Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi: CHP içinde güç zehirlenmesi yaşanıyor

Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi: CHP içinde güç zehirlenmesi yaşanıyor

8. Gün programında siyasi gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP’nin hala adaylarını açıklamamasının getireceği riskleri ele aldı. Umutoğulları, CHP içinde güç zehirlenmesi ve şımarıklık yaşandığını, bunun CHP’ye seçim kaybettirebileceğini savundu.

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 14:16

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak, 8. Gün’de kent gündemini değerlendirdi.

CHP içinde bir güç zehirlenmesi yaşandığını savunan Umutoğulları, “Bu savurganlık, şımarıklık CHP’nin iktidarına mal olabilir. AK Parti tarihinde olmadığı kadar İzmir’de iktidar olma şansına sahip. Sonuçlarını hep beraber seçim gecesi konuşacağız. Bir Egeli var karşılarında. Nereye giderseniz gidin Ege’nin köylerinde yaşamış, onlarla aynı lisanı konuşan insanlar var. Zeybekçi’nin böyle bir şansı var. Aziz Bey gibi bir faktör artık yok oralarda” dedi.

CHP 'CEKETİMİ KOYSAM ALIRIM' DİYOR ANCAK BU SEÇİM ÖYLE DEĞİL

AK Parti’nin adaylarını Cumhurbaşkanının katılımıyla açıklamasına karşın CHP’deki arayış ve tartışmaların sürdüğüne dikkat çeken Mithat Umutoğulları, “CHP ciddi sıkıntılar yaşıyor. AK Parti adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı geldi. Tek ses tek yürek oldular. İlk kez bütün teşkilatlarımız bu kadar bir oldu. CHP ne yapıyo? Kim gelse, ceketimi de ayakkabımı da koysam nasıl olsa kazanırım diyor. Arkadaşım bu seçim öyle değil. Cumhurbaşkanı üç dört kez bu seçimi alacağız dedi” diye konuştu.

ASLANLAR GİBİ BAŞKANLIK YAPMIŞ AZİZ BEYE KARŞI KUMAR OYNAMIŞ OLURSUNUZ

“Aziz Beyin bugüne kadar genel başkana karşı hiçbir söylemi olmamıştı. Şimdi siz bu adayı, Tuncay Özkan’ı aday yapmanız, ben bir kumar oynayacağım, bu riski alacağım demektir” diyen Mithat Umutoğulları, “15 yıldır aslanlar gibi başkanlık yapmış Aziz Beye karşı bu kumarı oynamış olursunuz” tespitini yaptı.

DEMEK Kİ AZİZ BEY BU ZAMANA KADAR PARTİNİN EMNİYET SÜBABI OLMUŞ

Mithat Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu’nun bugüne kadar davranışlarıyla aslında partinin emniyet sübabı görevi gördüğünün ortaya çıktığını kaydederek, “Bizim bu adaylar üzerinden konuşup tartışmamız gerekiyor. Bu adamların hiçbirini konuşamadık. CHP içindeki alengirli işleri konuşuyoruz. Böyle parti olur mu>' Bir partinin genel başkan yardımcısısın sen. Hamza Dağ neden aday olmuyor. Bu işler neden sadece CHP’de oluyor kardeşim. Aziz Bey aday olmadı, herkes ortalıkta. Aziz Bey demek ki emniyet sübabı olmuş bu zamana kadar. Bugüne kadar doğruyu yapmış aslında demek ki” diye konuştu.

TAŞER İÇİN BÜYÜKŞEHİRDE GENEL MÜDÜRLÜK PAZARLIĞI YAPILIYOR

MHP’den büyükşehir adayı olan ardından İYİ Parti’ye geçen, orada istediği sonucu alamayınca da buradan ayrılan Murat Taşer ile Tuncay Özkan arasındaki ilişkilere de dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Murat Taşer’e özel parantez açmak lazım. Taşer sıralamasını beğenmediği için MHP ile ipleri kopardı. İYİ Parti’ye gitti. Oradan da bir şey çıkmayınca bu kez CHP’ye geldi. Altındaki sebep n? Eğer büyükşehir belediye başkanı onun desteklediği bir aday olursa, ya da Tuncay Özkan değil de onun etkisi olan bir isim olacaksa büyükşehirde bir genel müdürlük pazarlığı yaptığını konuşuyorlar.”

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

DOSYA VERENLERİN HİÇBİRİ KONUŞULMUYOR

Bizden başka konuşan yok. Partide milletvekilleri büyükşehir belediye başkan adayı olmak istiyor. Bayır, Sındır, Bakan, Özkan gibi. Genel başkan yardımcısı da. İlçe belediye başkanları da var. Siz neye göre bakarsını? Dosyaya bakarsınız. Dosya verenlerin hiçbiri konuşulmuyor. Abdül Batur, Tunç Soyer, Musa Çam, Cevat Durak gibi. Bunlar büyükşehir belediye başkanlığı için yola çıkan insanlar.

BUNLAR MUTFAKTA YEMEK YAPMAYA BAŞLAMIŞLAR

Dosya vermeyen Murat Bakan, Tuncay Özkan konuşuluyor. Yukarıda işi filmlemişler. Yukarıyı bağlamışlar. MYK’dayım ben. Bunlar mutfaktalar. Murat Bakan Bülent Tezcan ve Tuncay Özkan mutfakta. Bunlar mutfakta yemek yapmaya başlamışlar. Aşçılar yok ortada. Bu yemek nasıl olaca? Bin taraftan da ahçı arıyoruz dışarıdan. Temel sorun bu CHP’de.

CHP CEKETİMİ DE KOYSAM KAZANIRIM DİYOR ANCAK..

CHP ciddi sıkıntılar yaşıyor. AK Parti adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı geldi. Tek ses tek yürek oldular. İlk kez bütün teşkilatlarımız bu kadar bir oldu. CHP ne yapıyo? Kim gelse, ceketimi de ayakkabımı da koysam nasıl olsa kazanırım diyor. Arkadaşım bu seçim öyle değil. Cumhurbaşkanı üç dört kez bu seçimi alacağız dedi. Seçim alsa AK Parti bunlar sandıkta hülle yaptılar diyecekler. Uyduracaklar. Referandumda yaptıkları gibi.

BU TABLODAN HERŞEY ÇIKABİLİR, ÖZKAN DA OLABİLİR

Görevlerinin başında olan, partiyi seçime hazırlamakla yükümlü olan bir genel başkan yardımcısı, milletvekili gördün mü sen sokakt? Nerede bunla? Hepsi Ankara’da. İlçe belediyebaşkanı olmak isteyen de büyükşehir başkanı olmak isteyen de Ankara’da. Böyle parti olur m? Tuncay Özkan MYK’ya girmeseydin, istifa etseydin, alanda dolaşsaydın, hangimiz bunları konuşurduk. Bunların hiçbirini yapmamışsın makamını kullanarak büyükşehir adayı olabilir miyi? Bu tablodan herşey çıkabilir. Olabilir de.

EN SON DIŞARIDAN BİR İSMİ YAPACAKLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta iş dünyasının önemli bir ismini çağırmış. Adaylık teklif etmiş. Bir partinin genel başkanını, genel başkan yardımcısını düşünün. Bu kadar aday müracatı yapılmışken niye dışarıdan isim çağırıyor. Hiçbirinizi yapmıyorum, dışarıdan Mehmet’i Hasan’ı yaptık diyecekler. Bunun sorumluları Tuncay Özkan ve Murat Bakan’dır.

MEHMET TÜRKMEN NEDEN İSTİFA ETTİ'

Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen istifa etti. Bayram değil seyran değil. Önceki dönem MHP’den, sonra AK Parti’den 5 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. Oğlunun taziyesini bile yaşamadan istifa etti. Ona koltuk makam taahhüt edenler adamın taziyesini yaşamasına da müsaade etmediler. Bir baktık ki dosya almış. Kemalpaşa çalkalanıyor. Sondaj yaptım. İşin içinden başka bir şey çıktı. Daha önce DYP’de olan gezgin siyasetçiler var. Murat Taşer ve yanındaki arkadaşları DYP’den MHP’ye geçtiler. Taşer geçen dönem MHP büyükşehir adayı oldu. Sonra bunlar İYİ Parti’ye geldi. Daha İYİ Parti kurulmadan ilçeleri biz yapacağız dediler, sonuçta ilk hareketin başında bunlar vardı. Bunlar direksiyondan indirilince gemiyi terk ettiler.

TUNCAY ÖZKEN MURAT TAŞER VE MEHMET TÜRKMEN İLE GÖRÜŞÜP…

Sındır’ın yanında Murat Taşer oturuyordu geçen gün. CHP eski genel sekreterinin yanında oturması dikkatimi çekti. CHP’lilerle dirsek teması içindeler. Genel başkanla görüştürülmüşler. CHP’de hiçbir siyasi beklentilerinin olmadığını, aday olmadıklarını ifade etmişler. Sonra biraz daha kurcaladım. Bunları Tuncay Özkan genel merkeze götürmüş. Mehmet Türkmen’e de yine Tuncay Özkan ve bu tayfa geliyor, sen istifa et biz seni buradan aday yapacağız diyor. İnsanlar bundan rahatsız. Bu kadar geniş yetkilerle buranın sahibi imiş gibi davranan bir genel başkan yardımcısı neden bu kadar raha? Torbalı’da adayı var, Kemalpaşa’da adayı var. Çeşme’de adayı var. Karabağlar’da, Bayraklı’da adayı var. Bu kadar partinin her ilçesine sirayet etmeye çalışan bir genel başkan yardımcısı bu partinin sükunetini nasıl sağlayaca? Kemalpaşalı partilinin ne günahı var kardeşim'

TAŞER’İN HESABI BÜYÜKŞEHİRDE BİR GENEL MÜDÜRLÜK

Senin bugüne kadar beraber olduğun adamlara bak. Hepsi sırtını sana dayamış. Hasbelkader parti yöneticiliği yapıyor. Bir şekilde siyasi arenada var oldular. Murat Taşer’e özel parantez açmak lazım. Taşer sıralamasını beğenmediği için MHP ile ipleri kopardı. İYİ Parti’ye gitti. Oradan da bir şey çıkmayınca bu kez CHP’ye geldi. Altındaki sebep n? Eğer büyükşehir belediye başkanı onun desteklediği bir aday olursa, ya da Tuncay Özkan değil de onun etkisi olan bir isim olacaksa büyükşehirde bir genel müdürlük pazarlığı yaptığını konuşuyorlar.

Aziz Bey’i partizanlık yapmadı, partilileri belediyeye yerleştirmedi. Genel müdür ve yardımcılarından bir tane partili yok diye eleştirdik.

CHP İÇİNDE GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞANIYOR, BU ŞIMARIKLIK CHP’NİN İKTİDARINA MAL OLABİLİR

CHP içinde bir güç zehirlenmesi yaşanıyor. Bu savurganlık, şımarıklık CHP’nin iktidarına mal olabilir. AK Parti tarihinde olmadığı kadar İzmir’de iktidar olma şansına sahip. Sonuçlarını hep beraber seçim gecesi konuşacağız. Bir Egeli var karşılarında. Nereye giderseniz gidin Ege’nin köylerinde yaşamış, onlarla aynı lisanı konuşan insanlar var. Zeybekçi’nin böyle bir şansı var. Aziz bey gibi bir faktör artık yok oralarda.

ÖZKAN’I ADAY YAPMAK KUMAR OYNAMAK DEMEKTİR

Aziz Beyin bugüne kadar genel başkana karşı hiçbir söylemi olmamıştı. Şimdi siz bu adayı, Tuncay Özkan’ı aday yapmanız, ben bir kumar oynayacağım, bu riski alacağım demektir. 15 yıldır aslanlar gibi başkalık yapmış Aziz Beye karşı bu kumarı oynamış olursunuz.

ZEYBEKÇİ, YILDIRIM’DAN ÇOK DAHA ÖNEMLİBİR ADAY

AK Parti bu dönem taşları o kadar güzel yerine oturtuyor ki. Zeybekçi Binali Yıldırım’dan çok daha önemli bir figür, aday. İnsanlar AK Parti gelmesin diye oyunu CHP’ye verir. Onların kalbine girecek bir hamle yaparsa seçmenler AK Parti’ye de oy verir. AK Parti’de genç aday var, kadın aday var. Kadınların çoğu teşkilattan gelen isimler.

AK PARTİ’DE 6 KADIN ADAYA KARŞI 10 KADIN ADAY GÖSTERİN

CHP’de kadın aday var m? Var. Hemen hemen her ilçede var. Bayraklı’da, Karabağlar’da, Bornova’da, Buca’da kadın aday gösteremezsin. Çeşme’de, Balçova’da gösterebilirsin. Çeşme’de kadın aday göster. İki kadın aday yarışsın. Nükhet hanım partililik bilincine sahip, liyakat var, parti sadakati var. Altı kadın aday gösteriyorsa AK Parti, siz neden 10 tane kadın aday göstermiyorsunu? Partinin güçlü olduğu yerlerde kadın aday göster.

İZMİR’İ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞAN TUNCAY ÖZKAN BİR TANE BAYRAK ASMIŞ MI'

Bugüne kadar bu parti için bir tane bayrak asmayan Tuncay Özkan var. Bakan’ı çok eleştiririm. Ama milletvekili adayı olduğunda çok çalıştı, sokak sokak çalıştı. Ama genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturmuş, İzmir’e dizayn etmeye çalışan Özkan bir tane bayrak asmış m? Mitinglerde söylediklerini herkes biliyor.

İZMİR’E BİRAZ DA KADIN ELİ DEĞSİN  

Yıllarca partiye saçını süpürge etmiş kadınların esamesi geçmiyor. Kadınları neden dolgu malzemesi olarak kullanıyorsunu? CHP özgürlüklerin kalesi diye atıp tutuyorlar ya. O belediyede Konak Meydanı’nda gösteri yapanlara karşı göğsünü siper eden Sema Başkandaki yürek erkeklerde yok. Kadın eli değsin bu İzmir’e. Bir görelim ya.  Başarısız kadınlar varsa değiştirin kardeşim. Sema Pekdaş’ı her yerden vurmaya çalıştılar. İhale üzerine ihale verseydi, meclis üyelerine komisyon verseydi, Sema Başkan bugün baş tacı olurdu. İki kadın belediye başkanını yemek için erkekler ellerinden geleni yapıyor. CHP’de kadının adı gerçekten yok. Bu kadınlar ne yapaca? CHP’nin işi zor, Allah yardım etsin.

CHP GENEL BAŞKANININ KADIN BAŞKANLARINI ONORE ETTİĞİNİ DUYDUN MU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kiraz Belediye Başkanını çağırırken, onu onurlandırdı. Acaba CHP Genel Başkanı kürsüde otururken x bir kadın belediye başkanı ya da milletvekilini onore ettiğini duydun m? AK Parti’nin iktidarı işte o nedenle tesadüf değil.

TAHİR ŞAHİN’DEKİ HEYECAN BİR DÖNEM BAŞKANLIK YAPANLARDA YOK

Tahir Şahin’de olan heyecan bir dönem başkanlık yapmış olan başkanda yok kardeşim. Sen bu adamların önünü açmazsan olmaz. Hasan Karabağ gibi bir adam çıkıp bir daha aday olmayacağım diyor. Sen dosyanı neden geri çekiyorsun diye bir kişi merak etmez m? Niye sormuyorsu? Şimdi bayram ediyorlar. Karabağ yok. Şimdi biz oraya birini bulalım. Böyle parti olur m? Güzelbahçe Başkanı Mustafa İnce’yi benim kadar eleştiren kimse yok. Güzelbahçe’de bir tane aday adayı ismi anımsıyor musu? Alpay Kandemir var, İnce’ye muhalefet ediyor. Kime yakı? İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a yakın. Bayır’ın eşi hep onun restaurantına gider. O da oradan yürüyor.

İNCE, BATUR PARTİ OYLARINI SÜREKLİ ARTIRDI

Kimi belediye hizmetlerinde zayıf kaldı, kimi insan ilişkilerini kuramadı. CHP’yi kritik bir süreç bekliyor. Partinin oylarını arttırmış, partinin ismini taşımış, adı hiçbir şaibeye karışmamış belediye başkanlarını korumak zorunda. Bunlardan biri de Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’dir. Bugüne kadar tüm oylarını arttırmış biridir. Onu ödüllendirmek lazım. Onu örgüte soracaksın. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur. Büyükşehir belediye başkan adayı. 4 dönemdir başkanlık yapıyor. Parti oyunu sürekli arttırmış. Bir eseri var. 20 yıl biriktirmiş. Ben burada bunları yaptım kardeşim. İzmir’de de şunu yapacağım diyor. Bu adamı tartışırsın. Tunç Soyer, 10 yıldır başkanlık yapmış. Koyarsın önüne eksilerine artılarına bakarsın. Ya da Cevat Durak, Sefa Başkan var. Bunlara bakarsın.

AZİZ BEY EMNİYET SÜBABI OLMUŞ BU ZAMANA KADAR DEMEK Kİ…

Bizim bu adaylar üzerinden konuşup tartışmamız gerekiyor. Bu adamların hiçbirini konuşamadık. CHP içindeki alengirli işleri konuşuyoruz. Böyle parti olur m? Bir partinin genel başkan yardımcısısın sen. Hamza Dağ neden aday olmuyor. Bu işler neden sadece CHP’de oluyor kardeşim. Aziz Bey aday olmadı, herkes ortalıkta. Aziz Bey demek ki emniyet sübabı olmuş bu zamana kadar. Bugüne kadar doğruyu yapmış aslında demek ki.

ALAATTİN YÜKSEL HER GÖREVİ YAPMIŞ ANCAK KİMSE ÇIKIP DA…

Alaattin Yüksel her görevi yapmış. Gelmiş aday olmuş. Bir Alaattin Yüksel diye biri var. Kürt sorunu üzerine rapor yazmış. Genel başkanın tüm görevlerini yapmış. Hiç bana İzmir’i verin dememiş. Ya da genel başkan yardımcısıyım, x belediye başkanı benim olsun dememiş. Bu adam yok. Bu adam aday olmamış. Cevat Durak, Abdül Batur, Tunç Soyer olmamış. Murat Bakan mı olur Tuncay Özkan mı oluru konuşuyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.