Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan çarpıcı AK Parti tespiti: SKM'de sorun var!

Umutoğulları’ndan çarpıcı AK Parti tespiti: SKM'de sorun var!

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile birlikte gündemi değerlendirdi. AK Parti SKM’de bir sıkıntı olduğunu dile getiren Umutoğulları, "Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) başında Hüseyin Özkan var. Sanırım SKM’nin başına Kerem Ali Sürekli geldi. SKM’de sorun var. O nedenle Sürekli’yi getirdiler. Hüseyin Özkan ilçe başkanlığında fena işler yapmadı. Ancak il başkan yardımcılığında pek başarılı olamadı" dedi. Umutoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 12.02.2019 - 10:13

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Sekizinci Gün programında gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP ve AK Parti’nin büyükşehir adaylarının sempatik söylem ve eylemlerinin halkta karşılık bulduğunu söyledi.

Her iki adayı da televizyonda programda projelerini açıklamaya davet edeceklerini kaydeden Mithat Umutoğulları, "Bu sabah ilçelerdeki çalışma gruplarının organizasyonunu yapacak ve sahada olacaklar. Soyer tüm kampanyasını yürüyerek yapacak. Araç kullanmayacak. Zaman zaman düşündüren, güldüren, gülümseten cümleler olacak sanırım. Umuyorum kampanyanın sonuna kadar böyle giderler. Büyükşehir seçim kampanyasının Zeybekci ve Soyer açısından keyifli geçeceğini düşünüyorum. İki tane, kafası sağlam aday var. Hangisi seçilirse seçilsin İzmir’de bir yapının kabuk değiştireceğini düşünüyorum. İzmir bence çok şanslı bir dönem yaşıyor” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İzmir uyuyan bir güzel, öperek uyandıracağız demişti sayın Tunç Soyer. Zeybekci de İzmir’i kim uyutuyor diye soruyor. Aslında bunlar özlediğimiz şeyler. Bizim bunları konuşuyor olmamız lazım. İki aday o kadar keyifli atışıyorlar ki. İnşallah bir de yemek daveti vardı. Umarım bunu da gerçekleştirirler. Bu aslında tüm İzmirlilerin, tüm Türkiyelilerin özlediği bir şey. Keşke bir televizyon kanalına çıksalar ve projelerini anlatabilseler. En büyük hayalimiz bu. Ben bu öneriyi sayın Zeybekci ve sayın Soyer’e götüreceğim. Bizim televizyon ekranlarımızdan inşallah ikisinin de olduğu sadece projelerin konuşulduğu bir programa katılırlar.

İNŞALLAH, İKİ ADAYIN YAN YANA GELDİĞİ VE PROJELERİNİ KONUŞTUĞU BİR PROGRAM OLUR

İzmir demokrasinin, aydınlığın kenti. Her iki aday da umuyorum ki bu teklifimize sıcak bakarlar ve Türkiye’de de bir ilk olur. İki adayın yan yana geldiği ve projelerini konuştuğu bir program olur. İnşallah kabul ederler. Soyer’in kabul edebileceğini düşünüyorum bu teklifi. Belki AK Parti cephesinde bir sıkıntı olabilir. Umuyorum böyle bir şey olmaz.

TÜRKİYE’DE SİYASET ARTIK SÖYLEM VE EYLEM ÜZERİNE KURULUYPOR

Kampanya artık kimin ne yapacağıyla ilgili. On numara üzerinden bir sloganı var sayın Zeybekci’nin. Sayın Binali Yıldırım’ın 35 proje idi. Şimdi şunu gördük, Türkiye’de artık siyaset projeden ziyade söylem ve eylem üzerine kuruluyor. İzmirlilerin geçen süre içinde açıkçası proje odaklı bir belediye başkanı tarifini çok tercih etmediklerini görüyoruz.

HER İKİ ADAYIN DA SEMPATİK DURUŞU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Hiç kimsenin şu projeye bir bakayım göreyim dediği yok. Daha çok adayın profiline, insanlara davranışlarına ve yarattıkları sinerjiye bakıyorlar. Bence bu çok etkili olacak. Bu açıdan da ben her iki adayın da sempatik duruşu olduğunu düşünüyorum. Tüpçü hikayesinden ne kadar olumlu tepki aldığını görüyoruz. Tunç Soyer’in de sempatik ve mütevazi bir duruşu var. Bence bu iki adayın da çok el ele, gülerek yürütecekleri bir kampanya olacak.

İKİ LİDERİN DE YAPACAĞI MİTİNG VE KONUŞMANIN SEÇMEN ÜZERİNDE CİDDİ BİR ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

İzmir’de bu süreçte iki büyükşehir adayı arasında keyifli, heyecan duyacağı bir kampanya yürüteceklerini tahmin ediyorum. Burada her iki adayın seçim kampanyası bence liderler son zamanlarda miting yapacaklar, tarihleri belli olmadı daha gerçi. Sayın Cumhurbaşkanı geldiğinde en son polemik yaşanmıştı. İki liderin de yapacağı miting ve konuşmanın seçmen üzerinde ciddi bir etkisi olacağını düşünüyorum.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ BU KEZ ÇOK NET İFADELERİ VAR

Ancak sayın Cumhurbaşkanının bu defa çok net ifadeleri var. İzmir’i kazanacağız diyor ilk kez. Elindeki anketler AK Parti’nin oyunun belli bir noktaya geldiğini ifade ediyor belki de.

AZİZ BEY DE TOPA GİRERSE ÇOK HEYECANLI VE KEYİFLİBİR SEÇİM SÜRECİ OLACAK

CHP’de bir sıkıntı var. 18 aday değişti. Gelen adaylar ne verecek, performansları nasıl olacak, hep beraber göreceğiz. Kırsal önemli. Ödemiş’te bir aday çekildi, başka bir aday atandı. O adayın seçim startına Muharrem İnce geldi, biraz gölge düştü. Diğer tarafta diğer adayların tanınırlığı çok düşük. O yüzden de CHP kırsalda sorun yaşar mı, Aziz Kocaoğlu faktörü var. Söylediği gibi çıkıp alanı dolaşacak mı, göreceğiz hep beraber. Aziz Bey de topa girerse çok heyecanlı ve keyifli bir seçim kampanya süreci olacak.

ZEYBEKCİ, HAMZA DAĞ, AYDIN ŞENGÜL

AK Parti ve İzmir’de patron ki? Binali Bey İzmir’e geldi. Binali Bey listelere müdahale etti mi ya da edecek m? AK Parti kaynakları bunun için geldiğini ifade ettiler. Burada bir rekabet var. Yıldırım ve ekibi topun dışında duruyor. Geçmiş dönemlerdeki gibi etkili değiller. Dönüyoruz diğer tarafa; Zeybekci bir. Listelerde ne kadar etkisi va? İki; Hamza Dağ. Bu döneme kadar olmadığı kadar etkili, kesin. Hamza Dağ Binali Bey kadar etkili olmayabilir ama şu bir gerçek ki, Zeybekci’den sonra en etkili isim Hamza Dağ. Aydın Şengül de var. Bu üçlü içinde listeler yapılıyor.

PANDOMİM KOPACAK AK PARTİ'DE CİDDİ SIKINTILAR OLACAK

Binali Bey'e yetki vermişse listelerin hazırlanmasında, Binali Bey'in listeler üzerinde bir şey yapabileceğini ifade edebilirim. Pandomim kopacak. Bu kesin. AK Parti’de ciddi sıkıntılar olacak.

HÜSEYİN ÖZKAN PEK BAŞARILI OLAMADI

AK Parti SKM’de bir sıkıntı var. Hüseyin Özkan var başında. Sanırım SKM’nin başına Kerem Ali Sürekli geldi. SKM’de sorun var. O nedenle Sürekli’yi getirdiler. Hüseyin Özkan ilçe başkanlığında fena işler yapmadı. Ancak il başkan yardımcılığında pek başarılı olamadı. SKM’de bir sıkıntı var. Onu çözemediler. Dolayısıyla bu birazda Hüseyin Özkan’ın iş bilmezlik tavrından tabiri caizse beceriksizliğinden kaynaklı bir durum var.

SKM’NİN BAŞINA SÜREKLİ GELDİ, İYİ ŞEYLER OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

SKM’nin başına Kerem Ali Sürekli’yi getirdiler, geldiği söyleniyor. Sürekli gelmişse zaten Karşıyaka’da AK Parti’nin ilk kurucu başkanı. Orada da başarılı işler yaptı, bu onu milletvekilliğine taşımıştı. O bu SKM sorununu çözer diye düşünüyorum. İyi şeyler olabileceğini düşünüyorum.

BU KADAR BECERİKSİZ BİR PARTİ GENEL MERKEZİ DÜŞÜNÜLEMEZ

AK Parti içine çok kapanık bir parti. Konuşmanız biraz zor. CHP’de meclis üyelerinin belirlenmesi süreci var. MYK belirleyebilir. AK Parti7yi eleştiriyorlar ama CHP de yavaş yavaş tavandan yönetilen bir partiye dönüyor. PM’de ve MYK’da yaşananlar ortada. 20 gün boyunca Bayraklı Belediye Başkan adayı atayamadı, bir genel başkan. Bu kadar beceriksiz bir parti genel merkezi düşünülemez.

SOSYAL DEMOKRAT BİR YAPIYA UYGUN DEĞİL

İl başkanı ve büyükşehir belediye başkan adayı hepsi bundan rahatsız. Sosyal demokrat bir yapıya uygun değil. O zaman örgütleri de kaldırın. İlçe başkanlarını da atayın herkesi de atayın. Bazı belediye başkanları aday olmadı. Bazıları aday oldu, parti tarafından gösterilmedi.

CHP BAYRAKLI’DA SEÇİM KAZANACAK İSE BUNUN SEBEBİ MEVCUT BAŞKAN

Örnekleri var. İşte CHP’de Sedrettin Coşkuner, kadrolu işçi. Adam şu anda il yönetim kurulunda siyaset yapıyor. Devlet memuru mobbing uyguluyor. Şimdi başka belediyelere gitmeye çalışıyor. Niye kaçıyorsu? Nasıl duracaksın orad? İnsanlara zulüm ediyorsun. Sen başkan aday değilim diyor, sen başkanın önüne düşmüşsün. Derdin n? CHP Bayraklı'da hala seçim kazanacak güçte ise bunun tek sebebi mevcut başkanın hakla kurduğu empati, sempati, güven duygusudur. Siyaset bir duruş, irade. Tavır alırsınız. Belediye başkanına diyorsun ki, ben arkandayım diyorsun, yol kesiyorsun, gelmeyenleri teşhir ediyorsun. Bu kadın kollarının başkanının kızını memur yapmak için böyle ilkesiz davranmış.

YİRMİ GÜN GEÇMİŞ DÜZELTMEMİŞ, BİZ HABERİ YAPTIKTAN SONRA DÜZELTİYORSUN

Kadın kolları başkanı açıklama yaptı, sehven demiş. Sen bunu yazalı yirmi gün olmuş düzeltmemişsin, biz haberi yaptıktan sonra düzeltiyorsun. O işin kılıfı. Oysa Bayraklı’nın ilk kurucu başkanı kim denildiğinde yüz yıl sonra da Hasan Karabağ denilecek. Serdar Sandal bile seçim kazanırsa bu mevcut başkanın icraatlarından kaynaklı.

ŞİMDİ HEPSİ YENİ ADAYIN FOTOĞRAFINI PROFİL FOTOĞRAFI YAPMIŞLAR

Maalesef bu insanlar belediye başkanını zor durumda bıraktı. Ama bunların foyalarını biz ortaya çıkardık. Şimdi hepsi yeni adayın fotoğrafını profil fotoğrafı yapmışlar. İlkesizliğin babası. Kral öldü. Ben olsam bunları disipline verirdim. Sen partinin vermiş olduğu kararı sorgulayıp gidip yolu kapatamazsın kardeşim. Partinin genel başkanı hakkında konuşamazsın. İstifa et git konuş. Hani Hasan Başkan, o gitti. İki ay sonra yok, dümenimizi buraya doğru kıralım. Bu ilkesizlik.

BÖYLE DEVLET MEMURLARININ, KADIN KOLLARI BAŞKANININ SİYASETTE OLMAMASI GEREKİYOR

O kadar zorunlu bıraktılar ki başkanı, ben de olsam geri dönerim. Böyle devlet memurlarının böyle kadın kolları başkanının siyasette olmaması gerekiyor. Hasan Karabağ gelmezse istifa ederiz diyordunuz, ne oldu'

KAMPANYA ZEYBEKCİ VE SOYER AÇISINDAN KEYİFLİ GEÇECEK

Bu sabah ilçelerdeki çalışma gruplarının organizasyonunu yapacak ve sahada olacaklar. Soyer tüm kampanyasını yürüyerek yapacak. Araç kullanmayacak. Zaman zaman düşündüren, güldüren, gülümseten cümleler olacak sanırım. Umuyorum kampanyanın sonuna kadar böyle giderler. Büyükşehir seçim kampanyasının Zeybekçi ve Soyer açısından keyifli geçeceğini düşünüyorum. İki tane, kafası sağlam aday var. Hangisi seçilirse seçilsin İzmir’de bir yapının kabuk değiştireceğini düşünüyorum. İzmir bence çok şanslı bir dönem yaşıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.