Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası Efes Opera ve Bale Günleri sona erdi

Uluslararası Efes Opera ve Bale Günleri sona erdi

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Romeo ile Jülyet" balesiyle sona erdi Uluslararası Efes Opera ve Bale Günleri

  • Ege Postası
  • 23.09.2017 - 12:16

Uluslararası Efes Opera ve Bale Günleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti'nde, "Romeo ile Jülyet" balesiyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Türkerler Holding, Mahall Bomonti İzmir, Mavibahçe Alışveriş Merkezi ve Selçuk Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Günleri, son gününde sanatseverlerle buluştu.

Efes Antik Kenti'nde 16 Eylül'de başlayan etkinlik, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Romeo ile Jülyet" balesi ile sona erdi. 

William Şekspir'in aynı adlı tiyatrosundan Piyotr İlyiç Çaykovski'nin bestelediği eser, Volkan Ersoy ve Armağan Davran'ın koreografisi ile sanatseverlerle buluştu. 

İzmir ve çevre illerden gelenlerden yoğun ilgi gören gösteride, Efes'teki Antik Tiyatro'nun ziyarete açılan kısmı tamamen doldu. Etkinliği 10 binden fazla kişinin izlediği belirtildi.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.