Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Gümrükçü'nün başı büyük belada

Umutoğulları: Gümrükçü'nün başı büyük belada

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile birlikte gündemi değerlendirdi. Umutoğulları, Çiğli'deki işçi çıkarma krizini anlatırken, 'Gümrükçü'nün başı büyük belada. Maaşına haciz geldi. Sekiz aya kadar Gümrükçü diye bir adam kalmaz. Bir bakacaksınız ortalık yangın yeri. İl başkanı konuya el atmalı" dedi. 8'inci Gün'de Çiğli ve Menemen konuşuldu

  • Ege Postası
  • 14.05.2019 - 10:37

EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarından yayınlanan 8. Gün programında gündemi değerlendiren Mithat Umutoğulları, CHP’li Çiğli ve Menemen belediyelerinde yaşanan son durumları masaya yatırdı. Umutoğulları AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın lüks araçlar ve korumalarla İzmirlilerin içine gitmesini eleştirdi.

Çiğli Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmaların ve başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer’in  kısa süre içerisinde Başkan Gümrükçü’ye sıkıntılı anlar yaşatacağını belirten TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bir belediye başkanı düşünün. Başkan olmadan önce yaşadığı sıkıntılar burada. Evine ekmek götürmememin ne kadar zor olduğunu, acaba bugün icra gelecek mi korkusuyla yaşamış bir adam geliyor işçinin ekmeğine göz dikiyor. Şimdi aslında işçileri en iyi anlayacak olan kendisi. Adamın bir tanesi kredi çekmiş, işçilerden bir tanesi. Sen adamı işinden çıkarıyorsun. Yarın adam kredisini ödeyemeyince ne yapaca? İcra gelecek. Sen bunu yaşadın sayın belediye başkanı. E sen niye bir çalışanını, e patron oldun ya, sen önce borcunu öde. İmamoğlu’na maaşını göndereceğine sen önce git borcunu kapat. Ya da kime borcun varsa. Önce borcunu öde sonra siyasi şovunu yap. Makama geçince şovunu yapmak kolay. Kimin parasını kime dağıtıyorsu? Bu popülist şeylerden vazgeçecekler. Öyle insanları aşıyla ekmeğiyle tehdit etmeyecekler.”

Mithat Umutoğulları, AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın lüks araçlar ve korumalarla dolaşmasını da sert bir dille eleştirerek, “Ceyda Bölünmez Çankırı siyah bir minibüs ile gelmiş. Şaşalı. Cumhurbaşkanı'nın şaşalı görüntü vermeyin, tepki çekiyor diye bir uyarısı vardı teşkilatlara. Hanımefendi sanırım bu eleştiriyi pek almamış. Geçenlerde Buca’ya gitmiş. Orada da çok tepki almış. Beni teşkilat üyelerinden arayanlar oldu. İlçe yöneticilerine tepki göstermişler. Bakan mı cumhurbaşkanı mı geldi. Etrafında korumalar. Koruma kıyafetleri giymişler bir de korumaları. İzmir sokaklarında hiçbir milletvekili korumayla, lüks araçlarla dolaşmaz” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Genç bir belediye başkanı. Umut vaat eden bir belediye başkanı. Ama yanlış bir yerden girdin hikayeye bence. Yüksel Çakmur belediye başkanı olduğunda işçilerle uğraşmıştı ve sonu olmuştu. Aynı hikayeyi Utku Gümrükçü için de ifade edebiliriz. Emeğiyle geçinen bu işçiler ki? Bunlar CHP’nin üyeleri. CHP’de siyaset yapan, çeşitli görevler yapmış, delege olmuş isimler. Baransel Güler. Gençlik kolları başkanı. Emir Karadağ. Kendi yaşadığı mahallede hem Hasan Arslan hem önceki dönemlerde güçlü bir isim. Dursun Ali Kazar. Muhtarlık yapmış, ilçe yöneticiliği yapmış. Ali Karabay. Eski il yönetiminde görev yapmış. Eski ilçe başkanı Mertoğlu. Bilgisayarlarını almışlar şu an. Bir sürü kişiyi sürgüne göndermişler, mobbing uyguluyorlar. İşten çıkaramıyorlar. Ciddi bir mobing uygulanıyor. Çalışanların çoğu partili olan kişiler.

SENDİKA ‘BU ARKADAŞLAR SUÇ İŞLEMİŞLERSE BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ’  DİYOR

Ali Rıza Koçer. Eski ilçe başkanı. Başkan yardımcısı şu an. Koçer soluğu belediye şantiyesinde aldı. İşçileri tehdit etmiş. Bugün sabah yine şantiyeye gitmiş, altmış yaşını dolduranlara emekliliğini alın gidin demiş. Dört beş kişi var, çıkaramıyorlar. Kendisi de altmışlı yaşlarda. Ne başkanlar, başkan yardımcıları gördük. Şantiyeye gidiyor. İnsanlara baskı yapıyor. Üç kişiyi çıkarmaya çalışıyorlar. Sendika diyor ki, neden bu isimler iş başı yapmayacak diyor. Bankamatik bu insanlar diyorlar. Memiş Sarı, bu arkadaşlar işe gelmediyse tutanakları tutun, video kayıtlarınız mı var elinizde, imza sirküleri mi va? Verin disiplin kuruluna biz gereğini yapalım. Bu arkadaşlar gerçekten suç işlemişlerse biz süreci işletir gereğini yaparız demiş. Bugün gitmişler Koçer yerinde yok, Gümrükçü zaten yok.

ALİ RIZA KOÇER DOĞRUYU SÖYLEMEME ÜZERİNE İYİ ALGI YÖNETİMİ YAPAR

Yarın bu durum netleşecek. İspatlayamazlarsa arkadaşlarımızla yine şantiyeyi kapatırız, iş başı yapmayız. Sarı öküzü vermeyeceğiz diyor. Çalışmadan rant ve çıkar sağlamışlarsa arkalarında durmayız. Keyfi siyasi malzeme yapılacaklarsa kesinlikle ve kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz dedi sendika başkanı. Ali Rıza Koçer bir yaygara yapıyor. Algı yönetimi yapar, doğruyu söylememe üzerine. Bunu ilçe başkanlığı ve delege seçimlerinde gördük. Sendika biz bu arkadaşların hakkını hukukunu savunacağız eğer haksızlığa uğramışlarsa diyor.

HAYATIM BOYUNCA HAK VE EMEKÇİDEN YANA OLDUM

Basının görevi doğru bilgilendirmektir. Bu olay ilk olduğunda geçen hafta konuyu gündeme getirdik tüm çıplaklığıyla. Hayatım boyunca hak ve emekçiden yana oldum. Hiçbir siyasetçi bana Egepostası, TV35 şunu yapmadığımız için şunu yaptılar demezler. 35 kişi çalışıyor bu kurumda. Şununla ilgili haber yapın denildi diyemez. Nefesim yettiğince, ömrümüz yettiğince bunu yapacağız.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ’Nİ DEĞİL YÖNETİCİLERİ ELEŞTİRİYORUZ

Bunu yapan AK Partili bir siyasetçi olsa bunların eleştiriye tahammülü yok dersiniz. Sosyal demokrat belediye başkanlığına açık olan insanlar var. Çiğli Belediyesi bize ayın üçünde noterden tebligat gönderdi. Sözleşmeden bahsediyor. Feshi zorunlu hale gelmiştir deniyor. Tutum ve davranışınız nedeniyle sözleşmeniz çekilmez hale gelmiştir diyorlar. Biz kurum olarak ticari sözleşme yapıyoruz. Bize reklam veren firmalar kendi mallarını pazarlamak için reklam veriyor. Bizim onlarla ilişkimiz bu. Karşılıklı alışveriş. Benim tutumumda ne Çiğli Belediyesi’ne ne kurumsal kimliğine yönelik bir sözüm yok. Bir belediye başkanı, başkan yardımcısının davranışını sorgularım ama. Çiğli Belediyesi’ni kimse eleştiremez. Yöneticilerin tavrı eleştirilir. Yaptığımız sözleşme iki kurum arasındaki sözleşmedir, kişileri bağlamaz. Biz Çiğli Belediyesi’ne sizden reklam alıyoruz. Bunun karşılığında da siz ne kadar haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, yolsuzluk yaparsanız gözümüzü kapatacağız mı dedik. Bizim sözleşmemizde böyle bir hüküm yok. Olumsuzluğu eleştirmeyeceğiz diye bir madde varmıymış diye baktım. Yok.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ YÖNETİCİLERİN BABASININ MALI DEĞİL

Dolayısıyla bize yapılan nedir biliyor musunu? Bize yapılan aba altından sopa göstermek. Bunu kamunun gücünü kullanarak yapıyor. Bu Çiğli Belediyesi’nin, sayın Utku Gümrükçü’nün ya da diğer yöneticilerin babasının malı değil. Bugün onlar orayı sadece yönetiyorlar. Çiğli Belediyesi devletin malı. Kamuya mal olmuş. Televizyon şirketimiz de kamu hizmeti yapan bir kuruluştur. İki kuruluş arasında yapılan sözleşmeyi siz kişisel hırslarınız yüzünden fesih edemezsiniz. Oradan işçilere gelelim. Onları da işiyle ekmeğiyle tehdit ediyorsunuz.

O 25 KİŞİNİN EKMEĞİ BİZE VERİLEN REKLAMDAN DAHA KUTSAL

TV35’in alacağı reklam, orada işten çıkarılan 25 kişinin alacağı maaştan daha kıymetli değil. Bu net. Eğer burada biz çalışan tüm arkadaşlar, TV35’in reklamını kapatacaklar ya da diğer kuruluşlarımızın reklam anlaşmalarını iptal edecekler diye gazetecilik yapacaksak biz bu dükkanı kapatalım. O 25 kişinin ekmeği bize verilen reklamdan daha kutsal. Çok daha değerli. Ben bu konuyu takip edeceğim. Bir tane arkadaşımıza bunlar bizim reklam anlaşmamızı iptal ettiler, Çiğli Belediyesi’nin haberlerini girmeyelim demedim. Demem. Çiğli Belediyesi’nin haberleri dönecek. Çünkü burası vatandaşların bilgi edinme hakkına sahip çıkar. Bir belediye başkanının yaptığı saçma sapan şeye alet olmayacağız. Çiğli Belediye Başkanı ilgili kurumları haber gönderdiği sürece biz bunu yayınlayacağız.

KOLTUĞUNA OTURDU MAAŞINA HACİZ GELDİ

Sayın Utku Gümrükçü popülist davranmayı çok sever. Adalet Yürüyüşü’nde en popüler simalardan biridir. Bu işleri çok sever. Hak hukuk adalet dediniz. Yürüyorsunuz. Süper. Çiğli’de çalışan işçilerin hak, hukuk ve adaletleri ne olacak pek? İmamoğlu’na sayın Utku Gümrükçü maaşını bağışlıyor değil m? Kaç para maaş? 13 bin vardır. Muhtemelen maaşında haciz kesintisi var. Koltuğuna oturdu maaşına haciz geldi. Borcu varmış ya da bir yere kefil oldu. Ben bilemem bunu. Ama edindiğim bilgi dört beş tane daha hacizi var. 2011’den bile alacaklı olan varmış. Çekler, karşılıksız çekler falan varmış.

İMAMOĞLU’NA MAAŞINI GÖNDERECEĞİNE SEN ÖNCE GİT BORCUNU KAPAT

Bir belediye başkanı düşünün. Başkan olmadan önce yaşadığı sıkıntılar burada. Evine ekmek götürmememin ne kadar zor olduğunu, acaba bugün icra gelecek mi korkusuyla yaşamış bir adam, geliyor işçinin ekmeğine göz dikiyor. Şimdi aslında işçileri en iyi anlayacak olan kendisi. Adamın bir tanesi kredi çekmiş, işçilerden bir tanesi. Sen adamı işinden çıkarıyorsun. Yarın adam kredisini ödeyemeyince ne yapaca? İcra gelecek. Sen bunu yaşadın sayın belediye başkanı. E sen niye bir çalışanını, e patron oldun ya, sen önce borcunu öde. İmamoğlu’na maaşını göndereceğine sen önce git borcunu kapat. Ya da kime borcun varsa. Önce borcunu öde sonra siyasi şovunu yap. Makama geçince şovunu yapmak kolay. Kimin parasını kime dağıtıyorsu? Bu popülist şeylerden vazgeçecekler. Öyle insanları aşıyla ekmeğiyle tehdit etmeyecekler.

HAKKINDA ÖZEL EVRAKTA SAHTECİLİK DAVASI VAR

Hakkında açılmış, özel evrakta sahtecilik davası var. AK Partili bir hukukçuyla görüştüm ben. Çok iyi bir hukukçudur. Sonra bir CHP’li ile bir de MHP’li ile görüştüm.  Bir de HDP’li avukatla görüştüm. İsim vermedim. Özel belgede sahteciliğin karşılığı olan suçun karşılığındaki ceza nedir diye sordum. Bir yıl ile altı ay arasında değişir denildi. Dava geçen yıl açılmıştı. Davanın şahidi ki? Zeynel Mertoğlu. Yedi sekiz kişi mahkemeye müracaat ediyor. Bizim adımızı silmişler diyorlar. Adamın seçme ve seçilme haklarını elinden alıyorsun. Vatandaşlar dava açtı, dava devam ediyor.

CEZA ALIRSAN KOLTUĞA KİM GEÇECE? BENCE GÜMRÜKÇÜ DİKKAT ETSİN

Peki belediye başkanı bu davadan ceza alırsa acaba Torbalı’da İsmail başkanın başına gelen olur m? Bir süre var. Bu süreyi aşan ceza aldığında başkanlığın düşüyor. Şimdi sen ceza alırsan koltuğa kim geçe? Ali Rıza Koçer. Bence Utku Gümrükçü dikkat etsin.

UTKU GÜMRÜKÇÜ’NÜN BAŞI BÜYÜK BELADA

Ali Rıza Koçer, bir operasyon yapar mı onu bilmem. Gerçek şu, sayın Gümrükçünün başı büyük belada. Önce kendi sorunlarıyla uğraşsın. Bence Utku Gümrükçü küçük siyasi hesaplarla insanlarla kavga edeceğine bence Çiğli’de iç barışı sağlasın. Bakın Hasan Arslan’ı eleştirdiler. Herkesle kavga etti diye. Siz bundan muzdarip miydini? E peki siz yapın, barışı siz sağlayın. Barışı Koçer ile mi sağlayacaksı? Koçer bütün belediye başkanlarıyla kavgalı.

GÜMRÜKÇÜ BÖYLE KÜÇÜK HESAPLARIN İÇİNE GİRECEK, KAVGA EDECEK BİRİ DEĞİLDİ

Ali Rıza Koçer ile Utku Gümrükçü bir yıla kalmaz birbirleriyle kavga ederler. Bu kesin. Artı ve eksi kutup gibi yan yana gelme ihtimalleri, durumları yok. Gümrükçü böyle bir adam değildi. Yıllardır tanıyorum. Böyle küçük hesapların içine girecek, kavga edecek biri değildi.  Çok eleştiren yazılar yazdım hakkında. Ama her zaman benimle konuşmuştur, eleştiriyi almıştır.  Utku Gümrükçü bu tempoyla giderse sekiz aya kalmaz Gümrükçü diye bir adam kalmaz. AK Parti grubu muhalefet yapacak. Hüsnü Boztepe önemli bir adam. Daha o konuşmadı. Kendi grubu içinde çatırdamalar başlayacak.

BİR BAKACAKSINIZ Kİ ORTALIK YANGIN YERİ

Meclis önce sıfır kurulmuş takım gibi. Sonra kadroyu yazmaya başlarsınız. Sağ bekte oynamak isteyen sol bektekinin, sol bekteki sağ bekteki adamın ayağını kaydırmaya çalışır. Sonra hazırlık maçlarına geçersiniz. Sonra hocanın kariyerini tartışmaya başlarsınız. Şimdi Çiğli’de de komisyonlar yazıldı. Adam imar komisyonunu istiyor. Ya bu komisyona seni yazmayalım, öbür komisyona seni yazarız. Başkan yardımcılığını istiyor. Yazmadın. Bir gönül kırıklığın oldu. Başkan bir yere giderken yanında iki tane adamı sürekli götürecek. Kırgınlık oluşacak. Ya bu başkan hep onları yanında gezdiriyor, şöyle yapıyor böyle yapıyor. Dokuz ay sonra bir bakacaksınız muhalefet başlamış komisyonlarda. Hasan Arslan yaşadı işte. Grup toplantılarında mırıldanmaya başlayacaklar. Bir bakacaksınız ki ortalık yangın yeri.  Peki krizi kim yönetecek'

İL KADIN KOLLARI YÖNETİCİSİNİ SÜRGÜNE, EV TEMİZLEMEYE GÖNDERİYORSUNUZ

İşçi seni sevmeyecek. Kendi partilileriniz size düşman. Kadın kolları yöneticisi şu an görevde. Kadın ve gençlik kolları CHP’nin dinamikleridir. Siz il kadın kolları yöneticisini sürgüne ev temizlemeye gönderiyorsunuz. Niy? Bu nasıl bir anlayıştır arkadaş. AK Partili gelse bunu yapsa ne deriz. Bunu yapmak siyasi nezaketsizlik. Şimdi bu kadın, Utku Gümrükçü’yü destekleseydi yapar mıydı bun? Yapmazdı.

HALA ÇİĞLİ İLÇE YÖNETİMİNDE OLAN, ELİ CEBİNDE DOLAŞAN BANKAMATİK MEMURLAR VAR

Şu an hala Çiğli ilçe yönetiminde olan, elini cebine koyup şantiyede dolaşan bankamatik memurlar olduğunu biliyor musunu? Ben bunları açıklayacağım birkaç program sonra. Bakalım ben bunları yazdığımda, anlattığımda acaba bunlar aynı kendi yandaşları olan bankamatiklerle ilgili aynı hassasiyeti gösterecekler m? Çok merak ediyorum. Bence ona bakmak lazım. Bunu yapan yöneticiyi il başkanı Sayın Yücel bir uyarmaz m? Daha koltuğa oturmadan kendi partilini doğramaya gidiyorsun, şantiyeye girmesini yasaklıyorsun, işten atacağım diyorsun vesaire vesaire.

NİYE ÇİĞLİ’DE BUNLAR OLUYOR' 

Ben gençlik kolları başkanı olsam, beni işten çıkarsalar ben boş durur muyu? Akıllı bir belediye başkanı kendisini eleştiren bir grubun ayaklı gazete gibi dolaşmasını ister m? Şimdi 1 Mayıs işçi bayramında bu işçileri işten çıkardığında nasıl yürüyecek 1 Mayıs bayramlarınd? Nasıl emekten, işten, haktan hukuktan bahsedecekle? İzinlerini alırlar seçim öncesinde çalışırlar. İzmir’de bir tane CHP’li belediyenin gelip kendi partilisini işten attığını duymadım. Niye Çiğli’de bunlar oluyo? Bunun arkasında duracak kişiler il başkanıdır, genel başkan yardımcılarıdır. Bu konuya el atmaları gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEDİKLERİNİN TERSİ YAPILIYOR

Bir taraftan Kılıçdaroğlu çıkıyor, parti içinde düşmanlığa son verin, belediye başkanlarını eleştirmeyin diyor. Ama durum tam tersi. Öbür taraftan bakıyorsunuz onun söylediklerinin tersine hareket ediliyor. Güç elinize geçti diye insanlara düşmanlık yapmanın kimseye bir getirisi yok. Yarın bu insanlar yokuş inmeye başlayacaklar. Nasıl düzelteceksini? Bir belediye başkanının borçları, harçları var. Yarın bu belediye başkanı mal bildiriminde bulunmuştur. Yarın biz sayın Utku Gümrükçü’yü bir milyonluk arabaya binerken görebiliriz. Örnekleri var. On bin liralık belediye başkan maaşıyla yapılır m? O zaman da günü geldiğinde onu da konuşacağız.

MENEMEN’DEKİLER BİRAZ DAHA VİCDANLI

Menemen’dekiler biraz daha vicdanlı. Eski belediye başkanı 20-25 yıl başkanlık yapmış. Ben bunu spatulayla kazıyayım bir daha karşıma çıkmasın diyor yeni başkan. Bunu anlayabilirim. Kavga n? Menemen Belediyespor. Birinci lige çıktı. Kulüp başkanı Tahir Şahin, eski başkan. Yeni başkanlar her şeyi ben yapacağım, Menemenspor atladı ben gölgede kalacağım. Menemen’in mallarını peşkeş çektirmeyeceğiz dedi. Vahim şeyler dönüyor burada. Bunun çözülmesi gerektiğinden yanayım.

MENEMEN TARTIŞMASI CHP’YE BÜYÜK ZARAR VERECEK

Orada büyük bir kavga var. Bu kavga bitmeyecek. Kongrede büyük kavgalar bekliyorum ben. CHP’nin temel  sorunu şu eski başkanları kamuoyu önünde eleştirmeyin dedi genel başkan. Bence bu iş başka yere gidiyor. Menemen’de daha çok şeyi konuşacağımızı düşünüyorum. Menemen tartışması İzmir’de CHP’ye büyük zarar verecek.  

Belediye başkanısın. Senin görevin kenti yönetmek. Tahir Şahin Menemenspor ile ilgili usulsüz bir işlem yaptı ise zaten yargısı var. Her şey elinizde. Defterleri inceletiyorsunuz zaten. Yeminli müşavir gelmiş o inceliyor dosyaları. Dolayısıyla bununla ilgili bir rapor hazırlanmıştır. Raporu genel merkeze mi götürürsünüz ya da gel bakalım seninle ilgili bunlar bunlar var, partiyi tartıştırmak istemiyorum sen gel kulüp başkanlığını bırak. Biz bu işi sulh ile çözelim mi diyecek. Hep beraber göreceğiz. Eski belediye başkanı bir hukuksuzluk yapmış. Yeni belediye başkanı bu hukuksuzluğu ifşa ediyor. Bence bu CHP açısından da ciddi sıkıntılı bir durum. Bir an önce bunların düzeltilmesi lazım. CHP’li başkanlar biraz şımarık davranıyorlar. Bence ayakları yere sağlam basan, sokağı da dinleyen hamleleri yaparlarsa CHP açısından çok daha iyi şeyler olacak diye düşünüyorum.

CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI’NIN ŞAŞASI TEPKİ TOPLUYOR

Ceyda Bölünmez Çankırı siyah bir minibüs ile gelmiş. Şaşalı. Cumhurbaşkanı şaşalı görüntü vermeyin, tepki çekiyor diye bir uyarısı vardı teşkilatlara. Hanımefendi sanırım bu eleştiriyi pek almamış. Geçenlerde Buca’ya gitmiş. Orada da çok tepki almış. Beni teşkilat üyelerinden arayanlar oldu. İlçe yöneticilerine tepki göstermişler. Bakan mı cumhurbaşkanı mı geldi. Etrafında korumalar. Koruma kıyafetleri giymişler bir de korumaları. İzmir sokaklarında hiçbir milletvekili korumayla, lüks araçlarla dolaşmaz. Bir milletvekili, belediye başkanı buna ihtiyaç duyuyorlarsa bu görevi yapmamalıdır. Pırıl pırıl bir yüzü var, niye buna gerek duydu. Koskoca genel başkan yardımcısı Hamza Dağ buraya tek başına geliyor.  AK Parti’nin genel başkan yardımcısı. Emniyet genel müdüründen istese herhalde 20 tane koruma verirler.  Buraya gelmeden polisler gelip arama yapabilir. Bunu yapacak kudreti var. Umarım bu vekiller bu uyarıları alır. Halkla aramanıza koruma koyarsanız İzmirliye kendinizi nasıl anlatacaksını? Sayın Milletvekilinin bence bundan vazgeçmesi noktasında kendisine önerim olabilir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.