Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan 8. Gün'de iddialı açıklama: Yayıncılığı bırakırım!

Umutoğulları'ndan 8. Gün'de iddialı açıklama: Yayıncılığı bırakırım!

TV 35 ekranlarında yayınlanan Sekizinci Gün programında Çiğli’de Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e geçtiğimiz günlerde yapılan silahlı saldırı ve bu saldırının perde arkasında neler olabileceği ele alındı. Programda Gelecek Partisi’nin İzmir programı ve neler yapacağı da konuşuldu. 8.Gün'de Koçer'e yapılan silahlı saldırı konuşuldu

  • Ege Postası
  • 15.01.2020 - 09:46

EGEPOSTASI- TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, silahlı saldırıya uğrayan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in failleri aslında bildiğini ancak hedef şaşırtarak partisinin çeşitli kademelerinde görev almış 3 ismi şüpheli olarak gördüğünü emniyete bildirdiğini söyledi.

Umutoğulları, “Yarın polis bak bulacak. Koçer eminim bunu kimin yaptığını biliyor. Adı gibi biliyor. Bence biliyor. Olayı bence saptırmak için siyasi platforma çekiyor. Sen kalkıp da şüpheliler arasına partilinin ismini koyarsan, iş adi kurşunlamadan çıkıp siyasi bir hesaplaşmaya dönüyor. İşte o zaman da, senin ilçe başkanlığı, gençlik kolları başkanlığını oraya gönderirsen, kusura bakma, ‘silahlar patladı CHP karıştı’ diye adam da başlığı atar* dedi.

Mithat Umutoğulları: Üç zanlı suçlu çıkmazsa Koçer görevden alınacak mı'

Ali Rıza Koçer’in uzun zamandır partisini kamuoyunda bu tip durumlar nedeniyle tartıştırdığına dikkat çeken Mithat Umutoğulları, “Parti içi iç hesaplaşmanı o zaman götürüp emniyeti alet ediyorsun ve partiyi tartıştırıyorsun. Kemal Karataş’ı neden partiden attıla? Partiyi tartıştırdığı için. Sen de partiyi tartıştırıyorsun. Silahlar patladı, CHP karıştı diye manşet attırıyorsun. CHP’nin kurumsal kimliğini medya önünde zedeliyorsun. Bunların hesabına göre çete, rant vurgularında üç şüpheli bunlar. Bunun üçü de çete, menfaatçi, bilmem ne. Peki yarın bu üçü çıkmazsa, Utku Gümrükçü Koçer’i görevden alacak m? Ya da il başkanı, Koçer’e ‘sen burada bizim partimizi tartıştırdın, biz seni disipline vereceğiz’ diyebilecek mi'” diye sordu.

Umutoğulları: Koçer’in bir işi çıkmazsa yayıncılığı bırakırım

“Çiğli Belediyesi’nde ranttan kaynaklı biri silahlı saldırıya uğrayacaksa, kim olur ? Belediye başkanı olur. Bütün kararları o verir. Altındaki adama bir şey yapılıyorsa, kişisel bir şey vardır” diyen Mithat Umutoğulları, “Bunu yapan Ali Rıza Koçer ise ben beş defa düşünürüm abi. Emniyet müdürüne, valiye, asayiş polislerine sesleniyorum, abi kurcalasınlar. Ben iddia ediyorum, eğer Koçer’in bir işi çıkmazsa yayıncılığı bırakırım. Çünkü bu adam böyle bir adam. Bu adam geldiği günden beri Çiğli’de terör estiriyor. Kaç tane adamı işinden etti, insanlara yapmadığı zulüm kalmadı. Başkan susuyor. Koçer eş başkan gibi, Gümrükçü’den daha önde” değerlendirmesini yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

M.U: Yandaş medya gazetelerinin manşetlerinde silahlar patladı, CHP karıştı gibi işin daha böyle siyasal bir boyuta çekilmesinin altında yatan bir gerçeklik var.

A.N: Ahmet Kaya’nın bir parçası var, nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça diye. Yapanın yaptığı eylem ahmakça bir eylem. Açıklamalar tutarsız gidiyor. Utku Gümrükçü’nün rant çetelerine diyerek hedef göstermesi belli. Bence adını koysalardı kaos bu kadar büyümeyecekti. O iki tane ifade çelişkisinden dolayı. En azından bu kentte kimin rant çetesi olduğunu, belki de onlar üzerinden diğer büyükşehirle beraber 31 ilçe rahata erecekti. Niye biliyor musu? Bu Çiğli gibi bir yerde varsa, diğer belediyelerde de aynı yapının rahatsızlığı yaşanıyor demektir. CHP kendini bunlardan sıyırmış olurdu. Dışarıdan muhaliflere bakıyorsunuz, CHP’de sürekli yaşanan şeyler diyorlar. CHP içinde yeni CHP, eski CHP, Önder Sav’a yakın olanlar, Kılıçdaroğlu gitsin diyen bir tayfa var. Onlar da işi başka tarafa çekiyor. Tam kongre süreci olduğu için taraflar var. Böyle müthiş bir sessizlik var. Bir de dikkatimi çekti, bu bir sınavdır diyoruz ya CHP için. Madem senin belediye başkanına kurşun sıkmışlar, kimin belediye başkanı, devlet memuru değil bu belediye başkanı yanlış anlaşılmasın, bu insan 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış, 10 yıla yakın, bir marka değeri var. Ali Rıza Koçer’e bir saldırı yapılmışsa, destek olunması gerekiyor diye düşünüyorum. Kaç belediyesi var, 25 belediyesi var, büyükşehir dahil hepsi orada olmalı. Gümbür gümbür pozisyon yaratılmadı. Urla’daki gibi yani.

M.U: Tabiki bu tip eylemler çok çirkin. Ahlaksızca.

A.N: Koçer’e çok geçmiş olsun. Ölebilirdi de, 6 kurşun ne demek.

M.U: Abi niye Ali Rıza Koçe? Niye başkası değil. Niye daha önce de ayağından vurulmuş bu ada? O zamanın savcısı her ikisi hakkında, o onu vurdurmuş bu bunu vurdurmuş, 24 yıla yakın hapis cezası istenmiş. Sonra bir toplantı yapmışlardı. Ben gitmiştim o toplantıya. Eski itfaiyenin olduğu yerde. Karşılıklı barış anlaşması yapmışlardı. Sonra dava düştü. Şimdi niye sürekli aynı insanı bulu? Burada etik olan hikaye şu, biliyorsanız isim vereceksiniz. Görmediyseniz gerçekten de emniyet zaten bunu bulacak. Ama sizin burada siyaseten rekabet içinde bulunduğunuz. Adamları önce işten atıyorsunuz, gençlik kollarında ilçe başkanı da. Yetmiyor işinden ekmeğinden ediyorsunuz, yetmiyor kurşunlanma olayı oluyor. Adamların isimlerini veriyorsunuz, emniyette ifade vermişler. E şimdi diyelim ki, şöyle bir durum oldu, yarın polis bak bulacak. Koçer eminim bunu kimin yaptığını biliyor. Adı gibi biliyor. Bence biliyor. Olayı bence saptırmak için siyasi platforma çekiyor. Adamı işinden ekmeğinden ettiniz, şimdi de emniyette zan altında bırakıyorsunuz. İkisiyle de konuştum. Adamların psikolojisi bozuk. Bir taraftan isimleri emniyette, ifade verdikleri bütün Çiğli tarafından biliniyor. Öbür taraftan belediye başkanları sürekli rantçılar, çeteciler diye sürekli vurgu yapıyor. İfadeyi veren bunlar. Çete bunlar oldu. Rantçı bunlar oldu. Adamlar üzerindeki algı bu. Bu kadar mı kolay insanı itham etmek, bu kadar mı basi? İşin bir de vicdani tarafı var.

Polis bu tip durumlarda sorar sana, der ki şüphelendiğiniz biri var m? İşin siyasi başka bir boyutu da var. Utku Gümrükçü’yü sürekli eleştirdik burada. Gümrükçü’nün bir davası vardı. Üye silme mevzusuyla ilgili dava açılmıştı. Gümrükçü’nün bununla ilgili açıklama yaptığını duydun m? Bir defa bu ilçe başkanı benden intikam almak için bunları yapıyor dediğini duydun m? Partiyi hiçbir şekilde bunun içine çektiğini gördün mü' Adamı mahkemeye veriyorsun, yargılatıyorsun. Ama adam bununla ilgili tek kelime etmiyor. Bu nedir, partililik duruşudur. Partiye olan sorumluluk duygusu. Tartışmaya açmıyorsun. Kapatıyorsun. Bir taraf seni zorluyor, ama sen açmıyorsun. Bu böyle bir şey. CHP’li olmak başka bir şey, böyle bir şey. Öbür tarafta Gümrükçü’nün başkan yardımcısı çıkıyor, isim veriyor. Bu adamlar emniyete gidip ifade veriyor. Bütün Çiğli orada gençlik kolları, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı yapmış kişiler. Ne oluyo? Partinin adı mafya, çete, rantçı gibi onlarca şeyle geçiyor. Sen rantçı, çete, çıkar grupları diyorsan kendi partililerini koymayacaksın. Sen bugüne kadar CHP’de delege seçimleri yapılırken, delege seçimleri sonrası ilçe kongresi sonrası bir tane partilinin, herhangi bir ilçede, beline silah takıp rakibine eylem yaptığını gördün mü' Gümrükçü Çiğli’de iki kere aday oldu, kongrede masalar sandalyeler havada uçtu. Olanlar orada kaldı gitti. Hangisi hangisinin gidip yolunu kest? Buca’da da gerginlik olmadı m? Hangisi yolu kapattı. Hasan Arslan ile Utku Gümrükçü beş yıl boyunca kanlı bıçaklıydı. Ne old? Utku Gümrükçü bir tane adam yolunu kesip mermi mi sıktı, bıçak mı soktu. Niye bu adamın son beş yılında Çiğli’nin beş yılında, kimi zaman ilçe başkanıydı, kimi zaman hiçbir şeydi, kimi zaman il yöneticisiydi. Niye bu adama kimse silah çekmedi kardeşi? Muhaliflerin en tepesindeki adamdı bu ki. Niye Ali Rıza Koçer’e çekiliyor'

A.N: Bence yapılan açıklama dolu dolu değil. Sana katılıyorum.

M.U: Gümrükçü’nün açıklamasına bir şey demiyorum.

A.N: Bu kadar iktidara yakın olduğun bir dönemde, sıkıntı yaşarsan ve bu dillendirilirse, İzmir’de bu adamların canına okuyan bir gazete var, yandaş gazete. Çatır çatır attığı manşeti söyledin, en ağırından atmış. Birçok sitede yorum haber şeklinde verildi silahlı saldırı.

M.U: Bu böyle kalsa sıkıntı yok. Onlar da öyle verecek. Ama sen kalkıp da şüpheliler arasına partilinin ismini koyarsan, iş adi kurşunlamadan çıkıp siyasi bir hesaplaşmaya dönüyor. İşte o zaman da, senin ilçe başkanlığı, gençlik kolları başkanlığını oraya gönderirsen, kusura bakma, ‘silahlar patladı CHP karıştı’ diye adam da başlığı atar.

A.N: Ben sana bir iftira attığım vakit, o iftiradan ben de etkileniyorum kardeşim. Ben sana çamur atacağım vakit, o çamur bana da sıçrayacak. Tutarlı açıklama yaparsan sıkıntı olmaz. Ama net açıklama yapmazsan, a da b’de yazar. Bir de kendine yakın bir iki medya grubu üzerinden, o adamlar takır takır rant ve çıkar gruplarına geçit yok demeye başladılar.

M.U: Gümrükçü’nün siyasi şey olarak kullanalım büyüyelim kafasında değilse, şunun önüne geçmeli. Benim şahsi kanaatim, il başkanının yerinde olsam kamuoyu takip ediyor, muhtemelen geçmiş olsun diye aramıştır. İl başkanını da anlayabiliyorum, şimdi kongre süreci var. Kongre sürecinde, Çiğli’de Koçer etkili bir isim. Gümrükçü ile aynı ekip arkadaşları. Çiğli’deki delegasyona ihtiyacı var il başkanının. İl başkanı şu an çok objektif bakacağını düşünmüyorum. Şahsen şunu bekliyorum, saydığı partili bu üç isim, bununla ilgili birşeyi varsa, gereğini devlet de yapıyor zaten, sen de yaparsın gereğini. Ama yoksa, bu üç isimle alakalı değil de, Pazar yeri vermediğin, senden ihale isteyip de vermediğin ya da başka başka eski hesaplardan kaynaklı bir saldırı ise, adi bir eylem ise, o zaman şunu sorgulamak lazım, emniyeti yanıltıyorsun, emniyet güçlerine yalan söylüyorsun. Parti içi iç hesaplaşmanı o zaman götürüp emniyeti alet ediyorsun ve partiyi tartıştırıyorsun. Kemal Karataş’ı neden partiden attıla? Partiyi tartıştırdığı için. Sen de partiyi tartıştırıyorsun. Silahlar patladı, CHP karıştı diye manşet attırıyorsun. CHP’nin kurumsal kimliğini medya önünde zedeliyorsun. Bunların hesabına göre çete, rant vurgularında üç şüpheli bunlar. Bunun üçü de çete, menfaatçi, bilmem ne. Peki yarın bu üçü çıkmazsa, Utku Gümrükçü Koçer’i görevden alacak m? Ya da il başkanı, Koçer’e ‘sen burada bizim partimizi tartıştırdın, biz seni disipline vereceğiz’ diyebilecek mi'

A.N: O gece beni 25 kişi aradı. Olay ne dediler. Olay adli bir olay. Açıklama yapılmadan açıklayamam, bir şey diyemem dedim. Arabasına altı tane isabet ediyor, Koçer çıkıp kovalıyor bir de. Tanımadığım adamlar altı tane sıktı, değmedi, kalkıp da peşlerinden gidiyor.

M.U: Tanıdığın bildiğin insan ise ağzını burnunu kırarım diye peşinden gidersin. Kesinlikle tanıyor dediğim neden bu.

A.N: Koçer tanıyor ki, bu üç ismi vermiş diyen olabilir. Suçsuzluk karinesi gereği aksi ispat edilmedikçe herkes masumdur.

M.U: Eşgal verirsin. Koçer verdiği 3 ismi de görse tanır m? Tanır. Peki, bu adamları görmedin, kaçanları da görmedin. Hiçbirini tanımıyorsun, tamam. Peki nasıl isim veriyorsun ya. Bu kadar kolay mı y? Şu saydığın 3 adamın hangisi silahlı bir eyleme karışmış. Hayatlarında ilk kez belki de karakola gidiyor bu adamlar. Sen kalkıp da burada yaşadığın çelişkiyi, kötü olayı siyasi manevrayla hesap yaparsan olmuyor.

A.N: Niye insanlar siyaset yaparken, adım atarken dikkat etmez. Bu insanların çoğunu tanıyoruz.

M.U: Çiğli Belediyesi’nde ranttan kaynaklı biri silahlı saldırıya uğrayacaksa, kim olur ? Belediye başkanı olur. Bütün kararları o verir. Altındaki adama bir şey yapılıyorsa, kişisel bir şey vardır. Çiğli’de bir projem var, belediye başkanı tarafından sabote edildiğimi düşünüyorum, en son şey kendimden geçtim, kime yaparı? İmar müdürüne m? Belediye başkanı dışında bir belediyede bir bürokrata, bir başkan yardımcısına bir şey oluyorsa, kişisel olarak onu muhatap bilirim. Türkiye’de bir sürü silahlı saldırıya uğrayan belediye başkanı var. Altından hep başka şeyler çıkıyor. Ranta müsaade etmediği, birinin çıkarına ters düştüğü yerde insanlar başkana baskı yaparak korkutma çabasıyla söylüyor. Ama bir bürokrata, başkan yardımcısına oluyorsa bunu sorgulamak gerek.

A.N: Ne olaca? Birinin hayatı bitireceksin. Suçladın, temize çıktın. İz kalacak. Yarın öbür gün biri çıkacak, bana iftira attı şu adam, böyle böyledir diyecek.

M.U: Silahlı saldırıya uğrayan belediye başkan yardımcısı zaten daha önce de bu işlere girmiş çıkmış bir adam. Benim kafamda Ali Rıza koçer ile ilgili önyargının nedeni ne biliyor musu? Eski başkan Ensari Bulut ile yaşadığı çatışmalar, kavgalar. Kafamı tek kurcalayan bu. Bunu Gümrükçü, Serdar Aksoy, Bornova Karşıyaka Bayraklı Karabağlar belediye başkanına yapsalar, koşarak gideriz. Kafamda zerre kadar tereddüt olmaz. Haksız eylem derim, sorgulamam bile. Ama bunu yapan Ali Rıza Koçer ise ben beş defa düşünürüm abi. Emniyet müdürüne, valiye, asayiş polislerine sesleniyorum abi, abi kurcalasınlar. Ben iddia ediyorum, eğer Koçer’in bir işi çıkmazsa yayıncılığı bırakırım. Çünkü bu adam böyle bir adam. Bu adam geldiği günden beri Çiğli’de terör estiriyor. Kaç tane adamı işinden etti, insanlara yapmadığı zulüm kalmadı. Başkan susuyor. Koçer eş başkan gibi, Gümrükçü’den daha önde. Sendikacıyla konuşuyoruz, biz başkanla konuşuyoruz iş çözülüyor, Koçer’e gidiyoruz iş bozuluyor diyor. İşçiye gidiyorsun, Başkan tamam diyor ama Koçer hayır diyor, olmuyor bir iş diyor. Yani bu kadar bir belediye aktif rol almış bir adamın başına bunların gelmesi çok normal abicim. Kim bilir kimin kuyruğuna basmış bu adam.

Gelecek Partisi’ne geçelim. Bu partiyle ilgili kafamda çok soru var.

A.N: Benim kafamda da var. Toplantılarına gittim. Selçuk Bey, genel başkan yardımcısı, soru kısmında, ilgi zayıftı. Soru soracağım diyen yoktu. Bir soru sordum. Genel başkan yardımcılığı da yaptınız, pişman olmadınız mı dedim. Pişman oldum, daha cesur olmalıydım dedi. Cumhurbaşkanı beni ikna etti, istifadan vazgeçtim dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dediğim için pişmanım dedi.

M.U: Tamam da ne bekliyorsu? AK Parti içinden çıkmış bir insanın, 16 yıl boyunca savunacaksınız, sonrasında Türkiye’nin karşısına çıkıp karşı çıkacaksınız. Bence mazeretlerine güzel kılıf uydurmuşlar.

A.N: AK Parti kanadının ısrarla savunduğu 3 şeyi ters yüz etmeye çalışıyorlar. Gürcan Özdağ müsteşardı, görevden alındı, dedi. Engellendik kurulmamamız için dedi. Kılıçlar bilenmiş. Bunu gördüm. Önümüzdeki dönem AK Parti ile sert bir müsabaka olacak. Ciddi ciddi kılıçlar bilenmiş.

M.U: Vizyonu çok geniş bir il başkanının atanması gerekiyor buraya. Birkaç isim söylüyorlar. Bunlar gelirse Gelecek Partisi’nin geleceği şimdiden havlu atar.

A.N: Selçuk Özdağ, kurucular kurulu girmek ve il başkanı olmak isteyen çok isim var diyor. Birinci geliyor ikinci gün gelip oğlum, kızım var diyor dedi.

M.U: AK Parti’den alt kadroları alabilirler. Onun dışında alamazlar kesin. Hükümet baskısı bunların üzerinde varken zor. Gelecek Partisi’nin işi gerçekten çok zor. İzmir’de birkaç isim konuşuluyor. Mesela İYİ Parti kimle başladı. Yıldırım Ulupınar. Milletvekilliği yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış. Teşkilat ve örgütlenmeyi bilen bir adam. Bak kısa sürede partiyi aldı, seçime hazırladı, çok da güzel sonuçlar aldı kardeşim İzmir’de. Gerekirse İzmir dışından güçlü bir isim gelmeli. Atandığında saygı duyulacak bir isim olmalı. Yoksa AK Parti’de siyaset yapmış, sonra siyaseti bırakmış, ya da hiçbir görev almamış birini getirelim dersen olmaz. Nasıl başlarsan öyle biter.

A.N: Güçlü bir isim koyarlarsa İzmir’de en az 3 bin kişi olur.

CHP Karşıyaka’da taşlar tam yerinde oturmadı. Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu. İki tane aday var. İkisi de mavi listenin adayıyız diyorlar. Asıl başrol oynayacak olanlar, Ali Engin, Cevat Durak, Adnan Alabay, Uğur Yücel daha sahneye çıkmadı. Cumartesi akşamına kadar kora kor mücadele edileceğini düşünüyorum. Benim bildiğim Ali Engin yapısı güçlü çıkacak. 80 yaşındaki adamlar il delegesi olmasın ya. Barış Erel mesela kötü bir isim m? Karşıyaka’da göçmenlerin ciddi tepkisi var. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.