Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan çarpıcı Karaburun ve stat çıkışı

Umutoğulları’ndan çarpıcı Karaburun ve stat çıkışı

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Uyandırma Servisi programına katıldı ve canlı yayında Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtladı, gündemdeki Karaburun'daki 'maaş' krizi ve Karşıyaka Stadı konuları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Umutoğulları’ndan çarpıcı Karaburun ve stat çıkışı

  • Ege Postası
  • 22.07.2019 - 11:23

EGEPOSTASI - Son olarak CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın Karaburun’un belediye şirketine kendini müdür olarak atayıp maaşını yaklaşık iki katına çıkarması sonrası yaşanan tartışmaları değerlendiren Mithat Umutoğulları çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

8 BİN LİRA MAAŞ KENDİSİNE YETMEMİŞ

Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran ‘maaş olayı’nı değerlendiren Umutoğulları “Karaburun’da çok şey oluyor. Belediye başkanı günlerdir maaş tartışmalarıyla gündemi meşgul ediyor.  Kararburun çok küçük bir yer. Belediye geliri çok düşük. Bu durum Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Bornova, Bayraklı gibi nüfusu 100 binin üzerinde olan bir belediye olsa dikkat çekmicek. Belediye küçük olunca başkanın maaşı da düşük oluyor. Başkanın maaşı da az, heralde az da gelmiş. 8 bin lira maaş kendisine yetmemiş, 7 bin 500 lira da kendisini mesul müdür göstererek zam yapmış. Bir adet  maaş da almış. Açıklamasında yasal olarak bir sorun yok diyor. Zaten yapılan eleştirilerin hepsi etik olarak geliyor. Yani ben kanalımda kendimi bir de müdür olarak atıyorum. Bunun gibi bişey . Bir de işin siyasi boyutuna bakmak lazım. CHP büyük bir zafer kazandı. İzmir CHP’nin kalelerinden bir tanesi. Kadın siyasetsiçin çoğalmasını istiyoruz. HDP dışında çok fazla şans verildiğini göremiyoruz. Kadın siyasetçilerin yapacağı  faaliyetler kendilerinin önünün açılmasında etkili olacaktır. Yani milletvekilliği ve parti yönetimi gibi yarışlarda aday olarak öne çıkacaklardır. 

FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL-İLKAY GİRGİN ERDOĞAN KARŞILAŞTIRMASI

Haberleri arka arkaya verdik. Önce Filiz Ciritoğlu Sengel’in 100 gününü 6 dakikaya sığdırdığı paylaştığı video haber ve arkasından İlkay Girgin Erdoğan haberi. Filiz Hanım erken saatte işçilerle birlikte kalkıyor. Onları işlerine uğurluyor. İşçilerler içi içe görüyoruz kendisini. Temizlik yaptığını, bilgisayarları sildiğini ve sokağı süpürdüğünü görüyoruz. Engelliler, kent hayatı ve sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalar var. Bunlar söylerken de ‘ Evet borcumuz çok... Biliyoruz’ diyor. Yani bir çaba gösteriyor, emek veriyor. Yani seçmenini öyle bir enerji veriyor ki... ‘O be şehrime kadın eli değdi’ diyorsun. Aynı partini iki farklı belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Birisi kendisine rant sağlamak için yaptığı icraatla, öbürü 100 gün faaliyetleriyle gündeme geliyor. Ve faaliyetleri anlatırken sığdıramıyor. Daha çok yerde yayınlanması için video kısaltılıyor.  Bunu bence CHP’nin dikkate alması gerekiyor. Bir belediye başkanının vizyon çok önemli, İmamoğlu bütün baskılara rağmen Sayın Cumhurbaşkanı’nın aşkım dediği İstanbul’da destan yazdı. CHP’nin böyle isimlere ihtiyacı var.  Getirdiğiniz isim sizi sıkıntıya sokuyor. Konuşulması gerekeş bu m? 8 bin maaş alırken, 7 bin 500 daha istiyor. Başkana ben nasıl güvenicem. Kendisiyle ilgili rant hamlelelerini sadece bununla mı sınırlı tutacak. Komik bir açıklaması da var. Kamuoyu baskısıyla maaşını bağışlamak zorunda kaldı. Bir de meclis üyelerine gelin siz de huzur haklarınızı bağışlayın diyor.  Ya da iki dönemdir bütün maaşını eğitime bağışlayan bir Tacettin Bayır, örneği var. Eğitime destek öyle yapılır.”

KARAR BELEDİYE MECLİSİNDEN NASIL  GEÇTİ

Kararın Karaburun Belediye Meclis’nden nasıl geçtiğini anlatan Umutoğulları “Karar belediye meclisinden şöyle geçti. ‘Elini kaldır indir’bugüne kadar öyle gördük. Başkan gruptan karar aldırmıştır. Grup kararına aykırı davrandığınızda parti disiplin süreci işliyor. Disiplin sopasıyla meclis üyelerini korkutuyorlar. Bir çok yerde de meclis üyeleri başkandan yana tavır almak zorunda kalıyor. Temel sorun zaten bu. AK Partili Hızal’ın yorumunu çok beğendim ‘Belediye başkanlığı bıraksın müdür olsun’ dedi. Çok başarılı bir yorum. CHP’nin nasıl bir tavrı olacak bilmiyorum. Gökhan Günaydın’ın açıklamaları var ‘Parti gereğini yapmalı’ dedi. bir parti suçu yok ama, işleyişiyle ilgili sıkıntı var. İlk mecliste de kararı düzeltecekmiş. Vatandaşla kuracağı diyalogda artık sıkıntı yaşayacaktır. 

UMARIM FİLİZ HANIM GİBİ BAŞKANLAR ÇOĞALIR

Ben Filiz Ceritoğlu Sengel gibi kadın belediye başkanların çoğalmasından yanayım.  Yaptığı icraatleri keyifle anlatan. İzlerken duyduğu heyecanı anlatımında hissediyorsunuz. Umarım Filiz Hanım gibi kadın belediye başkanları çoğalır” diye konuştu.

CEMİL TUGAY İYİ BİR KARŞIYAKALIDIR

Bir Karşıyaka taraftarı ve altyapısında da oynamış biri olarak şunu söylemek istiyorum. Stat siyasi tartışmalara kurban gitmiş durumda.  Göztepe’de  de benzer şeyler vardı çözüldü. Bir öncek Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın haklı itirazları vardır onlar da aşıldı. Stat yapılacak o kesin. Ama üslup sorunu var. Başkan Cemil Tugay iyi bir Karşıyakalıdır. Kimseyle tartışmam, tartıştırtmam. Karşıyakalılığı sorgulanacak en son insanlardandır.  Biliyorsunuz top artık Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde . Yapı kayıt belgesi alındı çünkü. Başkan Tugay seçilir seçilmez bir açıklama yaptı.Ne lazımsa yardım edelim, işçiyse işçi. Eğer yapamayacaksanız arsamızı geri verin diyor. Neredeyse 6. Yılına giriyoruz, hala stat konusunda hiç bir şey yok. 

BU ÜSLUP KARŞIYAKA’YA BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmali Çiftçioğlu’nun stat konusundaki sert üslubuna eleştiren Umutoğulları “AK Parti İlçe Başkanı bir açıklama yapıyor; ‘Siz çay içerken, AK Parti Milletvekilleri stat için canla başla çalışıyor ter döküyordu” diyor.  Arsaya geri istemesine ‘sahte kahramanlık’ olarak nitelendiriyor. Kemal Sunal’ın ‘Zübük’ karakterine benzetiyor. ‘Mevki sarhoşluğuna kapılıp yaptığı açıklamalar’ gibi tabirler kullanıyor. Çok kötü bir üsluba sahip. Siyaset dilinin yumuşaması lazım. İsmail Başkan böyle sert ifadeler kullanmak yerine Cemil Başkan’ın koluna girerek ‘Hadi Ankara’ya gidelim, stadı çözmek için bakanlıkları zorlayalım’ demesi gerekiyor. Kısır döngülerle, bir siyasetçiye yakışmayacak, bu üslup ve hakarete varan açıklamaları Karşıyaka’ya hiç bir şey kazandırmayacak.  Stat konusunda herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Bir Karşıyakalı olarak stadın yapılmasını çok istiyorum. Hükümetin ve belediyenin yetkilileri de daha fazla politize olmadan stadı yapsınlar gidip maçlarımızı izleyelim Karşıyakamızı destekleyelim” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.