği yaşatmak lazım. On sene önceki süreci. Kimse birbirine düşmanlık etmezdi.

BEN OLSAM KARATAŞ’I DİSİPLİNE VERİRİM

Kemal Abi yanlış yapıyor. Ben olsam elli kere disipline verir ve partiden atarım. Urla İlçe Başkanı'nda ne var. İl başkanlığı yapmışsın abi. Karataş markadır. İlçe delegesi olsan ne olur olmasan ne olur. Bu kadar yaygara koparmaya gerek yok. O gün sen yapıyordun koltukta, bugün onlar yapıyor. Bunu kendi iç dengende göreceksin. Baykal döneminde ne filmler çevrildiğini herkes biliyor.

Rekabete bir şey demiyorum. Ama bu kadar nefretle olmaz. Yoldaş diyorlar. Nasıl bir yoldaşlı? Google’ya yazsınlar yoldaşlık ne anlama geliyor. Parti tabanında bunlar yaşanıyor.

Adem Nakçı: Bu delege seçiminin yıldızı Foça. Aslan gibi çarşaf liste yaptılar.  Çok zor değil ki bu iş.

Mithat Umutoğulları: Altta bunlar yaşanıyor delege seçimlerinde. Düşmüş biri. Düştün şimdi, Bornova Belediye Başkanı eski, genel sekreter şimdi, ondan bahsediyorum. Düştün haksızlığa uğradın. O zaman haksızlık yapmayacaksın. Hepimiz arkasında dururuz. Attan düştün. Şimdi senin bu partide adaleti sağlaman lazım.  Şimdi cumartesi günü bir radyo programına katılmış. Dün izledim. Bir gün kala delege seçimlerine, bir genel sekreter radyo programına çıkmış. Merak ettim. İzledim. Selin Sayek  Böke, Özgür Özel, diğer milletvekilleri, partinin üst kademesi iktidara karşı siyaset yapıyor.

GENEL SEKRETER CHP’Lİ BELEDİYEYİ HEDEF GÖSTERİYORSA…

Programı izledim. Son yirmi dakikasının konusu Ataşehir. Ataşehir delege seçimleri. İtiraz geldi 13 gün sonra. İnceledim itiraz şekli doğru değil. İlin verdiği karar kesindir diyor. Tüzük gereği bir şey yapmak mümkün değil. hesap vermesi gereken yere elimden geleni yaptım, müdahale edemedim mesajını veriyor. İki; diyor ki, biz burada sekiz üyeyi sildik. Belediye şirketlerinin adreslerine üye kaydı yapmışlar. Kimi hedef gösteriyorsun. CHP’li bir belediyeyi hedef gösteriyorsun. Ben bunları sildim diyor. Bir genel sekreter tüm işini gücünü bırakmış eğer bunlarla uğraşıyorsa vay CHP’nin haline. Biz gazeteci olarak bunları yazıyor, yorumluyoruz. Ne diyo? Bu gazeteci beni itibarsızlaştırmak için, bir tane site var diyor, demek ki var aslanlar gibi yazıyor. Sen çıkıp da kamu önünde tarafını belli edemezsin. Vatandaşın kucağına atıyorsun belediyeyi. Partililere bunlar hukuksuzluk yapıyor. Bunlara teslim olmayın. Ben haksızlık ve hukuksuzluklara karşı geldim, onları deşifre ettim. İlçe tezgahladı, il de buna uydu. İli, ilçeyi, belediyeyi kamuoyuna şikayet ediyorsun.

FIRSAT VERSELER İZMİR’İ YOK EDECEKSİN

Bir genel sekreter düzeyine gelmiş bir kişinin Allah aşkına oturup da bunu konuşması doğru m? Hangi makama gelirsen gel. Oturduğun makamı temsil edeceksin. Başka şeyler de var. Şimdi bunu sen yapıyorsun, cumartesi günü disiplin kurulunun gündeminde olmamasına rağmen, Ataşehir ile ilgili tedbir kararını, il başkanına baskı yaparak, arıyorsun, bazı kurul üyeleri çıkıp gidiyor, tedbiri kaldırıyorsun. Bir genel sekreterin işi midir b? Tersine düşünelim.

Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel çıkıp beceremiyor diye şikayet ettiklerinde niye bangır bangır bağırdı? Güç senin elindeyken, sana fırsat verseler, bütün İzmir’i yok edeceksin.

Adem Nakçı: Geçen programda Bornova’yı konuşmuştuk. Önder Sav. Dede. Hala kapısına elli bin kişi gidip icazet alıyor. Şeref Bakışık var yine. Seksen küsur yaşta hala hafızası net. Kubbede kalan bir hoş sada olmalısın. Sen siyaset üretemiyorsan gidip bir yere danışırsın. Geldiğin makam ortada. Kamil Hoca. Hoca sıfatın var. Öğrenmeden kaçacak bir tip değil. Partiyi iktidara taşımaya çalışıyorsun abi.

Mithat Umutoğulları: Bundan böyle kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakmak lazım. İkincisi, ilçe başkanına önerim, ufak tefek tartışmalar oldu, disiplin dosyası çekilsin, Karabağlar’a huzur ortamı gelsin. Bu meselelerin bu hale gelmesinde en büyük nedenlerden birisi il başkanlığı. İnsanlar o zaman gelir ili basarlar, biri yalın ayak gezmeye başlar, vesaire ondan sonra iş bu noktaya gelir.

Ataşehir iptal edildi değil m? CHP örgütünün öyle güzel bir vicdanı var k? İlçe başkanı Evka 2’ye gidiyor müdahale ediyor, orada seçimi kaybediyor. Bu seçmenin öyle bir vicdanı var ki. Aldı onu milletvekili, genel sekreter yaptı. O sempatiyi koru o zaman.

BU KURUMDAN AYRILIP TEVESSÜL EDENLER OLABİLİR

Tuncay Özkan’a şunu söyleyeyim. Tuncay Özkan ile ilgili yapılan bir kulis haberdi. Tuncay Özkan bu kentte siyaset yapıyor. Bu kente on beş, yirmi günde bir gelip ortalığı karıştırıp gitmeyeceksin. Sana burada nefes aldırmazlar . Alengirli işlerle onun bunun arkasından iş yaptıramazsın. Tacettin Bayır karışıyor m? Ali Yiğit, diğerleri nerede. Niye bunlar karışmıyor da tüm bu alengirli işler Özkan’ın etrafında dönüyor. Ben mi dedim git Nalbantoğlu ile görüş. Dibindeki adam bana bunu anlattı. Tuncay Özkan dibindeki adamlara dikkat edecek. Yaptığı icraatları ben anlatmıyorum, dibindeki adamlar anlatıyor. YDK’yı aradığını kimin söylediğini, beni ararsa ben söylerim ona. Gazeteye iki metin yazarak, bana sorsaydı demekle olmuyor. Onun kimlerle ne işler çevirdiğini biliyoruz. Beni konuşturmasın. Akçeli işlerle Tuncay Özkan’ın işi olmaz. Biz siyaseten konuşuyoruz. Biz kimsenin işini, aşını konuşmadım, konuşmayız da. Biz siyaseten eleştiririz. Hele hele bu kuruma. Bu kurumdan çok yetişen insan var. Başka site kuran da var. Bir tanesi desin ki herhangi birine bu adamı itibarsızlaştıralım vs desin. Bu kurumdan ayrılıp o işlere tevessül edenler olabilir ama Mithat Umutoğulları böyle şeyler yapmaz. Yıllardır bu camiadayız. Yok itibarsızlaştırmak diyenler önce kendilerine baksın.

ADALET TİŞÖRTÜ GİYEREK DEMOKRAT OLUNMAZ

Şakir Başak delege seçimleri başladı. Yazdığımız şeyler senin yaptığın şeyler. Öyle birilerini arayıp, ‘ ben biliyorum ona kimlerin haberi yaptırdığını’ diyerek kendini kurtaramazsın. 59 mahalledeki itirazı sen benim babamın oğlu olsan yazarım. Adalet tişörtünü giyerek, yürüyerek demokrat olamazsın. Kimin ne olduğunu biliyoruz. Herkes geçmişine bakacak. Kimse adalet dağıtıyorum demesin, bıraksın bu işleri. Kim en çok adaletten bahsediyorsa ondan şüphe ederim.

KOÇER VE GÜMRÜKÇÜ'YÜ TEBRİK EDERİM

Çiğli’de Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü’ye de hakkını vermek lazım. İtirazlara iptallere rağmen aslanlar gibi yine seçildiler. Sağlam organize olmuşlar kazanmışlar. Kimse bu saatten sonra bir şey diyemez. Sandığa herkes saygı gösterecek. Ve Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü’yü tebrik etmek lazım.

CEVAT DURAK VE ADNAN ALABAY NE YAPACAK

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka’da muhalif yapı beklediğimden fazla oy aldı. Cihan Türsen’in çıkışı kritik ve önemliydi. Cihan Türsen çıkıncaya kadar tek listeli, tek adaylı hava vardı. Onun açıklamaları ve çıkışı bir kıvılcım yarattı. Muhtemelen ilçe 200’ün üzerinde delegasyon açısından oy aldı. 130 da öbür tarafı düşünürsek. Kritik hamleler gelecek. Herkes satranç oynuyor. Hüseyin Mutlu, Ali Engin, Uğur Yıldırım yapısı.. Adnan Alabay kritik yerde. Bu işten şanslı çıktı. nereye giderse oraya eğiliyor terazi. Cevat Durak da önemli. Uğur Yıldırım ile sohbet ederken… Kritik iki adam var. Cevat Durak ve Adnan Abi. Durak’ın 25 civarında delegesi var. Çoğunu tanıyorum. Adnan Alabay’ın 45-60 arası. Ortalama 80 delegasyon. 70 diyelim. 130 muhalifler. 210 delegasyon eder. Şu an muhalefet seçime ortak gibi gözüküyor.  Uğur Yıldırım ve Akpınar’ın hamlesi önemli. Ali Engin duracak mı yanlarında. Ondan şüpheliyim. Gerçekten gidip Akpınar’ın yanında duracak m? Engin’in Dilek Bilgin’i ilçe başkanı yapmak için kulis yaptığı konuşuluyor.

Adem Nakçı: Karşıyaka’da senin söylediklerine katılıyorum. Ali Engin yapısı ne yapar ne yapmaz son ana kadar şüpheli bir durum. Karşıyaka ile iki tane hesaplaşması var onun. Cihan Türsen muhalif yapıya müthiş bir cesaret verdi. En büyük ayıp Karşıyaka’da. Mavişehir’de kadın ve gençlik kotalarının ihmal edilmesi. Kadın kolları başkan yardımcısı ve gençlik kolları başkan yardımcısı o mahallede olmasına rağmen sessiz kalmıştır. Asıl ayıp odur.Adnan Alabay ve Cevat Durak kilit isimdir. Ama ikisinin de son ana kadar ne yapacağı bilinmez.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.