Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulupınar istifanın ardından yola çıktı

Ulupınar istifanın ardından yola çıktı

Partisinden milletvekili adayı olmak için istifa eden Yıldırım Ulupınar, kararını kamuoyuyla da paylaştı. İl binasında düzenlediği toplantıyla kararını duyuran Ulupınar, “Aniden böyle bir seçim olunca, Ankara’dan bana istifa et talimatı geldi ve ben bugün il başkanlığından istifa ettim. Aday olurum ya da yaparlar Ankara karar verir. Ben adayım demem, bir pazarlık içinde olmam. Hatta onlar müracaat et demeden etmem” dedi. Ulupınar milletvekili adaylığı için yola çıktı

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 10:46

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milletvekili adayı olmak için dün akşam saatlerinde istifasını önce il ve ilçe teşkilat yöneticilerine yaptığı bir toplantıyla açıklayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, sabah saatlerinde il binasında düzenlediği toplantıyla istifasını, gerekçelerini ve 24 Haziran seçimleri için partisinin İzmir’de nasıl bir yol haritası çizdiğini anlattı.

Ankara’dan gelen talimat üzerine istifa ettiğini, aday gösterilip gösterilmeme kararını Ankara’nın vereceğini kaydeden İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Yıldırım Ulupınar, yerini geçici olarak başkan yardımcısı Koray Ükünç’e bıraktığını açıkladı.

ONLAR MÜRACAAT ET DEMEDEN ETMEM, BEN ADAYIM DEMEM, ANKARA KARAR VERİR

Milletvekili adayı olacağını söylemediğini dile getiren Yıldırım Ulupınar, “Aniden böyle bir seçim olunca, Ankara’dan bana istifa et talimatı geldi ve ben bugün il başkanlığından istifa ettim. Aday olurum ya da yaparlar Ankara karar verir. Ben adayım demem, bir pazarlık içinde olmam. Hatta onlar müracaat et demeden etmem. Yerime geçici olarak il yönetiminde seçim yapacak arkadaşlarımız o seçim sonucuna kadar bir iki günlüğüne Koray Ükünç geçecek. Sonra da il yönetiminde seçim yapılacak. Bu seçimlerin Türkiyemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Türkiye çok seçim geçirdi. Ama bu seçim öyle bir seçim değil. Hayırlı olmasını temenni ediyorum, herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

23 ARKADAŞIMIZ İSTİFA ETTİ, İKİ İLÇE BAŞKANI ÖĞLENE KADAR KARAR VERECEK

85 kişiden oluşan İl yönetiminden kendisi dışında 23 ismin istifa ettiğini belirten Yıldırım Ulupınar, ilçelerden de şu ana kadar sadece Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem’in itifa ettiğini, iki ilçe başkanının öğlene kadar vereceğini belirtti:

“İl yönetiminden 23 arkadaşımız istifa etti Milletvekili adayı olmak için. Bir ilçe başkanımız kesin istifa etti. Bir ilçe başkanımız bugün öğlene kadar karar verecek.”

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN ŞU ANA KADAR 102 BAŞVURU VAR

Partilerine Milletvekili adayı olmak için 102 civarında başvuru olduğu bilgisini de veren Ulupınar, “Bize gelen müracaat 101-102 civarında. Ciddi bir teveccüh var” dedi.

“Yüzde 50 artı biri bulmakta zorlandıkları için zararın neresinden dönsek kardır anlayışıyla almış oldukları bir karar. Orada yapmış olduğumuz kongrenin de bunda büyük etkisi olduğunu düşünüyorum”  diyen Yıldırım Ulupınar, başarılı bir seçim süreci geçireceklerine emin olduğunu, 85 kişiden oluşan yönetimden istifa edenlerin yerine yedekten isimlerin geçeceğini ve yönetimdeki tüm isimlerin seçimleri başarıyla götüreceğini dile getirdi:

“Biz çok eski bir siyasi parti değiliz. Bizim içimizde milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız yok. Nereden çıkacak bu adaylar bu işe inanmış, gönül vermiş, yüreklice gelip üye olmuş ve yönetim kurulu olmaya karar vermiş arkadaşların içinden çıkacak. 85 kişiden oluşuyor yönetim. Yedekler de var. Geride bıraktığım il başkanına yardım edebilecek, seçimi götürebilecek çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Çok başarılı bir seçim götüreceğimize yürekten inanıyorum.”

KİM İL BAŞKANI OLURSA EMRİNE GİRER, SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLURUM

Milletvekili seçilmemesi durumunda il başkanlığı görevine geri dönmeyeceğini, kenarda duracağını ve partisi için çalışmayı sürdüreceğini kaydeden Yıldırım Ulupınar, “Bu görevi benden iyi yapacak arkadaşlar var yönetimde. Ben en iyi bu görevi sen yapabilirsin denildiği için aldım bu görevi. Kim il başkanı olursa emrine girer sonuna kadar destekçisi olurum. Kenarda dururum. 24 Haziran’a kadar aday olmasam da çalışırım. İhtiyaç duyulduğunda yanlarında olurum.” Diye  konuştu.

CHP VE İYİ PARTİ'NİN BUNDAN SONRA ALACAĞI KARARLAR YADIRGANMADAN KABUL EDİLECEKTİR

Partisine 15 milletvekili veren CHP’yi de öven Yıldırım Ulupınar, partilerine geçen milletvekillerinin durumunun ne olacağı hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını ancak ne karar alınırsa alınsın bunun yadırganmadan kabul edileceğini belirtti:

“CHP öyle bir ortam yarattı ki, CHP 15 milletvekili bize vererek demokrasinin önünü açtı. Zaten duygusal bir ittifak kendiliğinden oluştu. Islak imzanın bir önemi olduğunu bu saatten sonra zannetmiyorum. Bundan sonra CHP ve İYİ Partinin alacağı tüm kararlar tavanda ve tavanda yadırganmadan kabul edilecektir. Yukarıda ne konuşuldu bilmiyorum. “

Konuşmasının başlangıcını, “Bugüne kadar bize verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. İyi parti yola çıktığı zaman kurulamaz dediler kurduk. Kongrelerini yapamaz dediler yaptık. Mum ışığında yaptık çöp tenekelerinin üzerinde konuştuk ama yaptık hiçbir siyasi partiye nasip olmayacak şekilde büyük kongreyi yaptık. O kongrenin ayak sesleri baskın seçimi getirdi. Ne dedilerse aksi oldu. En son öyle bir tarih aldılar ki seçime sokmamak için ellerinden geleni yaptılar. Seçime sokmamak için alınan bir tarih. Allah ayaklarına dolandırdı. CHP’nin yapmış olduğu destansı bir duruş Türkiye’nin önünü açtı. CHP Genel Başkanı başta olmak üzere üyelere kadar hepsine sonsuz teşekkür şükran ve minnetlerimi sunuyorum Türkiye ve demokrasi adına” sözleriyle başlayan Yıldırım Ulupınar, 24 Haziran seçimlerini tarihi önemine dikkat çekti ve Meral Akşener’in Türkiye için kurtarıcı olacağını söyledi.

BUGÜNKÜ SEÇİM EN ÖNEMLİ SEÇİM, İLK İŞİMMİZ PARLAMENTOYU TEKRAR MİLLETİN EMRİNE VERMEK

Ulupınar, şunları söyledi: “Türkiye ne zaman sıkılsa bir kurtarıcı çıkmıştır. Bu kez Anadolu bağrından bir anayı Meral Akşener’i çıkardı. Önce dikkate alınmadı hatta hiç önemsenmedi. Kesinleştikten sonra Cumhurbaşkanı olması iktidarda ciddi bir telaş başladı. Göreceksiniz ki ilk seçide İYİ Parti iktidar, Akşener de Cumhurbaşkanı olacaktır. Bugüne kadar siyasette tüm görevleri yaptım. Çok genç yaşta belediye başkanlığı yaptım. Bir daha da olmadım istemelerine rağmen. İl başkanlığı, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı yaptım. Bugünkü seçim öyle değil. Bugünkü seçim en önemli seçim. Dünyadan tecrit edilmiş bir Türkiye, komşularıyla arası iyi olmayan bir Türkiye. İçeride toplumun ikiye bölündüğü bir Türkiye. İYİ Parti olarak biz Türkiye’nin müreffeh ve yaşanabilir hale gelmesi, demokrasiden uzaklaşmaması için İYİ Parti olarak talibiz. Bu kez işimiz daha zor. Muktedir olmamız daha zor. Allah nasip ederse ilk işimiz toplumsal barışı sağlayıp normalleştirmek. Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlike bu. Terörü, ekonomik krizi, işsizliği çözebilir birlik olursa. Karpuz gibi ikiye ayrılmış bir Türkiye. Karşıdan gelenin düşüncesi ne olursa olsun, AK Partili CHP’li DSP’li millet artı birbirine günaydın demeyi özledi. Allah nasip ederse iktidar olur olmaz ilk işimiz parlamentoyu tekrar milletin emrine verip tek adam rejiminden bu ülkeyi kurtarmak.”

BİZİM CUMHURBAŞKANIMIZ HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti başkanı olmasını da eleştiren Yıldırım Ulupınar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir Cumhurbaşkanı il kongresine giderse, ilçe kongresine giderse, kadınlar kolu toplantısına giderse onun haricinde kalanları dışlıyordur. Bizim Cumhurbaşkanımız siyasetçi olmayacak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Kararları parlamento alacak, Cumhurbaşkanı sadece temsilci ve denetçi olacak. Çok kısa süre içerisinde, il başkanı olduğumda, 7 ay içinde ilimizi kurduk, yönetimlerimizi kurduk, kongrelerimizi yaptık."

İYİ Parti yönetiminde istifa edenler, şöyle:

"Hüsmen Kırkpınar, Çağrı Özdemir, Galip Çetin, İbrahim Dönertaş, Lütfü Kılıç, Esra Akkaş, Kamil Ergenekon, Bülent Kırılmaz, Ülkü Doğan, Murat Kapkaç, Erhan Atlı, Sinan Çiğdem, Şükran Yörük, Erhan Atlı, Osman Çandır, Tülay Yaman, Armağan Abacıoğlu, Cengiz Üretmen, Adnan Selvi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.