Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Aziz bey bir isim önerecek ama...

Umutoğulları: Aziz bey bir isim önerecek ama...

Yaklaşan CHP İzmir İl Kongresi’ni Gün Ortası’nda değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, potansiyel ve muhtemel adaylar ile adı geçen isimleri masaya yatırdı. İki gazeteci AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın anket açıklamasındaki ayrıntıyı da ele aldı. Umutoğulları "Hasan Karabağ’ı benden iyi tanıyan gazeteci yok. Eşinden sonra onu iyi tanıyan bir isim olamaz. Eğer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm bu görüşmelerin sonunda çıkıp bizim adayımız Deniz Yücel derse, adım nasıl Mithat ise, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ onun karşısına aday çıkarır" Umutoğulları Kocaoğlu O ismi dayatırsa

  • Ege Postası
  • 28.12.2017 - 10:08

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde mutabık kalınacak aday arayışı çalışması kapsamında ilçe ve  belediye başkanları ile başlattığı çalışmayı sert bir dille eleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın çıkışının doğru ve yerinde olduğunu belirterek, CHP örgütünün de aynı şekilde düşündüğünü söyledi.

MİTHAT UMUTOĞULLARI: BAYIR BU SÜRECİ DEAM ETTİRİR VE LOKOMOTİF OLURSA….

Radyo Egepostası'nda, Gün Ortası programında konuşan Gazeteci Mithat Umutoğulları, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun niyetini sorgulamadıklarını ancak CHP örgütünün bu çalışmayı kabul etmeyebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Tacettin Bayır, (Musa Çam örgütün işini pek bilmez ama), örgütün başında görev yapmış olan bir adamın bunları söylemesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Aziz Beyin niyetini sorgulamıyoruz ama CHP dinamik bir örgüt. Anlatamazsın bunu örgüte. Bayır'ın hamlesi o kadar yerinde ki. Çok doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bayraklı-Konak-Bornova karşı bir örgütlenme yaptı, neredeyse seçim kazanıyorlardı. Zamanlama açısından doğru bir zamanlamaydı. Bayır bu süreci devam ettirir ve lokomotif olursa önemli bir iş yapacağını düşünüyorum.”

AKSÜNGER TÜM SİYASİ GÖRÜŞMELERİ ORADA YAPIYOR

Mithat Umutoğulları, genel başkan yardımcılarının da sürece müdahil olduğunu, Erdal Aksünger’in de aksini iddia etse de sürece müdahil olduğunu kaydederek, Aksünger’in Utku Gümrükçü’den yana tavır aldığını belirtti. Umutoğulları şöyle dedi: 

“Bahsettiğin genel başkan yardımcısı, tüm siyasi görüşmelerini o gazetenin odasında, orada yapıyor. Kimle ne konuştuğunu, kimi desteklediğini birebir söyleyebilirim. Utku Gümrükçü ile ilgili olarak bir kişiye Utku bizim adayımız dediğini net söyleyebilirim. CHP’de hele hele genel başkan yardımcısı olmuş birinin bir şeyi karışmıyorum demesi... Atamayla mı geldi? Ben bir şeye karışmıyorum değil. Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok’un da cesaret edemediği tek şey, Aziz Kocaoğlu’nun karşısına çıkmak istemiyorlar. Hepsinin bir mazereti var. Zeynep hanım gelmiş. Zaten onun varlığı yokluğu bir.”

UMUTOĞULLARI: AZİZ BEY BİR İSİM ÖNERECEK AMA…

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir isim önereceğini düşündüğünü kaydeden Mithat Umutoğulları, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yöneticilerle konuşurken benim anladığım Aziz Bey bir isim önerecek. Ama bu Deniz Yücel veya onun tarzında bir isim değil. Eğer Deniz Yücel ismi çıkarsa, Utku Gümrükçü il başkanı olur, ben iddia ediyorum. Madem getirin Kemal Karataş’ı. Onun kadar kavga eden biri var m? Madem 2019 kritik. Partinin dokusunu bilen, değişik defalar il başkanlığı yapmış. Ya da bırak milletvekilliğini gel il başkanı ol de Tacettin Bayır’ı. Tecrübeli deneyimli birini getir. İl başkanlığı içerisinde bugüne kadar Tacettin Bayır dışında hükümetle mahkemelik olan başka biri yok.”

ADEM NAKÇI: BIRAKIN FİLİZLER AĞAÇ OLSUN, SONRA O AĞAÇTAN YARARLANIN

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da, partinin geleceği olarak belirlenen isimlere sahip çıkılması, isimlerinin kullanılmaması gerektiğini söyleyerek,

“Sevda Erdan Kılıç tırmana tırmana ya da birileri taşıyarak PM üyesi oldu. Partinin geleceği olarak bakılan isim değil miyd? Ednan Arslan, Umut Tekin, Deniz Yücel partinin geleceği olarak bakılan isimler değil miyd? On on beş tane adam var böyle. İrfan İnanç Yıldız var. Toprakla buluşmuşlar zaten, CHP topraksa vatan ise. Bırakın filizler, ağaç olsunlar, ondan sonra o ağaçtan yararlanın. Sen bunu kullanmıyorsun denize atıyorsun” diye konuştu.

Nakçı ve Umutoğulları’nın üzerinde durduğu bir diğer nokta da AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yaptırdığı anket sonuçlarını açıklarken İzmirlilerin yüzde 36.8’inin büyükşehir yönetiminden memnun olmadığı şeklindeki açıklaması oldu. İki gazeteci, bu açıklamadan geriye  kalan yüzde 68-69’luk kesimin Aziz Kocaoğlu’nun yönetiminden memnun olduğu sonucunun da çıkabileceğini vurguladı.

NAKÇI: SENİN GENEL BAŞKANIN HER AY ALTI FİRMAYA ANKET YAPTIRIYOR

Adem Nakçı, “O anketlerde 68.9, 69 AK Parti İzmir’i cezalandırıyor diye düşünüyor. O 31’den 36’ya çıkardım hesabını yapıyor.  İstatistik matematik değil kandırma bilimiydi derdi hocam, yeter ki o istatistiği kullanmasını bil. Hitler’i meşgul eden Gobels idi. Rakamlarla oynamayı bilirdi. Gerçek enflasyon yüzde 20, yüzde 9 deniyor. Delican’a aklı veren kimse, kabuğunu kır çevrendekileri genişlet dedim. Senin genel başkanın her ay altı firmaya anket yaptırıyor. Bu anketlerden ikisi yandaş, üç sol blokta, bir tanesi de sağda. En çok da solcularınkini önemsiyor. Bunlardan biri Tarhan Erdem’in anket şirketi. Tamam anket yaptırdın. Eş dosta yaptırılmaz. Bu işi profesyonel ve ciddi ciddi yapacaksın” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

UMUTOĞULLARI: DEMEK Kİ YÜZDE 64’Ü AZİZ KOCAOĞLU’NDAN HALA MEMNUN

Umutoğulları, konuyla ilgili olarak, “Mithat Umutoğulları: Bülent Delican’ın bir toplantısı vardı. Diyor ki, yüzde 36.3’ü Aziz Beyden memnun değil diyor. Yüzde 64’ü demek ki hala memnun. Aziz Bey kaç oy ile seçild? Yüzde 51. Onun matematiğine göre Aziz Bey oyunu 12.3 arttırmış. İl başkanı Delican’ın hesabına göre oyunu arttırmış Aziz Bey. Bu tespit hangi ankete gör? Referandumdaki anketlerin hepsi patladı. İyi insan kötü bir siyasetçi Bülent Delican. İyi bir siyasetçi eline hesap makinesi alır. 64’ten 36’dan büyüktür çünkü kardeşim. Sokakta bir anket yapsınlar” ifadelerini kullandı.

 İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı:  Aziz Bey haklıdır diyen var. Ama ortada bir isim yok. Herkes bir tarif çiziyor. Sanki yemek tarifi veriliyor kadınlar gününde. Bir yerde ellerinde patlayacak. Aziz Bey müthiş bir satranç oynuyor. Aziz bey tavlayı sever ama satrançı iyi oynuyor. Yavaş yavaş kapıları kapatıyor. Sıkıştırıyor. Boş zar attıkça Aziz Bey kapı alıyor. İçeriden yavaş yavaş kapı aldı. Tek hamle var, ya şeş ayağını açacak ve siz şeş atıp kaçacaksınız. Ya da Aziz bey ne derse onu yapacaksınız. Aziz bey topluyor, ısrarla ve inatla bir isim söyleyinh diyor. Herkes de isim yok diyor.

Mithat Umutoğulları: Aziz Bey isim konuşturmuyor. Aslında Aziz Bey açısından 26 kişiyle konuşuyor, 26 kişinin söylediği aynı şey. Örgütü kucaklayan, bilen, herkesin kabul edebileceği isim olsun. Uygulamada bu. Ama insanlarla konuşurken Karşıyaka’da delegasyon toplantısı yapılmış mesela dün. Belediye başkanları toptan kaçıyor. İşin başında Aziz Bey olunca topa girmiyor hiçbir belediye başkanı. Ön tarafa bir figür koyuyorlar. Belediye başkanları şu an Aziz Beyin hamlesine karşı bir şey yapmıyor.

Adem Nakçı: İlçe başkanlarıyla toplanacak dendiğinde yuvarlak masa, etrafında 30 ilçe başkanı ve Aziz Bey konuşur diye anlaşılır. Böyle değil. Tek tek konuşuyor. Tarif ediyorlar. Kimsenin ne olduğundan haberi yok. Bir tek milletvekilleriyle toplanıyor. Sonra da belediye başkanları. İlçe başkanlarından tepki geldi, niye tek tek alıyorsun diy? Aziz bey tepkiyi önlemek için milletvekilleri ve belediyeleriyle oturdu. Milletvekilleri fotoğrafında gülen bir surat yok, samimi bir surat yok. Herkes ne işimiz var burada dercesine bakıyor. Daha düne kadar ona müzmin muhalif insanlar vardı yanında. Zeynep Hanım, MYK üyesi, Genel Başkan Yardımcısı, ne işi va? Türkiye’nin bu kadar önemli sorunu varken MYK üyesi ne arıyor. Erdal Aksünger’i davet etmiyorlar. Dün konuştum.

Mithat Umutoğulları: Partinin en üst organı bu 3 isim değil m? Aziz bey tüm bu görüşmeleri devam ederken, bir tane genel başkan yardımcısı arayıp da, biz eşek başı mıyız dedi m? Niye konuşmuyorlar kardeşim. Bir taraftan partinin büyükşehir belediye başkanının bu işleri yapmasından rahatsız olacaksın diğer taraftan uzaktan izleyeceksin. O zaman konuşma hakkın yok. Kimse kusura bakmasın. Tacettin Bayır ve Musa Çam, Bayır’ın çok sert açıklamaları vardı. Bayır’ın dün söyledikleri örgüt içerisinde çok kabul gördü. Siteye gelen yorumlara baktım bir tane olumsuz yorum yoktu. Tacettin Bayır, (Musa Çam örgütün işini pek bilmez ama), örgütün başında görev yapmış olan bir adamın bunları söylemesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Aziz Beyin niyetini sorgulamıyoruz ama CHP dinamik bir örgüt. Anlatamazsın bunu örgüte. Bayırın hamlesi o kadar yerinde ki. Çok doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bayraklı-Konak-Bornova karşı bir örgütlenme yaptı, neredeyse seçim kazanıyorlardı. Zamanlama açısından doğru bir zamanlamaydı. Bayır bu süreci devam ettirir ve lokomotif olursa önemli bir iş yapacağını düşünüyorum. 

Adem Nakçı: Aksünger ile görüştüm. Benim adamım yok, adayım yok. Aday çalışması için de mücadele vermedim. MYK vardı. Yoğunluk var. Son bir buçuk ay içerisinde yedi ili ABD dahil gezdik, raporlama yaptık. İzmir’e bile sayılı geldim dedi.

Mithat Umutoğulları: Samimi bulmuyorum Aksünger’in söylediklerini. Kimin odası var o gazetenin olduğu yerde. Bahsettiğin genel başkan yardımcısının. Tüm siyasi görüşmelerini orada yapıyor. kimle ne konuştuğunu, kimi desteklediğini birebir söyleyebilirim. Utku Gümrükçü ile ilgili olarak bir kişiye Utku bizim adayımız dediğini net söyleyebilirim. Yoğunluk vardı şudur budur kimse bana hikaye anlatmasın. CHP’de hele hele genel başkan yardımcısı olmuş birinin bir şeyi karışmıyorum demesi. Atamayla mı geldi? Ben bir şeye karışmıyorum değil. Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok’un da cesaret edemediği tek şey, Aziz Kocaoğlu’nun karşısına çıkmak istemiyorlar. Hepsinin bir mazereti var. Zeynep hanım gelmiş. Zaten onun varlığı yokluğu bir.

Aziz Kocaoğlu dün yaptığı toplantıda, rapor alacağım ve genel başkana götüreceğim dedi. Bu da yeni bir moda oldu. Genel merkeze götüreceğim, öneri sunacağım. CHP’de sen bunu yapamazsın abi. Selçuk Ayhan örneği,Alaattin Yüksel örneği var. CHP örgütü bunu kabul etmez. Bunu anlatamazsın. Aziz Kocaoğlu şu çıktı diyecek, kameraların karşısına çıkıp, ‘Genel merkezimizle oturduk buna karar verdik’ sen bu örgütü tutamazsın. Anlatabilir misin bunu örgüt? Anlatma ihtimalin yok. Genel başkan yardımcılarının örgüt üzerindeki bütün işleri, misyonu bitmiştir. Gerisi hikaye.

Adem Nakçı: örgütün de bir tasarrufu yok ki zaten. Dün ilçe başkanları toplantısında Cemalettin Alper ve Karabağlar katılmamış. Tarife bak; örgüt içinden gelen, mücadeleci, seçimi yönetecek, deneyimli, baskılara direnecek, adamcılık yapmayacak, dinamik bir isim. Aklına kimse geldi m? Biri desin ki bu özelliklerin sahibi ki? Bu kadar aday adayı var. Sekiz özelliğin dördü tutsun, söyleyin kim va? Otuz tane isim var ortalıkta. İl yönetimiyle de toplandı Aziz Bey. Masada il başkanı var, il başkanını sorguluyor. Bu bir kere ayıptır. Sen potansiyel adaysın, sen bu toplantıya katılma dersin. Adamın suratına baka baka aklınızda il başkan adayı var mı diyorsun.  Deniz Yücel ismini Ali Engin ve etrafındakiler ortaya atmış.

Mithat Umutoğulları: Hasan Karabağ’ı benden iyi tanıyan gazeteci yok. Eşinden sonra onu iyi tanıyan bir isim olamaz. Eğer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm bu görüşmelerin sonunda çıkıp bizim adayımız Deniz Yücel derse, adım nasıl Mithat ise, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ onun karşısına aday çıkarır, bir gece bile kalsa. Hasan Karabağ’ın Aziz Kocaoğlu’nun dayatacağı nasıl bir ismi kabul eder bilir misi? Herkesin tanıdığı, bildiği Yüksel Ve Kocaoğlu yapısına yapışmamış bir isim olursa kabul edebilir. Ama onun dışında daha dün siyasete girmiş, adama git tıra bin diyorsun ama B sınıf ehliyeti var, örgütün hiçbir kademesinde yöneticilik yapmamış, büyükşehir belediyesi meclis üyesi birini dayatırsan emin olun kimse kabul etmeyecek.

Sabahtan beri yedi sekiz il yöneticisi ile görüştük. Adam diyor ki, ben iki dönem ilçe başkanlığı yaptım, öbürü il yöneticiliği yapıyoruz, biz kendimizde bu hakkı görmez iken, siz üç yıl önce meclis üyesi olmuş bir ismi getirip önümüze koyacaksınız. Vallahi de oy vermeyiz ve verdirtmeyiz diyor.  Aziz Bey bunu kesinlikle reddetti, konuştum kendisiyle. Yöneticilerle konuşurken benim anladığım Aziz Bey bir isim önerecek. Ama bu Deniz Yücel veya onun tarzında bir isim değil. Eğer Deniz Yücel ismi çıkarsa, Utku Gümrükçü il başkanı olur, ben iddia ediyorum. Madem getirin Kemal Karataş’ı. Onun kadar kavga eden biri var m? Madem 2019 kritik. Partinin dokusunu bilen, değişik defalar il başkanlığı yapmış. Ya da bırak milletvekilliğini gel il başkanı ol de Tacettin Bayır’ı. Tecrübeli deneyimli birini getir. İl başkanlığı içerisinde bugüne kadar Tacettin Bayır dışında hükümetle mahkemelik olan başka biri yok.

Adem Nakçı: Sevda Erdan Kılıç tırmana tırmana ya da birileri taşıyarak PM üyesi oldu. Partinin geleceği olarak bakılan isim değil miyd? Ednan Arslan, Umut Tekin, Deniz Yücel partinin geleceği olarak bakılan isimler değil miyd? On on beş tane adam var böyle. İrfan İnanç Yıldız var. Toprakla buluşmuşlar zaten, CHP topraksa vatan ise. Bırakın filizler, ağaç olsunlar, ondan sonra o ağaçtan yararlanın. Sen bunu kullanmıyorsun denize atıyorsun.

Mithat Umutoğulları: Deniz Yücel il başkanı olursa facia olur. Yönetimde çiğ çiğ yer eski kurt siyasetçiler. CHP bir oyuncak değil ki, çocuğun eline ver oynasın. Ne birikimi olmuş. Bu adam CHP’de hangi aşamayı kat etmiş.

Adem Nakçı: Deniz çay kaşığı suyunda boğulur. Tarif biraz Utku Gümrükçü’ye uyuyor.

Mithat Umutoğulları: Bülent Delican’ın bir toplantısı vardı. Diyor ki, yüzde 36.3’ü Aziz Beyden memnun değil diyor. Yüzde 64’ü demek ki hala memnun. Aziz Bey kaç oy ile seçild? Yüzde 51. Onun matematiğine göre Aziz Bey oyunu 12.3 arttırmış. İl başkanı Delican’ın hesabına göre oyunu arttırmış Aziz Bey. Bu tespit hangi ankete gör? Referandumdaki anketlerin hepsi patladı. İyi insan kötü bir siyasetçi Bülent Delican. İyi bir siyasetçi eline hesap makinesi alır. 64’ten 36’dan büyüktür çünkü kardeşim. Sokakta bir anket yapsınlar.

Adem Nakçı: O anketlerde 68.9, 69 AK Parti İzmir’i cezalandırıyor diye düşünüyor. O 31’den 36’ya çıkardım hesabını yapıyor.  İstatistik matematik değil kandırma bilimiydi derdi hocam, yeter ki o istatistiği kullanmasını bil. Hitler’i meşgul eden Gobels idi. Rakamlarla oynamayı bilirdi. Gerçek enflasyon yüzde 20, yüzde 9 deniyor. Delican’a aklı veren kimse, kabuğunu kır çevrendekileri genişlet dedim. Senin genel başkanın her ay altı firmaya anket yaptırıyor. Bu anketlerden ikisi yandaş, üç sol blokta, bir tanesi de sağda. En çok da solcularınkini önemsiyor. Bunlardan biri Tarhan Erdem’in anket şirketi. Tamam anket yaptırdın. Eş dosta yaptırılmaz. Bu işi profesyonel ve ciddi ciddi yapacaksın.

Mithat Umutoğulları: İzmir’de yedi belediyem var benim. O zaman listeyi eline alacaksın; Kemalpaşa, Kiraz, Ödemiş, Menderes, Torbalı, Kınık falan diyeceksin. Benim belediyelerimden vatandaşım bu kadar memnun, al rakamlar diyeceksin. İzmir’de o bölgede yaşayan vatandaşlarımız şu kadar memnun AK Parti belediyeciliğinden. Siz de İzmirli olarak oyunu verin. Elinde somut veri yok. Dört tane genel başkan yardımcısını almışsın yanına. Kendi elinle Aziz Kocaoğlu başarılıdır diyorsun kardeşim. Böyle bir siyaset anlayışı olmaz.

Adem Nakçı: CHP içinde bu kadar eleştiren bir belediye başkanı var mı Aziz Kocaoğlu dışında. 15 yıldır kayadan taş koparamadınız. Oyunu yüzde 51 küsura çıkardı. Balçova hariç mevcut belediye başkanlarından daha fazla oy aldı. Delican’ın milletvekilleri çalışmamıza engel oldu diye girdi haber. Sen milletvekillerini topa tutmuşsun, bizi baltaladılar diye. İzmirli Aziz Kocaoğlunu başarısız buluyor diye hedef şaşırtıyorsun. Delican aslında güzel adam. Ama yön gösteren kimse, telefonu açma, şöyle şöyle açıklama yap bu gazeteciyle görüş bununla görüşme mantığıyla gidersen sen kayıptasın. Ötesi berisi yok abi. Birileri seni yanlış yönlendiriyor. Milletvekillerin başkan arayışına giriyor. Klavuzun karga ise gideceğin yol belli. Ortaya karışık eleştireyim derken tokadı yersin. Sen işi bilmeyen adamlarla yaparsan, tez canlıysan, duygusalsan olmaz. Yanlış danışmanla gidersen yanlış stratejiyle gidersen, her zaman hata yapmaya meyilli olursun. Dün yönetim kurulunda kendi milletvekillerine şikayet edersin. Ben adayım ben burada çalışma yapıyorum ama beni baltalıyorlar deseydin genel merkeze gidip. Ben gidiyorum paçamdan birkaç kişi gelsin mantığı yanlış.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.