Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan DİSK'e tepki Soyer'e çağrı

Umutoğulları'ndan DİSK'e tepki Soyer'e çağrı

Çiğli’de büyük yankı uyandırın işten çıkarmaların açlık grevine kadar uzanması sonrası TV35 Ana Haber Bülteni’ne katılarak konu hakkındaki son durumu ve süreci anlatan TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’ndan Tunç Soyer’e çağrı geldi. Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu dönemindeki Kent A.Ş. krizindeki çözümü hatırlatarak "Ben bu işi Tunç Soyer’in çözebileceğine inanıyorum" dedi. Umutoğulları'ndan DİSK'e tepki Soyer'e çağrı

  • Ege Postası
  • 04.07.2019 - 11:21

EGEPOSTASI  - TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğlulları, TV35 Ana Haber Bülteni’nde Alper Baran Esin’in CHP'li Mertoğlu'nun açlık grevi sonrası iyice alevlenen Çiğli’deki işten çıkarmalarla ilgili sorularını yanıtladı. 

CHP AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Alper Baran Esin’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun başkanlara işten çıkarma olmayacak talimatını hatırlatarak Çiğli değerlendirmesi sorusunu yanıtlayan Umutoğulları, “Genel Başkan’ın talimatı vardı. Yeni alınan belediyeler ve ellerinde olan belediyeler için talimat vermişti. 'Emeğiyle çalışan hiçbir kişinin ekmeğiyle oynanmayacak işten çıkarılmayacak' diye. Ancak bu böyle olmadı. Menemen ve Çiğli’de işten çıkarmalar oldu. Aliağa’da da oldu işçi çıkarma. Neden en çok Çiğli’deki dikkat çekiyor diye sormak lazım. Öncellikle Çiğli’nin belediye şirketi ÇİBEL’den de ciddi işten çıkarmalar oldu. Ancak Belediye Başkanı’nın haklı gerekçeleri vardı. Seçim öncesi işe alınanlar vardı. Belediyenin içinde bulunduğu durumlar göz önünde bulundurulduğunda bir tepkiye neden olmadı. Bizim çok yakından takip ettiğimiz CHP içinden üç kişinin işten çıkarılması tamamen siyasi baskı ile alınmış bir karardı. Bu kararın tepkileri farklı oldu. En son dün ilçe eski başkanı açlık grevine başladı. Partisinin iktidar olması için mücadele veren, ilçe başkanlığı yaptığı partisinin karşısındaki belediyede işini geri almak için mücadele veriyor. Bunun siyasi yönüne bakmak lazım. İlçe başkanının işe gelmediği ifadeleri var. Fakat yapılan bütün yazışmalarda işe gidip gitmedikleri, hangi günler olup olmadıkları belediye kayıtlarında var. Söylendiği gibi olmadığı görülüyor. Bir diğer durumu örnek vererek anlatmak istiyorum. Şimdi siz TV 35’te çalışıyorsunuz, ama ben sizi işten çıkarmak için bizim ortak kuruluşumuz Egepostası’na yazı gönderiyorum. İl başkan yardımcısını bir şirketten işten çıkarıyorlar, çalışmadığı şirkete yazı gönderiyorlar. Bu şunu gösteriyor, aslında belediye yönetiminin bu kişiler hakkında ne kadar aceleci, acımasız ve vicdansız olduğunu gösteriyor. Bir siyasi partide uzun yıllar üst yönetimlerde bulunmuş kişilerin belediye önünde grev yapıyor olması  bence CHP açısından utanç verici bir durum” dedi.

NEREDE BU DİSK YÖNETİCİLERİ

CHP yönetiminden bu siyasi çatışmaya neden bir tepki ve olaya el koyma refleksi gelmiyor sorusuna yanıt veren Umutoğulları, “Dün İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’ün belirttiği gibi neden bu kadar sessiz kalıyorlar... Kendi partiliniz zorla işten atıldığı bir durumda siz nasıl bu koltuklara insan alacaksınız. Ben dün akşam oradaydım ziyaret ettim. Pek çok vatandaş gelip destek oluyor. Başka partililerde gelip CHP’ye ağır eleştirilerde bulunuyor. Kendi iç meseleleri CHP’nin önüne geçmiş durumda. Çiğli’de yapılan bir zulüm var. Buna partinin milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve bütün ilgili organları sessiz kalıyor. Aliağa’da da işçiler işten çıkarılıyor. Günlerdir bu insanlar evlerine ekmek götüremedikleri için MHP’li belediyenin önünde eylem yapıyorlar. Herkes destek oluyor. Şimdi bu dört arkadaşımız için neden hiç kimse bir şey yapmıyor. Bu arkadaşlar DİSK yeleğiyle eylem yapıyorlar. Nerede bu DİSK’in yöneticileri. Pazarlık yapılıyor. Belediye başkanı pazarlığın içine bu üç kişiyi sokmuyor. Bunlar benim kırmızı çizgim ben bunlarla çalışmam diyor. Nede? Bu belediye başkanı işten çıkarılan Zeynel Mertoğlu’na seçim kaybetmiş bu yüzden hırsı var. Ali Karabay il yöneticisiyken, belediye başkanı ilçe başkanıyken yaptırımlarda bulunmuş. İlçe gençlik kolları eski başkanıyla zaman zaman çatışmalar yaşamış. Eskiden CHP’de rekabet olurdu. Kazanan belli olunca kol kola yola devam edilirdi.  Partililik duygusu devam ederdi. Burada tamamen intikam duygusuyla hareket eden bir yönetim anlayışı var. Bu durum CHP’ye çok ciddi zarar veriyor. Başka hiçbir şekilde açıklanacak bir durum değil" dedi.

MUHALEFETİN SESSİZLİĞİNİ DE ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ

Çiğli’deki muhalefetin de tepkisizliğini dile getiren Umutoğulları, “CHP’nin milletvekili, genel başkan yardımcısı, x kişisi açıklama yapmıyor, harekete geçmiyor olabilir. Parti içindeki kavgadan çıkıp, kendi aralarında yaşadıkları bir rant paylaşımından kaynaklı olabilir. Aynı partiden milletvekili başkana işim düşer deyip bir şey yapmayabilir. Anlayabiliriz. Ancak bu konuda muhalefetin sessizliğini de anlayabilmiş değiliz. Ben Çiğli'de muhalefetteki partilerin meclisteki temsilcilerinin bu duruma ses çıkarmamasını, belediye başkanıyla bir çıkar ilişkisi olduğuna yorarım. Aklıma başka bir şey gelmez. AK Partililerin neden sesi çıkmıyo? Neden hiçbir açıklama dahi yapmıyorlar. Bakın Aliağa’da CHP ilçe başkanı ve yönetimi işten çıkarılan işçilerle birlikte gece gündüz belediyenin önündeler. Son bir şey söyleyeyim insanda biraz vicdan olacak. Siz bundan bir yıl önce partinizin ilçe başkanlığını yapmış birini belediyenin önünde 24 saat yatırıyorsanız, sizin ne vicdanınız var ne de ahlakınız var. O zaman CHP hangi hak, hukuk, adaletten bahsedecek. CHP Genel Başkanı hangi amaçla yürüdü. Peki bu insanların ekmeği aşı ne olacak'” diye konuştu. 

TUNÇ SOYER’E ÇAĞRI

Açlık grevi kararı sonrası sürecin nasıl sonlanacağını tahmin ediyorsunuz sorusunu yanıtlayan Umutoğlları’ndan Tunç Soyer’e çağrı geldi.

Umutoğulları, "Bu eylemin sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum bu işi de Büyükşehir Belediye Başkanı çözecek diye düşünüyorum. Konu Başkan Soyer’e kalacak. Hatırlayın daha öcen Kent A.Ş.’de 300 kişilik benzer bir işten çıkarma olmuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu işçileri Büyükşehir’in şirketlerinde işe alarak sorunu çözmüştü. Buradaki sayı çok düşük. Ben bu işi Tunç Soyer’in çözebileceğine inanıyorum. CHP 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonrası aldığı ivme almışken, bir belediye başkanı partisine zarar verecek davranışlarda bulunması partiye yapılmış bir ihanettir. Bu konuda CHP’nin bu kadar sessiz kalmasını doğru ve etik bulmuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.