Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları İYİ Parti İzmir'in teşkilatlanmasını değerlendirdi

Umutoğulları İYİ Parti İzmir'in teşkilatlanmasını değerlendirdi

Gazeteci Mithat Umutoğulları ve Ozan Erdem, Gün Ortası Programı’nda kent gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi. Umutoğulları İYİ Parti İzmir'in teşkilatlanmasını değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 12.03.2018 - 15:51

HAZIRLAYAN HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ilçe ve il yönetimini oluştururken FETÖ üyesi bağlantısı olup olmadığını netleştirmek için Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik soruşturması yaptırmasının doğru bir hamle olduğunu belirtti.

ŞENGÜL’ÜN DİKKATLİ DAVRANMASI DOĞRU VE İSABETLİ BİR KARAR

Aydın Şengül’ün siyasi birikim ve kariyerine güvendiğini, başarılı olacağına inandığını kaydeden Mithat Umutoğulları, “FETÖ ile mücadele önemli. FETÖ’nün de AK Parti döneminde çok palazlandığını, sızdığını, büyüdüğünü söyleyebiliriz devleti ele geçirecek kadar. Maalesef bu iktidar döneminde oldu.. Bir dönem beraber hareket edip aynı cepheyi paylaşan bu yapının bugün karşı karşıya olması iç içe olmasından da kaynaklanıyor. FETÖ içindekilerin içki içmeye başladığını, açık giyinmeye başladıklarını, ablaların artık türban takmadığını, yöntem değiştirdiğini görüyoruz. Bunu devlet söylüyor. Her yere sızmışlar. Seferihisar’da devam kararı var ama güvenlik şubeye gitmede gecikiyor. Otokontrol var. Bu AK Parti açısından önemli. AK Parti içindeki FETÖ ile yakınlığı olan birçok kişinin partide görev aldığını düşünürsek ağzı sütten yanan yoğurdu üfleyerek yer. AK Parti’de durum bu. Umarım daha dikkatli davranır. Bunlar siyasi alan yaratacak kurumların içinde umarım yer bulamazlar. Umuyorum ki AK Parti İl Başkanlığı’nın da ciddi anlamda dikkatli davranması doğru ve isabetli bir karar. Teşkilata girecek isimlere de bakmak lazım. Aydın Şengül, desteklediğim biri. Siyasi birikimine ve kariyerine inanıyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum. Ama ilçe kongreleri var. Sayın Şengül yönetimini oluştururken de biraz dikkat etmeli” değerlendirmesini yaptı.

ULUPINAR, PARTİSİNİ YAVRU MHP KİMLİĞİNDEN KURTARDI

İYİ Parti’nin il kongresini tamamlamasının ardından sokağa ineceğini açıklayan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın teşkilatlanma çalışmasını akıllıca yaparak, partisini yavru MHP kimliğinden kurtardığını dile getiren Mithat Umutoğulları, İYİ Parti’nin İzmir’de özellikle CHP’den yorulan CHP tabanından daha fazla oy alacağını düşündüğünü söyledi.

İYİ PARTİ’NİN İZMİR SİYASETİNE HIZLI BİR GİRİŞ YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Umutoğulları, İYİ Parti’nin İzmir siyasetine hızlı giriş yapacağına inandığını belirtti: “İzmir’de özellikle teşkilatlar oluşmadan önce başını Murat Taşer’in çektiği bir MHP grubu vardı. Bunlar da İzmir’de parti kurulacak, partinin tüm organizasyonunu biz yapacağız demişti. İstedikleri gibi olmadı. Dervişoğlu bunlara karşı hamle yaptı. Yıldırım Ulupınar’ı getirdi. DP kökenli bir üyeydi. Teşkilatları ona kurdurdular. Yavru MHP kimliğinden İYİ Parti’yi kurtardı. Doğru bir atraksiyondu. Oluşan atama yönetimi ve yeni yönetimde her partiden hatta CHP’den bile yönetime giren isimler var. Yıldırım Başkan iyi işler yapıyor. Kongreleri sorunsuz hallettiler. İl binası açılışı da çok kalabalıktı. Ben İYİ Parti’nin özellikle sosyal demokrat ve CHP tabanından iyi oy alacağını düşünüyorum. AK Parti’den beklendiği kadar oy alacağını sanmıyorum. CHP’den de yorulan ciddi bir kesim var. Şahsi fikrim bu isimler de İYİ Parti’ye yönelebilirler. İYİ Parti muhalefette olan bir partiyle polemik yaşamadı. Hiç polemiğe girmediler. Teşkilatlarını kuruyorlar. Teşkilat yapılanmaları bitti. Alana inecekler. Büyük Kurultay’dan sonra İYİ Parti’nin İzmir siyasetine hızlı bir giriş yapacağını düşünüyorum” şekilde konuştu.

ALLAH ESHOT’A GİDENLERE YARDIM ETSİN

Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel’i görevden alıp ESHOT’ta görevlendirmesini de değerlendirdi. Umutoğulları, ESHOT’un görevden alınan yöneticilerin gönderildiği sürgün yerine dönüştüğünü dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı, İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel’i görevden aldı. ESHOT’ta görevlendirmiş.  ESHOT görevden alınan bürokrat, genel müdür ve müdür yardımcılarının yeri oldu. Sürgün yeri oldu. Bunları gönderemiyorsun da. Memur. Başkan ESHOT’a gönderiyor. Çok başarılı işler yapmış olanlar da oraya gitti. Allah ESHOT’a gidenlere yardım etsin” dedi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Ozan Erdem: AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül FETÖ gündemiyle ilgili açıklama yapmıştı. Yoğurdu üfleyerek yiyoruz.

Mithat Umutoğulları: FETÖ ile mücadele önemli. FETÖ’nün de AK Parti döneminde çok palazlandığını, sızdığını, büyüdüğünü söyleyebiliriz devleti ele geçirecek kadar. Maalesef bu iktidar döneminde oldu. O yüzden de bir taraftan da İYİ Parti’de CHP’de böyle bir kaygı yok. MHP’de yok. Ama AK Parti’de enteresan bir ilişki de var. Bir dönem beraber hareket edip aynı cepheyi paylaşan bu yapının bugün karşı karşıya olması iç içe olmasından da kaynaklanıyor. FETÖ içindekilerin içki içmeye başladığını, açık giyinmeye başladıklarını, ablaların artık türban takmadığını, yöntem değiştirdiğini görüyoruz. Bunu devlet söylüyor. Her yere sızmışlar. Seferihisar’da devam kararı var ama güvenlik şubeye gitmede gecikiyor. Otokontrol var. Bu AK Parti açısından önemli. AK Parti içindeki FETÖ ile yakınlığı olan birçok kişinin partide görev aldığını düşünürsek ağzı sütten yanan yoğurdu üfleyerek yer. AK Parti'de durum bu. Umarım daha dikkatli davranır. Bunlar siyasi alan yaratacak kurumların içinde umarım yer bulamazlar. AK Parti İl Başkanlığı’nın da ciddi anlamda dikkatli davranması doğru ve isabetli bir karar. Teşkilata girecek isimlere de bakmak lazım. Aydın Şengül, desteklediğim biri. Siyasi birikimine ve kariyerine inanıyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum. Ama ilçe kongreleri var. Sayın Şengül yönetimini oluştururken de biraz dikkat etmeli. 2009’da görevi bıraktığında ona yakın birçok isim yönetimdeydi. Ve CHP’nin kalesi olan bir yerde büyük başarı yakaladı. 11 vekil aldı. İlk kez büyükşehir belediye başkanlığında bu kadar yaklaştı. 7 ilçe almış oldu. 300 bin rakamı vardı çok yaklaştı. Bunu sağlayan etmenler neyd? İyi bir yönetim vardı. Akay döneminde il yöneticileri geniş yetkilerle görev yapıyordu. O dönem deneyimsiz şimdi daha tecrübeli isimler vardı. Adnan Yılmaz , Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Özkan gibi. Metropol ilçelerde işi bilen, çalışkan ilçe başkanları vardı. Başarı tesadüf değildi. Kalan isimler pasif. Ya meclis üyesi oldu ya da aktif görevleri yok. Adnan Yılmaz sadece il yönetiminde. Bunların tekrar yönetimlerde yer alması gerektiğini düşünüyorum. İl başkanının yükünü hafifletmesi gerekiyor. İl yönetimine girecek isimlerin insan ilişkilerinin diyaloğunun çok iyi olması lazım. Yönetime aldığınız adamı protokolde olduğu gibi davranırsa insanla iletişim kuramaz. Geçen dönemki yönetimin sorunu buydu. Daha bürokratik siyaset yaptığı için insanlar partiden uzaklaştı. Bugün yönetimlere bakıyorsunuz. Hep protokolde ama bir yanda Aydın Şengül atandı. İl binası doldu taştı. Sıkıntılı bir dönem geçirmeyeceğini. Rahat bir dönem geçireceğini düşünüyorum bu isimleri de alırsa.

Ozan Erdem: Erken seçim havası var mı'

Mithat Umutoğulları: İktidar partisinin sayın Cumhurbaşkanının  ittifak yaptığı MHP ile ikisinin oyunun yapılan anketlerde yeterli olabileceğinin düşünülmesi gerekiyor. Aksi takdirde kalan süreyi doğru değerlendirip partiyi toparlayıp öyle seçime girebileceğini düşünüyorum. Yerel ya da genel seçimin olabileceğini düşünüyorum. Muhalefet partilerinin zaten her zaman seçim olsun ister. MHP’nin niye baraj sorunu olsun ki. HDP zor günler yaşadı. Büyük sıkıntılar yaşadı. Bu anlamda baraj sorunu olur m? Olabileceğini düşünenlerdenim. İki genel başkan var cezaevinde. Figen Yüksekdağ marjinaldi. Demirtaş halkın dilini konuşan bir liderdi. HDP açısından kayıp olarak görüyorum. Demirtaş’ın özellikle Cumhurbaşkanı seçimiyle başlayan bir yükselişi ve karizması vardı. O nedenle de özellikle Cumhurbaşkanına yaptığı muhalefetle ciddi oy topladı. CHP seçmeni ve küçük sol partileri oylarına göz dikip halkın güvenini kazanmıştı. Sonraki süreçte doğu ve güneydoğudaki çatışmaları çözemediği için kendi içinde sorun yaşadı. Bölgeden alabilir mi kaygılarım var. İki karizmatik lideri kaybetmesi HDP açısından büyük handikap.

Ozan Erdem: İYİ Parti sıra büyük kongrede demiş.

Mithat Umutoğulları: İYİ Parti aslında iyi başladı. Teşkilatlarını kurarken de. Meral Akşener çok zeki bir siyasetçi. Önemli görevlerde bulundu bakanlık dahi. Tansu Çiller döneminde önemli görevlerde bulunmuş bir isimdi. Sonra MHP’ye geçti. Bahçeli onu uzaklaştırmak için her şeyi yaptı. Akşener de yeni bir yol haritası çizdi ve başardı. İzmir’de özellikle teşkilatlar oluşmadan önce başını Murat Taşer’in çektiği bir MHP grubu vardı. Bunlar da İzmir’de parti kurulacak, partinin tüm organizasyonunu biz yapacağız demişti. İstedikleri gibi olmadı. Dervişoğlu bunlara karşı hamle yaptı. Yıldırım Ulupınar’ı getirdi. DP kökenli bir üyeydi. Teşkilatları ona kurdurdular. Yavru MHP kimliğinden İYİ Parti’yi kurtardı. Doğru bir atraksiyondu. Oluşan atama yönetimi ve yeni yönetimde her partiden hatta CHP’den bile yönetime giren isimler var. Yıldırım Başkan iyi işler yapıyor. Kongreleri sorunsuz hallettiler. İl binası açılışı da çok kalabalıktı. Ben İYİ Parti’nin özellikle sosyal demokrat ve CHP tabanından iyi oy alacağını düşünüyorum. AK Parti’den beklendiği kadar oy alacağını sanmıyorum. Genç Parti kurulduğunda yüzde 17 ile ikinci parti olmuştu. CHP birinci partiydi. Böyle bir şeye İzmirli iktidara oy vermek istemiyor. Karşısındaki tek alternatifi CHP olarak görüyor. CHP’den de yorulan ciddi bir kesim var. Şahsi fikrim bu isimler de İYİ Parti’ye yönelebilirler. İYİ Parti muhalefette olan bir partiyle polemik yaşamadı. Hiç polemiğe girmediler. Teşkilatlarını kuruyorlar. Teşkilat yapılanmaları bitti. Alana inecekler. Büyük Kurultay’dan sonra İYİ Parti’nin İzmir siyasetine hızlı bir giriş yapacağını düşünüyorum.

Ozan Erdem: Üç partiden hangisinden daha fazla oy alır İYİ Parti'

Mithat Umutğulları: Bir yerden oy alacak. MHP’den de alacak. Tabandan ciddi bir kesim geldi İYİ Parti'ye. MHP İl Başkanı kabul etmese de. Oradan gelen üye sayısı fazla. MHP tabanından kayma olacağını düşünüyorum. AK Parti ve CHP’den özellikle de CHP’den çok fazla oy alacağını düşünüyorum. Kıl payı kazandığı belediyeleri eğer tahmin edilen ya da anketlerde gösterilen oyu İYİ Parti alırsa kesinlikle ben 3-4 metropolde AK Parti'nin o ilçelerde seçim kazanacağını düşünüyorum. AK Parti’ye yarayacak İzmir’de.  Hep beraber göreceğiz.

Ozan Erdem: Buca’da bir muhtar tartışması vardı.

Mithat Umutoğulları: CHP Tüzüğü’nde sosyal medya kullanımına yönelik. CHP’nin ciddi anlamda birçok kesimin istediği bir şeydi bence. İl başkan yardımcısı ya da ilçe başkanı yardımcısı. Sosyal medya üzerinden kendi parti iç meselelerinde ortaya koyarak yaptığı tartışmalar tabandan tepki alıyor. Siyasette sana görev verilmiş. CHP’de disiplin problemi var ciddi anlamda. CHP’nin buna dur demesi lazım. Cumhurbaşkanı görevden aldı, Başbakanı. Bir tek kelime duydun m? Parti yeni tüzükte, kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçları; grup kararlarına aykırı davranmak. Üyelikle bağdaşmayan davranışlarda bulunmak. Parti adaylarına karşı açık ya da gizli çalışmak. Parti içi seçimlere hile katmak gibi devam ediyor.  Burada en önemlisi parti kural ve kaidelerine uymamak.

Geçtiğimiz hafta özellikle Bayraklı’da meclis üyeleriyle AK  Partili meclis üyelerinin aynı kişiye oy kullanarak onu partinin ilgili organlarının istediği üç kişinin dışında. Gizli bir işbirliği var burada. Parti buna suç diyor. Senin partin grup kararı aldın. Sen grup kararına aykırı davranamazsın. Gizli ya da açık diyor. Partinin grup kararlarına aykırı davranmak diyor. Sekiz CHP’li meclis üyesi buna uymuyor. Kendi partinin vekiline belediye başkanına hakaret edersen, birlik ve beraberliği bozacak iş yaparsan. Görevde değilken sanki görevde imiş gibi davranırsan seni de atarım. Partinin evrakını saklamak da suç. Partiler de denetleniyor. Yazışmaları, harcamaları. Devlet tarafından denetleniyor. Zaten bu evrağı siz saklamak durumundasınız. Partili olmayan birine taraf olup çalışmak da suç. Parti içinde adil olacaksın ama gidip karşı tarafa da çalışmayacaksın. Gizli kalması kararlaştırılan toplantıda konuşulanları açıklamak da suçtur. Yönetimlerde olan birçok arkadaşımız var. Gazeteci bilgi almak zorunda. Sen bana içeriden bilgi veriyorsun, bu ortaya çıkarsa seni partiden atacaklar. AK Partililer de toplantıda neler olduğunu anlatıyorlar. Ama CHP bunun önüne geçemiyor. Düşünebiliyor musunuz MYK kararı ve konuşulanları kim söyled? Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek söyledi. Siz zaten parti ile ilgili konuşurken partinin kurulları var. Danışma kurulları var. Parti diyor ki gel burada konuş her şeyi. Dışarıda konuşma. Ama partili ne yapıyo? Bizim  belediye başkanı beş tane daire almış diyor. Doğru hamleler bunlar bence.

Mithat Umutoğulları: CHP’de bir dayanışma ruhu yok. Temel sorunu da bu. Tüzükte yapılmak istenen şey de buydu. Parti içinde birlik ve beraberlik gelecek. Bu gençler parti çalışmaları için davalık oldu. CHP partililerine sahip çıkmalı. Güzel bir şey. Güzel bir hareket bence.

Büyükşehir Belediye Başkanı İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel’i görevden aldı. ESHOT’ta görevlendirmiş.  ESHOT görevden alınan bürokrat, genel müdür ve müdür yardımcılarının yeri oldu. Sürgün yeri oldu. Bunları gönderemiyorsun da. Memur. Başkan ESHOT’a gönderiyor. Çok başarılı işler yapmış olanlar da oraya gitti. Allah ESHOT’a gidenlere yardım etsin.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.