Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan Şengül'ün istifasıyla ilgili çarpıcı değerlendirme: O isimlerle yıldızı barışmadı

Umutoğulları'ndan Şengül'ün istifasıyla ilgili çarpıcı değerlendirme: O isimlerle yıldızı barışmadı

TV 35 Ana Haber Bülteni’nde siyasi gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün ayrılışı sonrasında adı il başkanlığı için geçen isimleri değerlendirdi. Umutoğulları'ndan Şengül'ün istifasıyla ilgili çarpıcı değerlendirme

  • Ege Postası
  • 14.04.2019 - 09:34

EGEPOSTASI-İzmir siyaset gündeminde şok etkisi yaratan  AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasını ve Şengül sonrası il başkanlığı için ismi konuşulan isimleri tek tek değerlendiren Mithat Umutoğulları, istifanın arkasında Şengül’ü de aday olarak gösterilmek istenmesi ancak olmaması nedeniyle Şengül-Zeybekci-Dağ gerginliği olduğunu söyledi.

ŞENGÜL’ÜN HAMZA DAĞ VE NİHAT ZEYBEKCİ İLE YILDIZI BARIŞMADI

İstifasını veren Aydın Şengül’ün ‘İzmir’e ağabey, patron gerekmiyor’ diyerek kızgınlığını ortaya koyduğunu belirten Umutoğulları, “Aday belirlendiği dönemde başlıyor sorun. O dönem sayın Şengül de aday olmak istiyordu fakat adaylıkla ilgili talebi kabul olmayınca bundan iki ay önce, o dönem bir istifa söz konusu idi. Tabi araya girenler istifasını geri aldırdılar. Ondan sonraki süreçte de sayın Zeybekci ile yıldızları barışmadı. Bir taraftan sayın Zeybekci bir taraftan Hamza Dağ ile yıldızları barışmadı” dedi.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇENLERİ DEĞERLENDİRDİ

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in yarın İzmir’e gelerek teşkilat mensupları arasında temayül yoklamasını yapacağını kaydeden Mithat Umutoğulları, il başkanlığı için adı geçen isimler arasında Adnan Yılmaz, Veysel Güldoğan, Aykut Dikencik ve Kerem Ali Sürekli’nin şansının yüksek ve doğru adaylar olabileceğini söyledi. TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Melek Eroğlu, Arif Uğurlu, Ümit Ülkü, Tansu Kaya, İlknur Denizli isimlerinin il başkanı olma şansının az olduğunu dile getirdi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Beklenen bir şeydi bu. Ya görevden alınabilirdi ya da sayın Şengül kendisi istifa edecekti. Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra böyle bir karar alıp istifasını sunmuş, muhtemelen kabul edilmiştir istifası. Bugün de onunla ilgili bir açıklama yaptı. Meseleye bir seçim süreci ve sonuçla ilgili bakmamak lazım. Asıl hikaye Aydın Şengül ile Nihat Zeybekci arasında başlıyor.

ŞENGÜL’ÜN ZEYBEKCİ VE HAMZA DAĞ İLE YILDIZLARI BARIŞMADI

Aday belirlendiği dönemde başlıyor sorun. O dönem sayın Şengül de aday olmak istiyordu fakat adaylıkla ilgili talebi kabul olmayınca bundan iki ay önce, o dönem bir istifa söz konusu idi. Tabi araya girenler istifasını geri aldırdılar. Ondan sonraki süreçte de sayın Zeybekci ile yıldızları barışmadı. Bir taraftan sayın Zeybekci bir taraftan Hamza Dağ ile yıldızları barışmadı. Bu süre içerisinde ciddi sıkıntılar yaşandı. Bugün Aydın Şengül, açıklamalarında da biraz ona değindi; benim Nihat Zeybekci ile çok fazla sorunum olmadı ama etrafıyla sıkıntılar yaşandı demişti.

ŞENGÜL’ÜN AÇIKLAMALARINDAN NE KADAR KIZGIN OLDUĞUNU GÖREBİLİYORUZ

Aydın Şengül, ilçe belediye başkanları daha fazla oy aldı dedi ve ona dikkat çekti.  İkinci şık da; Zeybekci zaten ben aday olmak istemiyordum, zorla beni aday yaptılar dedi. Ki bu ifadeler aslında AK Parti’de alışık olmadığımız ifadeler. Yani bir AK Partilinin  kendi teşkilat üyesiyle ilgili adayıyla ilgili ifadesi kullanılması dikkat çekici. CHP’de ve diğer partilerde görebiliriz ancak AK Parti geleneğine aykırı bir durumdu. Açıklamalara baktığınızda aslında sayın Aydın Şengül’ün ne kadar kızgın olduğunu görebiliyoruz. İzmir’de AK Parti oylarını arttırdı ama sayın Cumhurbaşkanının yaptığı ittifakla ilgili sıkıntılar oldu.

ŞENGÜL, İZMİR’E AĞABEY VE PATRON GEREKMİYOR DİYEREK…

Aydın Şengül de biz oylarımızı arttırdık ama yüzde 30 yetmiyor dedi. Yüzde 33 oy alınmış Türkiye’de. Aldığımız oylarla biz de katkı koyduk dedi. İkinci verdiği mesaj da; İzmir’e patron ve ağabey gerekmiyor dedi. Bu aslında çok dikkat çekici bir mesajdı. Sayın Aydın Şengül çok deneyimli bir siyasetçi. Vermiş olduğu bu mesajlar açıkçası hedef aldığı isimler de belliydi. Bir tanesi genel başkan yardımcısı Hamza Dağ’ı söylüyor; öbürünü de Nihat Bey’e söylüyor.

NİHAT BEY BUNDAN SONRA İZMİR’DEYİM DEMİŞTİ

Nihat Bey, İzmir’deyim bundan sonra demişti. Sonucu ne olursa olsun, seçilsem de seçilmesem de İzmir’de kalmaya devam edeceğim mesajını vermişti. Aydın Bey ilçelere de başlayacak. Eğer istifa etmemiş olsaydı, ilçelerden başlayacaktı istifalar sonra ile gelecekti. Şimdiye kadar böyle oldu bu. Muhtemelen sıra ilçelere gelecek.

EROĞLU, UĞURLU, ÜLKÜ, KAYA, DENİZLİ OLMAZ

Bundan sonra yarın temayül var AK Parti’de. Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı gelip teşkilat içerisinde temayül yoklaması yapacak. Prosedürü tamamlayacak. Teşkilatın istediği isimler olmuyor. Teşkilatın gazını alıp istedikleri isimleri yazıyor. Melek Eroğlu isimler arasında. Konak adayıydı, çok da başarısız çıktı. onun olma şansı yok. Hamit Nişancı diyorlar. Nişancı da yine birçok seçimi kaybetti. Bu kadar seçim kaybetmiş bir ismin olması doğru olmaz.  Arif Uğurlu var. Uğurlu’nun da ciddi Kemalpaşa ile ilgili hayal kırıklığı var. O motivasyonla yapamaz. MÜSİAD’ın eski başkanı Ümit Ülkü var. Ama Ülkü teşkilatçılığı bilmiyor. Bence açıkçası çok sıkıntılı bir durum olur. İlknur Denizli. Bir kadın aday olur m? Bence olmaz. Olmama gerekçesi, İzmir’de bir kadın il başkanı olur mu, olur ama bence yapamaz. Çünkü eski milletvekili ama sonrasında ortalıktan kayboldu. Tansu Kaya, eski belediye başkanı, il yönetiminde oldu ama olmaz.

YILMAZ, SÜREKLİ, GÜLDOĞAN, DİKENCİK İL BAŞKANI OLABİLİR

Tanfer Kemerli, teşkilat başkanı. Ama teşkilatların içinde bulunduğu duruma bakarsanız zaten teşkilatlarla ilgili sıkıntı var. Adnan Yılmaz Çiğli ilçe başkanlığı da yapmıştır. Olabilecek isimler arasındadır. Adnan Yılmaz çok çalışkan, teşkilata katkısı da olur diye düşünüyorum. Veysel Güldoğan var. İl yönetim kurullarında da görev aldı. Backround’u temiz. Olabilir. Kerem Ali Sürekli. Eski milletvekili ve mevcut YDK üyesi.  Kendisi böyle bir talebi olmadığını ama görev verilirse olabileceğini söyledi. Aykut Dikencik, hukuk danışmanı. İTO’nun üniversite ile ilgili sıkıntısında ciddi rol oynadı. Pırıl pırıl gencecik bir arkadaşımız. Aydın Şengül’ün de ifade ettiği gibi gençlerin önünü açalım. Sayın Aykut Dikencik de bence doğru aday olabilir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.