Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı CHP kongrelerini masaya yatırdı

Umutoğulları ve Nakçı CHP kongrelerini masaya yatırdı

TV 35 ekranlarında yayınlanan 8’inci Gün programında Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı ilçe kongre sonuçları değerlendirildi. Umutoğulları ve Nakçı CHP kongrelerini masaya yatırdı

  • Ege Postası
  • 24.12.2019 - 13:00

EGEPOSTASI-TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, CHP’de süren ilçe kongrelerini masaya yatırdı.

Bayraklı’da belediye başkanı Serdar Sandal’ın kaybettiğini belirten Mithat Umutoğulları, CHP örgüt vicdanının yine ortaya çıktığını ve uzlaşı adayı olarak çıkan ancak listesini kendi yazmamış olan Selçuk Ayhan’ın kaybettiğini, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in desteklediği Pınar Susmuş’un kazandığını söyledi.

Umutoğulları: Bayraklı’da zafer Atila Sertel’in

Umutoğulları, “CHP örgütünün garip bir vicdanı var. Serdar Sandal’ın ilk sınavıydı ve kaybeden o oldu. Pınar Susmuş’un aday olmamasının en büyük etkeni bizim programımızdı. Bir irade ortaya koyacaksın, güçlü olacaksın. Pınar gitti Selçuk Ayhan geldi. Adamın altını boşalttın. Ayhan ile birlikte çalışan arkadaşlarla konuştum. Kim ile konuşsam listeyi görelim dedi.  70’in 7’si yoktu listede. Arkadaş o delege listeleri yapılırken hep mutfakta oldum ben. Partili değilim. Kimin listeye gireceği belli olurdu. Sabahtan akşama elli defa liste değişiyor. Listeye yazacağı dediğin adam sabah listede yok. Paket açıldığında içinden bomba patladı. Bu bomba Selçuk Ayhan’ı da Serdar Sandal’ı da götürdü. Bu kongrenin en büyük zaferi Atila Sertel’e ait. Sertel’in Songül Gök ve Pınar Susmuş’a yakın olması. Gelip iki adayı birleştirdi. Kongrede etkileyici bir konuşma yaptı” dedi.

Nakçı: Senin yazdığın liste seni istemiyor

Adem Nakçı da,  “Kadın ilçe başkanı seçilmiş, benim adayım değil diye kutlamıyorsun. Nasıl başkanlık yapacaksı? Cemalettin Alper 80, Sandal 51 çizik yedi.  51 kişi seni silmiş. Senin listen kazansa Pınar Susmuş seni listesine yazmamış olsa il delegesi olamazsın. Senin yazdığın liste seni istemiyor. Bundan daha ağırı var mı'” diye sordu.

Umutoğulları: Sen Monaco Prensi misin'

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçe örgütüyle polemik ve tartışmalar içinde olduğunu anımsatan Mithat Umutoğulları, “Belediye başkanının örgüt ve  sokakla olan ilişkisi önemli. Henüz göremedik. Sürekli örgütle yaşadığı polemiklerle gündeme geliyor. İşten çıkarmalarla ilgili il başkanını eleştiriyor. Ben adamı işten çıkardım, neden ses çıkarmadınız diyor. Dünyanın hiçbir yerinde il ve ilçe başkanı gelip de işten çıkarmanın arkasında durur m? Bir vizyon hikayesine bürünmüş, benim vizyonum benim vizyonum. Abi sen Monaco Prensi misi? Vizyon diye tutturmuşsun. Kendini bu kadar cool, elit görüyor da altındaki adamları hakir görüyor. Neyin vizyonu ab? Gaziemir Belediyesi, Gaziemir İlçe Başkanı hakkında konuşuyor. Yüksel Demirsoy, Umut Tekin, Kasım Özkan. Seni o koltuğa oturtan adamlar onlar. Bu tempoyla giderse çok fazla CHP içinde kalmayacak” şeklinde konuştu.

Karabağlar’da uzlaşı adayı zaferinin nedeni

Karabağlar’da uzlaşı adayı Mehmet Türkbay’ın kazanmasını değerlendiren Mithat Umutoğulları, “Mehmet Türkbay’ın Ali İhsan Yıldız’dan daha yakın olacağını  düşünüyorum belediye başkanına” yorumunu yaparken; Adem Nakçı da, “Mehmet Türkbay eş kadrosundan Alevilere yakın. Ali İhsan Yıldız da bizzat Alevi kadrosundan işin içinde. Türkbay uzlaşı adayı ismiydi. Türkbay dikeylerde de ilişkileri iyi olduğu için Türkbay öne çıktı. En iyi ilişkilerinden biri Muhittin Selvitopu ile. Büyük hayal kırıklığı olacak” değerlendirmesini yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

A.N: Senin yapamadığın listeyi sana dayatmışlar Selçuk Abi. Sen bu partiye abi diye gelmişsin. Zorla sana adam yazdırmışlar. Pınar Susmuş kazandıktan sonra..

M.U: Serdar Sandal’ın ilk seçim kaybı bu. İttifakın etkisiyle kazandı. Geçmiş dönem başkanı da bir şey yapmadı değil. O örgüt sana yardım etti. Kimse seni Bayraklı sokaklarında gezdirdi. Sen geldin. Salonda genel rahatsızlık vardı. 2014 seçimlerinde DSP listelerinde olanların çoğu delege idi, yönetim listesindeydi. 330 imzayla çıktı, yarısının oyunu bile almadı.

CHP örgütünün garip bir vicdanı var. Serdar Sandal’ın ilk sınavıydı ve kaybeden o oldu. Pınar Susmuş’un aday olmamasının en büyük etkeni bizim programımızdı. Bir irade ortaya koyacaksın,, güçlü olacaksın. Pınar gitti Selçuk Ayhan geldi. Adamın altını boşalttın. Ayhan ile birlikte çalışan arkadaşlarla konuştum. Kim ile konuşsam listeyi görelim dedi.  70’in 7’si yoktu listede. Arkadaş o delege listeleri yapılırken hep mutfakta oldum ben. Partili değilim. Kimin listeye gireceği belli olurdu. Sabahtan akşama elli defa liste değişiyor. Listeye yazacağı dediğin adam sabah listede yok. Paket açıldığında içinden bomba patladı. Bu bomba Selçuk Ayhan’ı da Serdar Sandal’ı da götürdü. Bu kongrenin en büyük zaferi Atilla Sertel. Sertel’in Songül Gök ve Pınar Susmuş’a yakın olması. Gelip iki adayı birleştirdi. Kongrede etkileyici bir konuşma yaptı. Delegasyonun o konuşmadan sonra neler konuştuğunu biliyorum. Sertel, Hasan Karabağ’ı sevenlere güzel mesaj verdi. Karabağ beni sevmezdi ama dedi ve salona bir mesaj verdi. Ne yaparsanız yapın geçmişe yönelik izleri kolay kolay silemiyorsunuz. Yüksel Çakmur dün salondaydı, salon yıkıldı. Karabağ salona gelmedi ama salonda etkisi vardı. Bunu Sandal kabul etse de etmese de. Sandal’ın en büyük şansızlığı Karabağ ile ilgili kafasında bir şey var. Adam zaten aktif siyaset yapmayacağını belediye başkanı iken söylemiş. Karabağ’ın o ağırlığını görünce herhalde bir baskı geldi üzerine. Dolayısıyla ben ne yapabilirim, spor kulübüne oraya buraya bakayım diye itibarsızlaştırma çabası içine girdi.

A.N: Solcu dediğin insan son kurşununa kadar mücadele eder. Kadın ilçe başkanı seçilmiş, benim adayım değil diye kutlamıyorsun. Nasıl başkanlık yapacaksı? Cemalettin Alper 80, Sandal 51 çizik yedi.  51 kişi seni silmiş. Senin listen kazansa Pınar Susmuş seni listesine yazmamış olsa il delegesi olamazsın. Senin yazdığın liste seni istemiyor. Bundan daha ağırı var mı'

M.U: Sandal seçildikten sonra örgüte gitmemiş ki. Gerçekten örgüt emekçilerinin yanında olacaksın. Seni o koltuğa oturtan kim, partin. Soyer ben hiç ilgilenmiyorum demedi defalarca. Soyer beni aradı, kardeşim adayımız uzlaşı adayı olsun, Selçuk Ayhan olsun dedi diye söyle o zaman. Tunç Soyer’i zan altında bırakıyorsun. Soyer, kaç kongreye gitti. Gitmedi. Bilerek gitmedi.

A.N: Karabağlar’da büyükşehir ve diğer ekip karşı karşıyaydı. Büyük ilçelerin tamamında karşı karşıyaydılar. İlk kez Bayraklı kongresinde birlikteliğe girdiler. O da hizmet. Kesin kazanılması gereken yerde hezimet yaşıyorsun. Karabağlar’da da hezimet yaşayacağın yerde zafer kazanıyorsun.

M.U: Seçilmiş belediye başkanının ne yaptığını bilen var m? Tasarruf yapıyoruz diyor. Neye göre yapıyorsun. Kafeleri kapattın.

A.N: Değirmen, Mürdüm, Teras kafeyi kapattın. Bir dünya adam orada çalışıyordu. Baybele bağlı kaç kişi çalışıyor orada. 200 adam evine ekmek götürdüğü için belediyeye destek veriyordu. Onu kapatıyorsun. Sahadaki kadınların merkezlerini kapatıyorsun. İşçiden hizmetten tasarruf olmaz.

M.U:  Torbayı aldılar, Selçuk Ayhan’ın sırtına verdiler. Delegenin yarısını o yarısını o taşıdı. Salona bir geldiler torba boşalmış. Seçimi öyle nasıl kazanacaksın. İstediğin kadar dürüstüm, namusluyum de. Sen hangi konuda iz bıraktın diye bakacaklar. Söylemi ve vizyonu tartışılan bir belediye başkanı.

Sandal benim yakın arkadaşımdır. Başkan olmadan önce zaten Passata biniyorsun. Belediyeye gelince model arabaya binmeyi zul görüyorsun. Çünkü önceki belediye başkanını kötüleyeceksin. Onu da beceremedin, yüzüne gözüne bulaştırdın. Bayraklı Belediyesi 70 ilden büyük bir ilçe belediyesi. Sen burayı temsil ediyorsun. En iyi arabaya binecek, en iyi binada hizmet edecek, en iyisinin iyisini yapacak. Bunu kendine zul gören adamdan ne olu? Muhittin Başkan arabasını sattı koşullar gereği, sonra gitti daha iyisini aldı. Solcu devrimci adam iyi arabaya binemez m? Sandal montla gelmiş Kubilay anmasına. O montu ameliyatla üzerinden alacaklar. İnsan bir etrafına bakar. Devrimci ya illa kot pantolonla gelecek.

A.N: Örgüt beni savunmadı diye bağırıyor değil mi Gaziemir Belediye Başkanı. Sandal da öyle olacak. Aynısını Muhittin Selvi yaptı, üç sene kimse yüzüne bakmadı. Baygem’de gariban çocuklar okuyor. Hepsine birer tane laptop bilgisayar veriyorsun. Çok mu belediyenin masrafı. O adamı işte deviremezsin. Tasarruf yapacağım ayağıyla sana oy getirecek yerleri kapatırsan…

M.U:  Tuncelili olmaktan onur duyuyorum diyor. Kendini  herhalde Ovacık belediye başkanı sanıyor. Sandal boyunu aşacak işlere dadanıyor. İşi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Önce sen belediye başkanlığını öğren. Bayraklı’da oturuyorum, tüm hücrelerini biliyorum. Bu ekranlar ona açık, istediği zaman gelsin.

Gaziemir’e gelelim. Kongrelerin içinde en gergin ilçelerin başında geliyor. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın tartışmalı bir konuşması var. Sürekli gündemde olan uygulamaları. İşçi çıkarmaları. İlçeyle yaşadığı polemik ve tartışmalar. Ciddi anlamda İzmir gündemini meşgul  etmeye başladı. Bu kongrenin kendisine ciddi zarar vermeye başladı. Bir belediye başkanının kendi örgütüyle sorunları olabilir. Sosyal medyada hakkımda yazanlar deyip duruyor. Bu kendisi için bir handikap.

Belediye başkanının örgüt ve  sokakla olan ilişkisi önemli. Henüz göremedik. Sürekli örgütle yaşadığı polemiklerle gündeme geliyor. İşten çıkarmalarla ilgili il başkanını eleştiriyor. Ben adamı işten çıkardım, neden ses çıkarmadınız diyor. Dünyanın hiçbir yerinde il ve ilçe başkanı gelip de işten çıkarmanın arkasında durur m? Bir vizyon hikayesine bürünmüş, benim vizyonum benim vizyonum. Abi sen Monaco Prensi misi? Vizyon diye tutturmuşsun. Kendini bu kadar cool, elit görüyor da altındaki adamları hakir görüyor. Neyin vizyonu ab? Gaziemir Belediyesi, Gaziemir İlçe Başkanı hakkında konuşuyor. Yüksel Demirsoy, Umut Tekin, Kasım Özkan. Seni o koltuğa oturtan adamlar onlar. Bu tempoyla giderse çok fazla CHP içinde kalmayacak.

A.N: Halil İbrahim Şenol kazandıktan sonra Balçova’yı örnek aldı. Onlar gibi semt evleri açtı. Yüksek okul geldi. Duyduğumuz kadarıyla dershaneyi kapatacak. Hizmette tasarruf olmaz kardeşim. Levent Çağlarsu’yu iyi tanıyorum. İnternet sitesi sahibi. Seninle  dosttu. Çağlarsu’yu kim yazdı listey? Şenol’un keskin muhaliflerinden biriydi Levent Çağlarsu. İhale almadı diye. Kim yazdı başkan onu listeye'

M.U: Özel kalem müdürlerinin eğlence mekanlarına giderken harcadığı benzin parası bile değil. Ben olsam başkanın konuşmasını rapor ederim yukarıya. Vizyonu olmayan ilçe başkanı tekrar seçildi. Şimdi ne yapacak'

A.N: Halil Arda’yı tanıyordum. Bildiğim naif, kibar Arda yok. Agresif bir insan var. Yanlış. Önceki başkanın yanlışlarını yapmayacaksın.  Yazılsa da çizileceğini bildiği için beni yazmayın dedi Halil Arda. 31 Mart’ta geldin başkan sen. 9 ayda ne oldu y? Neden bu kadar keskinleşti? Eşi yurtdışı kökenli. Meydanın adında dedesinin adı var.

M.U: Babası iyi partili olabilir. Deniz Yücel kimin oğludur. Esen Yücel’in. Deniz Yücel’i hiç polemiklerin içinde gördün mü' Dikkatli oluyor.

A.N:  Babası da cevvaldir. Küçük İzmir’in belediye başkanıydı. Benim tanıdığım Halil Arda ile şimdiki Halil Arda bir değil.

M.U: Karabağlar’a gelelim. Karabağlar’da en doğru tespiti sen koydun.

A.N: Sen listeyi yaparken Karabağlar’da belediye başkanı kaybetmedi. Muhalefet neden kazand? Ceyhan Kayhan orada bir liste yaptı. İl delegasyonunda gücümüz olsun dediği için, havuz problemini çözemediği için, ekiplerle de başkanlığın verdiği güç nedeniyle oturmadığı için bir gecede kaybetti. Önceki seçimde de Ceyhan Kayhan bu işin üstündeydi. 130 oy aldılar. 140 tanesi iş vaatleriyle kaçtı. İş vaadi verdiğin insanlara sözünü yerine getirmezsen ne olur, kaçar.

M.U: Ali Bartu’nun 8 delegesi vardı ama gitmedi. Ali İhsan Yıldız az oyla kaybetti.

A.N: Bingöllüler birbirini sıkı tutar.  İbrahim Morsümbül  partiye emek vermiş bir insan.

M.U: Mehmet Türkbay’ın Ali İhsan Yıldız’dan daha yakın olacağını  düşünüyorum belediye başkanına.

A.N:  Mehmet Türkbay eş kadrosundan Alevilere yakın. Ali İhsan Yıldız da bizzat Alevi kadrosundan işin içinde. Türkbay uzlaşı adayı ismiydi. Türkbay dikeylerde de ilişkileri iyi olduğu için Türkbay öne çıktı. En iyi ilişkilerinden biri Muhittin Selvitopu ile. Büyük hayal kırıklığı olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.