Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ‘Tugay’a siyasi operasyon yapılıyor’

Umutoğulları ‘Tugay’a siyasi operasyon yapılıyor’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, TV 35’te yayınlanan Haber Aktif programında arsanın neden satıldığı ile ilgili tüm süreci ayrıntılarıyla anlatırken, konuyla ilgili bir açıklama da TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’ndan geldi. Umutoğulları,” Öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki, sanki Karşıyaka Belediye Başkanı bu araziyi bir inşaat firmasına peşkeş çekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Şahsi kanaatim Cemil Tugay’a kesinlikle ve kesinlikle siyasi operasyon yapılmak isteniyor. Ama sonuç alamayacaklar. Çünkü kamuoyunun Başkan Tugay’a ciddi bir desteği var” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 21.04.2020 - 21:01

EGEPOSTASI-Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka’da bir firmaya ait arazinin belediyeye ait 2 dönümlük bölümünü bir inşaat firmasına satmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Ana Haber’e konuk olan Mithat Umutoğulları, belediye başkanı Cemil Tugay ile hesaplaşması olanların arsa satışı üzerinden Başkan Tugay’a ‘siyasi operasyon’ yapmaya çalıştığını savundu. Umutoğulları, söz konusu arsanın iktidara yakın bir inşaat firmasına ait olduğunu, belediyeye ait olan bölümün anlaşmaya varılamaması durumunda şirketin mahkemeye gitmesi durumunda daha ucuza zaten satılacağı gerçeğinin belgeleriyle ortada olduğunu söyledi.

Umutoğulları, “Öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki, sanki Karşıyaka Belediye Başkanı bu araziyi bir inşaat firmasına peşkeş çekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Tartışma konusu olan hikaye n? İnşaat firmasının iktidara yakın olması. Bunu alan firma o firma değil de iktidara yakın firma değil de başka firma olsaydı bence bu tartışmalar olmayacaktı. Asıl sorgulanması gereken şu. Şahsi kanaatim bu. Burada bunun üzerinden belediye başkanı Cemil Tugay’a siyasi bir operasyon yapılıyor diye düşünüyorum. Bunu Karşıyaka’da oturanlar ve siyaset yapanlar ne demek istediğimi anlayacaklar. Şahsi kanaatim Cemil Tugay’a kesinlikle ve kesinlikle siyasi operasyon yapılmak isteniyor. Ama sonuç alamayacaklar. Çünkü kamuoyunun Başkan Tugay’a ciddi bir desteği var” diye konuştu.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Başkan bütün süreci başından sonuna kadar açıklıyor. 2012 yılında Cengiz İnşaat bunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı ihaleye çıkıyor, satın alıyor. 2015 yılında çıkan bir yasayla birlikte Karşıyaka Meclisi bunu yasalaştırıyor. Ki bu bir zorunluluktur. Yasadan geçiriyor.

RANT ELDE ETTİĞİ ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki, sanki Karşıyaka Belediye Başkanı bu araziyi bir inşaat firmasına peşkeş çekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. İşin doğrusu bu. Belediye başkanının icraatlarını herkes takip ediyor. Belediye ekonomik kriz yaşamasına rağmen belediyeye bir arazi kazandırdı belediye başkanı. Bunu yapan bir belediye başkanının 2 dönümlük bir alanı satışını sanki belediye başkanı birilerine rant elde etmek için ya da menfaat sağlamak için bu satışı gerçekleştirmiş gibi bir algı gerçekleştiriliyor.

BELEDİYE MASAYA OTURUYOR ÇÜNKÜ…

Yasa var. Adam burayı kamulaştırmış. Sonra parselin küçük ortağı Karşıyaka Belediyesi. Burayı kimseye satamazsın diyor inşaat firması sahibi başkana. Yasa da anlaşırlarsa satar anlaşmazlarsa da mahkemeye giderler. Belediye bu kadar ekonomik kriz yaşarken, Türkiye’de de ekonomik kriz var, diğer belediyelerde de, belediye şirket masaya oturuyor. Belediye daha yüksek fiyat istiyor. İnşaat şirketi bunu kabul etmiyor. Komisyon kuruluyor, komisyon bu fiyatı belirliyor ve satılıyor. Belediye başkanı diyor ki, zaten ben burayı vermeseydim, bu inşaat firması dava açacaktı, burayı alacaktı. Belki de daha düşük fiyata alacaktı.

MESELE FİRMANIN İKTİDARA YAKIN OLMASI VE…

Belediyenin nakit para ihtiyacı var. Yatırımlar için bunu hızlı şekilde paraya dönüştürüyor. Yatırımlara devam edecek. Tartışma konusu olan hikaye n? İnşaat firmasının iktidara yakın olması. Bunu alan firma o firma değil de iktidara yakın firma değil de başka firma olsaydı bence bu tartışmalar olmayacaktı.

BAŞKANIN BURADA YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY YOK

Yatırımı yapan firma, arsanın ilk alınışı arkasından hükümetin çıkardığı yasa ile oranın imar durumuna açılması. Başından tartışma var aslında. Bunun uzantısı bu iş aslında. Bu inşaat şirketiyle ilgili siyasetçiler önemli açıklamalar yapmıştı. Onun devamında böyle bir arsa satışının olması bağlantılı. Oysa burada belediye başkanının yapabileceği hiçbir şey yok.

BİR ALGI YARATILIYOR

Şirket ile belediye başkanı arasında bir menfaat ilişkisi var algısı yaratılıyor. Ama yasa ortada. Belediye bugün vermese, yarın şirket daha ucuza alacak. Paraya dönüştürüyor belediye burayı. Asıl sorgulanması gereken şu. Şahsi kanaatim bu. Burada bunun üzerinden belediye başkanı Cemil Tugay’a siyasi bir operasyon yapılıyor diye düşünüyorum. Bunu Karşıyaka’da oturanlar ve siyaset yapanlar ne demek istediğimi anlayacaklar.

CEMİL TUGAY’A SİYASİ OPERASYON YAPILMAK İSTENİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı ile bir kongre hesabı var. Siyasi operasyon yapılmak isteniyor. Aklın yolu bir. Belediye başkanı duruma hakim. Dün akşam bu tartışmalarla ilgili o kadar detaylı bilgi verdi ki. Başından sonuna kadar. Bunu hukukçular incelemiştir. Sayın başkanın anlattığı gibi olduğunu emin olun onlar da biliyor. Bir kongre hesaplaşması var. Belediye başkanı birilerine ekonomik kaynak sağlıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Tugay’ın parayla pulla işi olduğunu düşünmüyorum.

 CHP VE KARŞIYAKALILARIN TUGAY’A DESTEĞİ İNANILMAZ

Sosyal medyada ya da bazı medya kuruluşlarında bu konu gündeme getirilmek isteniyor. Karşıyaka’da gerçek Karşıyakalı ve CHP’lilerin Cemil Tugay’a inanılmaz destek verdiğini görüyorum. Kamu vicdanı ve parti vicdanı olanların bu konuya destek vermediğini görüyorum. Bu belediye başkanı açısından önemli.

İNŞAAT YETKİLİLERİYLE DE GÖRÜŞTÜM…

Bu inşaat firması orada inşaatı yapıyor, aynı yerde birkaç proje daha yaptı. İnşaat yetkilileriyle de görüştüm. 8,5 dönüm yeri belediyeye terk etmiş. Ve bu 2 bin 200 metrekare alan inşaat yapılırken yol için terk edilen alan. Belediyenin burayı alıp bir şey yapma şansı yok. Birçok belediyenin arsası var. Burada belediyenin kullanabileceği hiçbir şey yok. Bunu yapanlar da işin böyle olmadığını biliyor.

SONUÇ ALAMAYACAKLAR ÇÜNKÜ

İddialı olanlar varsa gelsinler hem hukuki hem ahlaki boyutunu herkesle tartışırım. Bu meseleyi alıp menfaat ve çıkar elde etmek isteyen grupların bir şey elde edebilecekleri durum yok. Şahsi kanaatim Cemil Başkana kesinlikle ve kesinlikle siyasi operasyon yapılmak isteniyor. Ama sonuç alamayacaklar. Çünkü kamuoyunun ciddi bir desteği var.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.