Dolar 32,3400
%0.18
Euro 35,1083
%-0.21
Altın 2.237,550
%-0.27
Bist-100 8,79
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan eylem yorumu! 3’üncü sınıf siyasi parti gibi davranıp…

Umutoğulları'ndan eylem yorumu! 3’üncü sınıf siyasi parti gibi davranıp…

TV 35 Ana Haber Bültenine konuk olan TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın Gaziemir Belediyesi önünde CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı istifaya davet eden açıklamasını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2020 - 23:01

EGEPOSTASI-Mithat Umutoğulları, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunan AK Partili yöneticilerin iktidar partisi gibi değil de 3’üncü sınıf bir siyasi parti gibi davranarak belediye önüne gidip açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.

3’ÜNCÜ SINIF SİYASİ PARTİ GİBİ DAVRANIP…

Umutoğulları, “Cumhurbaşkanına hakaret etti diyorsunuz. Zaten yargıya bununla ilgili suç duyurusunda bulunmuşsunuz. Onun sonucunu beklemeden belediyenin önüne gelip 3’üncü sınıf siyasi parti gibi belediye başkanını istifaya davet etmek. Belediye başkanı yargılamadan sonra ceza alır. Dersiniz ki sen ceza aldın sen artık bu koltukta oturamazsın” dedi.

İTİRAF ETTİRİP YARGILATMAK İSTİYORLAR

“Gaziemir’de henüz yargılanmamış, kesin hükümlülük yok. Belediye başkanına çık özür dile diyor. Belediye başkanı çıkıp özür dilese, ‘ben bunu yaptım’ diye kabul etmiş olacak. Stratejik hamle yapıyorlar. İtiraf ettirip yargılatmak istiyorlar” diyen Mithat Umutoğulları, açıklamasını, “AK Parti stratejisini değiştirdi. Eski defterleri karıştırıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 2016’da kendisine yönelik işlenen tüm suçları affetti. Bunun üzerinden siyasi manevra yapmak, siyasi avantaj elde etmek AK Parti’e çok şey kazandırmaz. AK Parti bu strateji ile giderse İzmir’de hezimetle karşılaşacak, oy açısından” şeklinde sürdürdü.

UMUTOĞULLARI’NIN AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI:

Bir şaşkınlık içindeyim. Sendikalar iktidara muhalif olan patiler yapardı. Gaziemir’de iktidar patisi belediye binası önünde eylem yapıyor. Çok karizmatik bir lider. Bir AK Parti vizyonu açısından da sıkıntılı bir durum. Kurmayları nasıl böyle bir şeye izin verdi. Konuşurken yöneticiler belediye başkanlarının bu suçu işlediğini ve istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu'

BELEDİYE BAŞKANINI SUÇLU İLAN ETMİŞLER VE…

Savcılık soruşturma açılmışsa savcılığın araştırması sonunda yapılacaktır. Yazdı mı yazmadı mı ona mı ait değil m? Bunları bilmeden bunlar bu toplantıyı yaparak başkanı suçlu olarak ilan etmişler zaten.

BU DURUM AK PARTİ’NİN ALACAĞI OYU ERİTİYOR

Türkiye’de yargının bu kadar tartışıldığı iktidarla birlikte tartışmaları yaşanırken Gaziemir’de tekrar AK Partiyi iktidara getirip topun içine sokulması doğru bir davranış değil. Bütün siyasetçiler sonuç alma üzerine hareket ederler. Ama bu durum Ak Parti’nin bölgede alacağı oyu eritiyor. Gaziemir’de yerel seçimlerde alınan bir başarısızlık var. Siz daha toparlayıcı hamle yapacaksınız ama tam tersine belediye başkanını hedef alan, yöneticilerin şahsi hedefi haline gelmiş bir kavga var.

3’ÜNCÜ SINIF SİYASİ PARTİ GİBİ…

Vatandaş ‘ben belediye bakanını seçtim. İktidar partisinin ilçe başkanı ve meclis üyeleri belediye başkanını yıpratmak için yapıyor’ diyor. Hırsızlık yaptı hak yedi diyebiliyor musunu? Diyemiyorsunuz. Cumhurbaşkanına hakaret etti diyorsunuz. Zaten yargıya bununla ilgili suç duyurusunda bulunmuşsunuz. Onun sonucunu beklemeden belediyenin önüne gelip 3’üncü sınıf siyasi parti gibi belediye başkanını istifaya davet etmek. Belediye başkanı yargılamadan sonra ceza alır. Dersiniz ki sen ceza aldın sen artık bu koltukta oturamazsın.

BAŞKAN ÖZÜR DİLESE KABUL ETMİŞ OLACAK

Karabağlar ilçe başkanı cumhurbaşkanına hakaret etmiş biriyle aynı meclis çatısı altında olmak istemiyoruz dedi. Bu bir tercih, hak meselesi. Ama Gaziemir’de henüz yargılanmamış, kesin hükümlülük yok. Belediye başkanına çık özür dile diyor. Belediye başkanı çıkıp özür dilese, ‘ben bunu yaptım’ diye kabul etmiş olacak. Stratejik hamle yapıyorlar. İtiraf ettirip yargılatmak istiyorlar.

ADAM ‘BEN BÖYLE BİR ŞEY YAPMADIM’ DİYOR

Telefonda sayın başkanla konuştuğumda ‘ben böyle bir şey yazmadım’ dedi. Yazmadığı bir şey hakkında başkan gidip de, yapmadığım dediği bir konuyla ilgili ne diyecek, ne anlatacak'  Çık böyle bir şey varsa söyle dedik. Biz de eleştirdik. Ama adam ‘ben böyle bir şey yapmadım’ diyor.

AK PARTİ İZMİR’DE HEZİMETLE KARŞILAŞACAK

Yazılan şeyleri getirip 5 yıl sonra kamuoyunun önüne koymak inandırıcı değil. AK Parti stratejisini değiştirdi. Eski defterleri karıştırıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 2016’da kendisine yönelik işlenen tüm suçları affetti. Bunun üzerinden siyasi manevra yapmak, siyasi avantaj elde etmek AK Parti’e çok şey kazandırmaz. AK Parti bu strateji ile giderse İzmir’de hezimetle karşılaşacak, oy açısından.

STRATEJİLERİ DEĞİŞTİ, BENCE YANLIŞ

Bundan önce grup başkanvekilliği yapan kişiler çözüm odaklı siyaset üretiyordu. Stratejileri değişti. Bence yanlış. Ne zaman ki CHP daha barışçıl ne yapacağını anlatan siyaset geliştirdiler ülkede belediyeleri almaya başladı. Bbu tür siyaset tarzı AK Parti’nin tarzı değil. Sayın Cumhurbaşkanını taklit ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de gelip bir siyasetçiyle kavga ettiğinde İzmir’de oyunu düşürüyor ama iç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da oylarını yükseltiyor.

ARDA UZAKLAŞTIRILIRSA YERİNE YİNE BİR CHP’Lİ GELECEK

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sağ duyulu, hassasiyetleri olan bir isim. Sert siyaset yapmayı tercih eden bir isim değil aslında. Mahmut Atila Kaya çok daha sert siyaset anlayışıyla gündeme gelen bir isim. Daha radikal bir isim. Ama onun dışındaki tüm siyasetçilerin üslubu daha yumuşak isimler. Gaziemir’de sıkıntı var. Siyasi mağlubiyetin bir intikam duygusuyla. Halil Arda’yı yarın görevden uzaklaştırdılar. Kim gelece? Yine bir CHP’li gelecek.

BU SİYASİ HAMLELER AK PARTİ’YE CİDDİ OY KAYBETTİRİYOR

Hakaret suç bile olsa yargılaması bayağı uzun sürer. Gaziemir’de AK Parti yöneticilerinin tavrını anlamıyorum. Giderse yine CHP’li gelecek. Bence AK Parti yöneticilerinin şunu anlamaları gerekiyor. Rahmetli Ahmet Piriştina vefat ettiğinde AK Parti grubu aday çıkarma arayışına girdi. Dönemin il başkanı Aydın Şengül aday çıkarmak için Cumhurbaşkanını aradığında, ‘hayır aday çıkarmayacaksınız. Oradaki belediye başkanını halk seçti. CHP kendi adayını seçsin’ diyor. Burada AK Partili siyasetçiler CHP’li seçmenin oy verdiği iradeye saygı duyacaklar. Yapıcı muhalefet gösterecekler. Belediye başkanının yapmadığı işlerle ilgili bu arkadaşlar bir öneride bulunmuşlar mı çözüm odaklı olmuşlar m? Hiç sanmıyorum. Bir mahallede problem var diyelim. Belediye başkanıyla bir araya gelip bakanlıklardaki sorunları çözmüşler mi acab? Bu siyasi hamleler AK Parti’ye ciddi oy kaybettiriyor. Karşısında bir muhalefet gelişiyor.

AK PARTİ’YE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK

Belediyenin önüne gidip orada eylem yapmak AK Parti’ye yakışan bir tavır değil. AK partinin vizyonu, ülkeye kazandırdıkları . Bu arkadaşlar AK Parti’yi böyle bir duruma düşürecek. Düşünebiliyor musunuz AK Parti ilçe yöneticileri ilk defa İzmir’de, eminim vatandaşlar da hayretle izliyordur, sanki iktidarını kaybetmiş. İktidar değişmiş, AK Parti muhalefette kalmış ve gidip belediyenin önünde eylem yapıyor. AK Parti’ye bu hiçbir şey kazandırmayacak. Seçim veya anket sonuçları geldiğinde göreceğiz CHP daha güçlenmiş olarak çıkacak. Seçmen buna müsaade etmeyecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.