Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umut yolculuğu başlamadan bitti

Umut yolculuğu başlamadan bitti

Bayraklı ve Menemen'deki operasyonlarda, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan yabancı uyruklu 116 kişi yakalandı. Geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı. İzmir’in Dikili ile Çeşme İlçesi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğu Suriyeli 113 göçmen yakalandı. Polis ve jandarmadan mülteci operasyonları

  • Ege Postası
  • 23.10.2017 - 08:48

İzmir'in Bayraklı, Menemen, Dikili ve Çeşme ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan yabancı uyruklu 444 kişi yakalandı, geçişleri organize ettikleri iddiasıyla 7 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Mürdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ilçesinde iki minibüsü durdurarak yaptığı incelemede, göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan B.A. (35), yabancı uyruklu M.M. (21) ve F.N. (25) ile 73 yabancı uyruklu kaçak göçmeni yakaladı. Minibüslerdeki kontrollerde 43 can yeleği, 18 şambrel ve 3 şişirme pompası ele geçirdi.

Ekiplerce, Menemen ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan kontrollerde de göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan C.F. (29), A.S. (31), A.A. (25) ve R.A. (37) ile 43 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Araçta yapılan aramada 31 can yeleği tespit edildi.

Yasa dışı geçişi organize ettikleri iddasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan B.A, M.M, F.N, C.F, A.A. ve R.A. tutuklandı, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

JANDARMADAN OPERASYON

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Dikili ve Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki ilçede göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma kapsamında operasyon düzenledi. İlk operasyonda Dikili’nin Sahiller Mahallesi’nde Makaron çiftliği mevkiinde zeytinlik alanda yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası'na geçme hazırlığı yapan 47'si Suriye, 3'ü Kamerun, 3'ü Eritre, 2'si Togo ve 1'i Fildişi Sahili uyruklu toplam 56 kaçak yakalandı.

ÇEŞME'DE 272 KAÇAK

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde gerçekleştirilen 5 ayrı operasyonda, lastik botlarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 272 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Çeşme'den, Sakız Adası'na yasa dışı yollarla kaçma girişimlerinde son günlerde artış gözlendi. İlk olarak, dün gece farklı zamanlarda ve lastik botlarda, Suriye uyruklu 22 kişilik ve 58 kişilik iki ayrı gruptaki kaçaklar yakalandı. Saat 08.00'de gerçekleştirilen üçüncü operasyonda ise Suriye, Irak, Eritre ve Angola uyruklu 98 kişi, yine sahil güvenlik ekiplerince lastik botta yakalandı. Dördüncü operasyon da dün saat 23.30'da yapıldı. 10 İran, 20 Afgan uyruklu olmak üzere 30 kaçak yakalandı. TCSG 902 Sahil Güvenlik Botu, bugün saat 09.00'da ise Altınkum Plajı açıklarında, lastik botta Suriye uyruklu 64 kaçağı yakalayarak beşinci operasyonunu yaptı. Beş ayrı operasyonda yakalanan toplam 272 kaçak, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Kaçaklara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcilerince yiyecek ve içecek yardımında bulunuldu. Yakalanan tüm kaçakların İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edileceği belirtildi. (AA-DHA)

Çeşme'de 98 kaçak yakalandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.