Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi: Nihat Bey yaşam tarzını yıktı artık

Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi: Nihat Bey yaşam tarzını yıktı artık

TV 35'te Sekizinci Gün programında İzmir siyaset gündemini değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları, AK Parti ve CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarının proje ve üslup açısından İzmirlilere güzel bir seçim atmosferi yaşattığını belirtti. Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 09:48

EGEPOSTASI- İzmir’in tarihinin en zor ve keyifli seçim dönemini yaşadığını dile getiren Mithat Umutoğulları, AK Parti’nin seçim stratejisini HDP ve meclis üyeleri üzerinde kurarak İYİ Parti’ye oy veren milliyetçi taban ve kırsaldaki Egeli seçmeni hedeflediğini söyledi.

Umutoğulları, “AK Parti tüm stratejisini HDP ile ittifak ve meclis üyeleri üzerine kurdu. AK Parti genel başkan yardımcıları Hamza Dağ, Atila Kaya, büyükşehir adayı Nihat Zeybekci. Hamza Dağ yarın daha geniş kapsamlı açıklama yapacak. Egeli seçmenin aklını çelerek, ikna ederek bir şey yapmaya çalışıyorlar. Metropol dışında asıl yarış çeperlerde olacak. AK Parti metropollerde kaybetse bile çeperlerden gelecek oylar onu büyükşehire taşıyabilir. İzmirli seçmenin de hassasiyetleri var, terör, bayrak, ülke. AK Parti bunu keşfetti ve bunun üzerinden yürüyor” dedi.

AK PARTİ CHP’NİN YUMUŞAK KARNINI BULMUŞ

AK Parti Adayı Nihat Zeybekci’nin de sert çıkışlar içine girdiğini kaydeden Umutoğulları, AK Parti’nin CHP’nin yumuşak karnını bulduğunu belirtti. Mithat Umutoğulları, Soyer’in hiçbir tartışmanın içine girmediğini ve seçildikten sonra da hükümet ve Cumhurbaşkanı ile iyi ilişkiler kurarak İzmir’e hizmet etme tavrını ortaya koyacağını dile getirdi.

SOYER, HÜKÜMETLE DE İYİ İLİŞKİ KURUP İZMİR’E HİZMET GETİRECEĞİM DİYOR

Umutoğulları, “Zaman zaman mitingle başlayan Nihat Bey’in sert çıkışları oldu. Her geçen gün üslubunu sertleştiriyor. HDP’li bazı isimleri listesine yazdığı eleştirisini vurguluyor. CHP’nin yumuşak karnını bulmuş yani. AK Parti buradan gidiyor. İzmirli seçmenin reaksiyonunu hep beraber göreceğiz. Dikkat ederseniz Tunç Soyer hiçbir tartışmanın içine girmiyor. Tartışmaların içine girmeyeceğini söyledi. Sabah bir yayında, hükümetle ilişkisinin nasıl olacağı sorusuna, ‘Hükümetle, sayın cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleriyle iyi ilişkiler kurup İzmir’e hizmet getireceğim’ diyor. Yani Soyer kavganın içinde olmayacak” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İZMİR TARİHİNİN EN KEYİFLİ VE ZOR SEÇİMİNİ YAŞIYOR

Zor bir süreç. İzmir tarihinin en keyifli ve zor seçimini yaşıyor. AK Parti ve CHP açısından seçimler çok daha rahattı. AK Parti iktidarını İzmirlilerin seçmesi zordu. AK Parti iktidar olmasın diye birçok İzmirli CHP’ye oy veriyordu.  Şimdi ise enteresan bir durum var. Adaylardan birisi belediyeciliği neredeyse yutmuş, bakanlık yapmış. Diğer aday da Seferihisar’da 10 yıldır başkanlık yapmış. Seferihisar’da bir rüya gerçekleştirmiş, dünya markası haline getirmiş bir belediye başkanı var.

AK PARTİ HDP ÜZERİNDEN EGELİ SEÇMENİN AKLINI ÇELEREK, İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Üslup açısından da alkışlanacak bir ortam var. İzmir her iki aday açısından çok şanslı bir kent. Seçim kampanyasını çok güzel geçiriyor İzmir. AK Parti tüm stratejisini HDP ile ittifak ve meclis üyeleri üzerine kurdu. AK Parti genel başkan yardımcıları Hamza Dağ, Atila Kaya, büyükşehir adayı Nihat Zeybekci. Hamza Dağ yarın daha geniş kapsamlı açıklama yapacak. Egeli seçmenin aklını çelerek, ikna ederek bir şey yapmaya çalışıyorlar. Metropol dışında asıl yarış çeperlerde olacak. AK Parti metropollerde kaybetse bile çeperlerden gelecek oylar onu büyükşehire taşıyabilir. İzmirli seçmenin de hassasiyetleri var, terör, bayrak, ülke. AK Parti bunu keşfetti ve bunun üzerinden yürüyor. Belki de isim de verecek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı.

TUNÇ SOYER, ‘HİÇBİR HDP’Lİ YÖNETİCİ İLE GÖRÜŞMEM OLMADI’ DEDİ

Geçenlerde Tunç Soyer ile konuşma fırsatı buldum. HDP ile görüşmeniz oldu mu diye. Bana çok net söyledi. Hiçbir HDP’li ne il yöneticisi, ne milletvekili, ne yetkilisiyle bir görüşmem olmadı. Ama HDP’nin benimle ilgili açıklaması var. Bu beni örgüt üyesi, ya da işbirliği yapmış yapar m? Aynı açıklamayı Zeybekci için yapmış olsalardı Nihat Bey’in böyle bir ilişkisi olduğu anlamına mı gelir dedi. Tunç bey, ‘Kesinlikle hiçbir şekilde hiçbir HDP’li yönetici ile görüşmedim, yazıldığı gibi meclis üyeliği pazarlığı da asla olmadı’ dedi.

SOYER, HİÇBİR TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMİYOR

Zaman zaman mitingle başlayan Nihat Bey’in sert çıkışları oldu. Her geçen gün üslubunu sertleştiriyor. HDP’li bazı isimleri listesine yazdığı eleştirisini vurguluyor. CHP’nin yumuşak karnını bulmuş yani. AK Parti buradan gidiyor. İzmirli seçmenin reaksiyonunu hep beraber göreceğiz. Dikkat ederseniz Tunç Soyer hiçbir tartışmanın içine girmiyor. Tartışmaların içine girmeyeceğini söyledi. Sabah bir yayında, hükümetle ilişkisinin nasıl olacağı sorusuna, ‘Hükümetle, sayın cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleriyle iyi ilişkiler kurup İzmir’e hizmet getireceğim’ diyor. Yani Soyer kavganın içinde olmayacak.

CHP’LİLER AK PARTİ'NİN BU TAVRININ LEHLERİNE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Diğer tarafından bazı CHP’li ilçe belediye başkan adayları ile konuştum. AK Parti’nin bu tavrının bir yandan işlerine yaradığını düşünüyorlar. İzmirlileri daha çok bloklaştırdığını söylüyorlar. Referandumdaki oyu yakaladıklarını belirtiyorlar. Bir taraftan İYİ Parti tabanına oynuyor AK Parti aslında. Bu söylemlerle milliyetçi kesimi yanına çekmeye çalışıyor. Bir de Nihat Bey’in Egeli olmasından kaynaklı seçimi alabileceklerini düşünüyorlar.

NİHAT BEY YAŞAM TARZI KAYGISINI YIKTI ARTIK

Ama kim ne derse desin bu oyunun en güçlü ismi hala CHP. CHP’nin de yaptığı stratejik hamleler var. CHP’nin bu kadar baskıya, geliştirilen argümanlara karşı bu hafta içerisinde çok ciddi bir hamlesi olabileceğini düşünüyorum. İki adayın da üç aşağı beş yukarı vaatleri aynı. Hükümet desteği alabilecek gibi görünüyor Nihat Bey. CHP’nin yaşam tarzı kaygısı var. Nihat Bey bu dönem bunu aştı. Zeybekci’nin İzmirlilerin iyi tanıdığını düşünüyorum. Alkol meselesini konuşmuyor, bu gericilik yobazlık diyor. İzmir’in tek sorunu alkolmüş gibi bir imaj var. Bunu bu dönem yıktı. İzmir’in şarabını bütün dünyaya tanıtacağız dedi. Tunç Soyer ile Zeybekci’yi yan yana koyduğunuzda iki adayın da nitelikleri açısından bence çok iyi.

TUNÇ SOYER’İN TURİZMLE İLGİLİ İNANILMAZ GÜZEL PROJELERİ VAR

İki adayın tarım projeleri çok önemli. Hangisi kazanırsa kazansın üretici kazanacak. İkisinin de turizm projeleri var. İkisi de aynı şeyleri söylüyor. Tunç bey’in inanılmaz güzel projeleri var bu konuda. Kazanırsa Tunç Bey’in özellikle Ege köylerinde ciddi, müthiş bir atak yapacağını düşünüyorum.

KAYBETSE DE İZMİR’İN PATRONU ARTIK NİHAT ZEYBEKCİ

Binali Bey İstanbul’a gitti. Bundan sonra İzmir’in patronu kesinlikle Nihat Bey olacak. İzmir’in üzerinde olacak eli. AK Parti kazanmasa bile CHP açısından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zeybekci’yi sıkıntıya sokacak ilçeler var bence.

CHP MENDERES ADAYI HAYALET GİBİ, ORTALIKTA YOK

AK Parti kaybederse ki İzmir’in büyük ilçeleri. Onların çok etkisi olacak. Menderes Kemalpaşa’ya göre çok daha zor bir bölge. 200 oyla seçimi kazandı ama ciddi ve müthiş işler yaptı Bülent Soylu. CHP’nin adayı Mustafa Kayalar. Hayalet başkan gibi dolaşıyor. Ortalıkta hiçbir yerde yok. Ne radyoya çıkıyor, ne bir haberi çıkıyor. Ne seçmenin karşısına çıkıyor.

CHP MENDERES ADAYI İLÇEDE NE ANLATIYOR, SOKAKLARDA GEZİYOR MU BİLMİYORUM

Bu şirket CHP içindeki aday belirlemede çok etkin oldu. Gerekçesini bilmiyorum. Ama bir CHP’li milletvekili o şirketin avukatlığını yapıyor. Bir belediye başkanı düşünün üç kez yayınımıza çıktı. Mustafa Kayalar’ın ben bu kadar medyadan kaçan, ekran karşısına çıkmayan veya kendini ifade etmeme yolunu neden seçtiğini anlayamıyorum. Ben bir ilçenin belediye başkanı olmuş bir kişinin ne yapabileceğini, niteliklerini, projelerini görmek, duymak isterim. Ceketimi de koysam alırım diye düşünüyorlar. CHP’nin en rahat seçim kazanılacak yerlerinden biri Narlıdere, Konak, Karşıyaka. Bakıyorsunuz adaylara her yere çıkıyorlar. Niye bunlar çalışıyo? Garanti diyebilirler. Bu arkadaş da Mustafa Kayalar, niye yayına çıkmaz mesela. Muhittin Bey danışmanlığını yapıyor. Yayına çıkmayacağını söyledi bize. Bir belediye başkanı insanlara kendini nasıl anlatır. Çok enteresan ve garip bir tavrı var. Menderes’te ne anlatıyor bilmiyorum. Sokaklarda geziyor mu onu da bilmiyorum. İsmi var kendisi yok. Bir belediyecilik geçmişi var mı, ne yapacak, nasıl yapacak, hangi projelerle gelece? CHP örgütüyle de sorunlu. Burada Ahmet Pala’ya yazık oluyor. Pala, 4,5 yıl partiyi sırtında taşıdı. CHP büyük vefasızlık yaptı Ahmet Pala’ya. Sadece Muharrem İnce için imza verdi diye adamı harcadılar. CHP’nin adayı DSP adayı gibi, iddiasız ortalıkta dolaşıyor. Yanında biri varmış ve o konuşuyormuş. Böyle belediye başkanı ve aday olur m? Seçmen kime oy verecek, yanında konuşana mı ona mı oy verece? CHP’de böyle adaylar var. Soyer’in en büyük handikabı bu. Menderes’te Soylu’nun avantajlı olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kayalar ile CHP tabanının ikna olmayacağını düşünüyorum. Bu adayın Menderes’te CHP’ye oy kaybettireceğini düşünüyorum.

UĞURLU KEMALPAŞA’DA EN AZ 10 BİN OY FARK ATACAK, BUNU CHP’LİLER DE SÖYLÜYOR

Arif Uğurlu en az 10 bin oy fark atacak. Bunu göreceğiz. Kemalpaşa’da sağdan alacak oy da var. Saadet Partisi’nin adayı. Ben iddia ediyorum kesinlikle ve kesinlikle en az 10 bin oy fark atacak. Bunu ben söylemiyorum. CHP’liler de bunu söylüyor. Kazanma şansımız yok, Arif Uğurlu çok işi yaptı diyorlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.