Dolar 32,5531
%0.21
Euro 34,9396
%-0.09
Altın 2.443,410
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umut Tekin'den veda konuşması

Umut Tekin'den veda konuşması

CHP Gaziemir İlçe Kongresi'nde duygusal anlar yaşandı. Yaklaşık 5,5 yıl sürdürdüğü görevi yeniden aday olmayarak bırakan Umut Tekin kongre salonunda veda konuşması yaptı. Tekin, konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamayarak kürsüden indi.  Umut Tekin'den veda konuşması

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 16:19

HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI- Nisan 2012'de gerçekleştirilen kongreyle göreve gelen ve yaklaşık 5,5 yıl sürdürüğü CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı görevini bugün gerçekleştirilen kongreyle noktalayan Umut Tekin salonda duygusal bir konuşma yaptı. Umut Tekin konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamayarak kürsüden indi. 

UMUT TEKİN'İN VEDA KONUŞMASI

Tekin, "Bugün biraz farklı duygular yaşıyorum. Heyecanlıyım, bir o kadar da duygusalım bir de veda kongresi adı altında başladık. Son 6 yıla baktığımda neler anlatabilirim neler söyleyebilirim diye düşündüm. 

Geriye dönüp baktığımızda çok yoğun bir süreç yaşadığımızı biliyorum. Siz değerli örgütüm katkı koydunuz ve desteklediğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

GİDİYORUM BİR ŞEY DEMEDEN ŞİKAYET ETMEDEN

Çok mutlu olduğum anlarda oldu, üzüntülü olduğumuz anlarda oldu. Ama üzüntülü olduğum dönmeler CHP ile ilgili değil kendimle ilgiliydi ve hep yutkundum, hep sustum, şimdi gidiyorum bir şey demeden şikayet etmeden. Çünkü CHP'yi yıpratmamak adına 1 oy dahi fazla almak adına o yüzden böyle bir tavır içinde olan ilçe başkanıyım böyle devam ettim. Kim seçilirse seçilsin bu şekilde devam etsin isterim.. Dönemim boyunca arkadaşlarımla birlikte 7 tane seçim geçirdik, bu 6 yıla 7 seçim sığdırırsanız herhalde 6 ayda bir seçime denk geliyor. Ama mutlu olduğum bir şey var 7 seçimin her birinde de CHP Gaziemir'de açık ara farkla 1. parti çıktı. Bunu da siz başardınız. 

Yaptıklarımız var, çünkü kongreler hesap verme, hesap sorma, eleştirilen, takdir edilen, bizim partide az da olsa sol kültürde olan öz eleştiriyi yapma eylemidir. Eleştirilere ve takdirlere elbette cevap vereceğim. O eylemlerde etkinliklerde bir araya gelen örgütü asla eleştirtmem ben cevap veririm ama onları eleştirtmem. 

Bu birlikteliğin saptırılmasına bozulmasına ve CHP Gaziemir örgütünün ayrıştırılmasına asla izin vermem. Peki, siyasetçinin karnesi ne yaptığı iş doğru mu, yanlış m? Karnesi ne seçimdir. Referandum da %68 oy aldık hiç bir zaman bu yüzde çıkmadı bu sonucu aldığımız için hepinize teşekkür ediyorum. 

Ben geçen dönemde aday olmayı düşünmüyordum ama farklı bir dizayn CHP'ye üye  aday bile olmayan kişilere karşı aday olmuştum. Bu sefer ona müdahale ettim ve aday olmayacağımı 2 yıldır söylüyorum. Şimdi başka birisi gelecek ve kendi isteğiniz ile kalkacaksınız peki bu koltuklar baki m? 2 yıl başkan oldum diye 2 yıl sonra da aday olsam bu baki mi değil 2 yıl sonra o koltuktan da kalkmasını bilmek gerekir.

İster Elif Başkan kazanır, ister Kasım Başkan kazanır ama örgüt kazanır. 9 Eylül Mahallesi’ndeki delegeleri tanımıyorsan zaten aday çıkma. Ben aday çıkmak istiyorum da delegeyi tanımıyorum başkan etkinliklerde hiç bir yerde görmedim diyemezsin. 25 yıllık siyasetçiler burada ben burada birçok birbirine yakın birbirine aynı pencereden bakan ekipler olduğunu da biliyorum. 

Ben aday değilim diyorum. Gaziemir'de aday bile yok herkes kendi aklında 2-3 kişi olsaydı ‘olur’ diyor. Eşi, işi uygun değil ama o zaman bu zaman değil gibi cümleler sen olsan iyi olur diyenlerde çok yine yapmamız gereken şey ilkeler ve prensipler etrafında birleşmek isimler etrafında değil.

Herkesin içine sinecek, aklına yatacak evet aday yok ama hiç değilse şu maddelerden şunlar tutuyor bu arkadaş olsa iyi olur denilen bir noktaya gelmemiz lazımdı bizde onu yaptık. Kişiliği karakteri bozuksa onu seçme şansınız var mı' Ben kimseye isim vermedim. Bunlardan birisini ‘seçin’ demedim. Tek başıma görüşmedim, ‘nabız yoklayın’ dedim. Dedikodular çıktı bizde gittik ve dedik ki Kasım Bey, Ünal Bey sizin isimleriniz ön plana çıkıyor kendi aranızda bu konuda görüşün ve bizlere bildirin dedik. Görüştüler konuştular bizlerde dedik ki ‘Kasım Bey aday’.

BABAMDA ÇIKSA SENİ BIRAKIYORUM DEMEM

Son 2 gün kala hangi aday çıkarsa çıksın, o aday yanlıştır demem, o aday örgütün adayıdır demem, çıkan herkes örgütün adayıdır sizin karşınıza geçer oyunu ister. Ama Umut Tekin şunu yapma gidip birine teklif ettikten sonra babam da çıksa seni bırakıyorum babamı ilçe başkanı yapıyorum asla demez. 

KASIM BAŞKAN'A KARŞI ADAY OLMAM

Kim kazanırsa ben arkasındayım. Ben Kasım Başkan'a gidip arkadaşlar bunu söylüyor, ben Kasım Başkan'a karşı aday çıkar mıyım ona rakip olur muyum Umut Tekin bunu yapmaz. Ben kendi düşüncemi dile getirdim sizin kendi özgür iradeniz var gidip sandıkta istediğinize oy verirsiniz. 

İŞTEN ÇIKARTACAĞIM DİYE TEHDİT EDİYORSUN 

Üzüldüğüm ama yaşanacak olduğunu bildiğim bu örgütün mücadele edeceğini bildiğim bir süreç var. Madem senin bu kitapta resimlerin var madem örgütü tanıyorsun biliyorsun neden o zaman işten çıkartacağım diye tehdit ediyorsun.

Bunlar yaşanacaktır, yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecektir. Bunlar söylediklerimin yarısı bile değil. Tekrar söylüyorum arkadaşlar gidiyorum şikayette etmeyeceğim sizler merak etmeyin. Sizlerin huzurunuzda çocuklarıma ve eşime teşekkür ediyorum. Sizlere kalkın ayağa demiştim ama şimdi o sözleri söyleyecek Umut olmadığı için aday değilim.  Doğumunda bile yanında olamadığım kızımın baba suratın asık geziyorsun dediği adamım ben. Bir babanın kaldıramayacağı ifadeler bunlar. Bu nedenle sizlerin huzurunda ilçe başkan adayı olarak çıkamadım başka nedenlerle ya da hedeflerle değil ama muhakkak bir adayı seçecektir ben o iki aday arkadaşa da teşekkürler ediyorum daha bitmedi sürem ama herkes eski ilçe başkanı dedi. O sıfatı aldığımda yanınızda olacağım ama şimdi gitme vakti sizlerden helallik istiyorum. 

Benden yana sizlere emeklerim varsa helal olsun ama şunu biliyorum sizin bana emeğiniz çok geçti. Sizler hakkınızı helal edin sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.