Dolar 32,5427
%-0.01
Euro 34,8930
%0.08
Altın 2.429,400
%-0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Vali’ye ‘bina’ eleştirisi: İzmirliler bunu unutmaz

Umutoğulları’ndan Vali’ye ‘bina’ eleştirisi: İzmirliler bunu unutmaz

TV35 yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bina talebini reddeden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i eleştirdi. Umutoğulları, “Hizmet aksaması durumunda İzmirliler de bu yapılanları unutmayacaktır” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 09.12.2020 - 16:02

EGEPOSTASI- 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremde 17 bina yıkılırken pekçok bina da ağır ve orta dereceli hasar almıştı. Hasar gören binalardan biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olmuştu.

Bina boşaltılıp belediye birimleri Kültürpark’a taşınırken Kasım ayı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi son oturumunda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisiyle Büyükşehir binasının yıkılmasına, yerine temsili bir başkanlık binası yapılmasına ve kalan alanında Konak Atatürk Meydanı’na katılmasına oybirliği ile karar verilmişti.

Kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi için bina arayışları başladı ve Başkan Soyer, belediyenin yarı kullanım hakkına sahip olduğu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binaıs’nın Büyükşehir'e tahsis edilmesi için Valiliğe başvurmuştu. Ancak İzmir Valisi Yavuz Köşger ise talebi reddederek başka bir çözüm bulmalarını söylemişti.

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, Günden Kalanlar programında Vali’nin tavrını eleştirdi. Belediye hizmetlerinin aksamaması için Büyükşehir Belediyesi’nin acilen yeni bir yere taşınması gerektiğini belirten Umutoğulları, “Hizmet aksaması durumunda İzmirliler de bu yapılanları unutmayacaktır” dedi.

Umutoğulları konuya ilişkin şunları söyledi;

“İzmir Büyükşehir Belediye Binası yıkılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin mevcut binasının yıkılarak alana kazandırılacağını söylemişti. Ancak orada şöyle bir sıkıntı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl önce tahrip oldu ve şu anda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulunduğu bulunduğu binanın yarısının kullanım hakkını aldı. Süreç şöyle işliyor: Belediye Paylaşım Komisyonu, 07.05.2015’te kararın durdurulması için 4. İdare Mahkemesi’ne başvuruyor. Mahkeme Komisyonu, kararı iptal ediyor. 17.09.2015 tarihinde eski tütün depolarının olduğu İzmir Valiliği İl Mahalli İdareler bünyesinde kurulan komisyon binanın yarısını belediyeye veriyor. Konak Tapu Müdürlüğü de bunu tescilliyor. Yani şu an binanın yarısı Büyükşehir Belediyesi’ne ait.  Büyükşehir, 2016 yılında alanın hizmet binası olarak kullanılması için boşaltılmasını talep ediyor. Valilik’in yazıya cevap vermemesi üzerine yazıya cevap verilmesi için bir yazı daha yazıyor. Yine cevap gelmiyor. Bu konu gündeme getiriyor. Sayın vali ile konuda görüşüyor. Sayın Vali de talebe veto veriyor ve ‘Biz geçici bir çözüm bulduk. Büyükşehir Belediyesi de bulabilir. Müdürlüğün oradan çıkarılması söz konusu değil’ diye cevap veriyor.

AK PARTİ'YE ÇAĞRI

Şimdi... Bir taraftan Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerin aksamaması için oradan çıkıp kendine yer bulması gerekiyor. Binanın hemen boşaltılması gerekiyor. Evet Valilik binasını boşalttı. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası devasa bir bina. Valilik hizmet binası ise çok küçük bir bina. Bu nedenle Büyükşehir için daha büyük bir alan gerekiyor. bunu yanında talep edilen yerde büyük bir konferans salonu da var. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’in kullanabileceği bir alan. Bu nedenle Sayın Valimizin bir an önce bu konuda adım atarak bu sorunu çözmesi gerekiyor. Ki Sayın Vali yapmazsa buradan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a buradan bir çağrıda bulunayım. Bu konuda bir çözüm üretilebilmesi için elini taşın altına koymalı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. aksi takdirde olan İzmirlilere olacak ve bence bir hizmet aksaması durumunda İzmirliler de bu yapılanları unutmayacaktır. Hatta AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye de buradan bir çağrıda bulunalım. O’nun da bu konuda bir desteği olacaktır. Çünkü bu işin bir an önce çözülmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bir yere yerleşerek hizmetleri aksatmadan faaliyetlerine devam etmesi gerekiyor. Dolayısıyla İzmirliler olarak kimsenin bundan etkilenmemesi için bu soruna politik bakmadan bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.