Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulupınar'ın özgeçmiş sıkıntısı

Ulupınar'ın özgeçmiş sıkıntısı

Meral Akşener ve ekibinin kurduğu İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı olarak atanan ve ilçe teşkilatlarını oluşturmak için çalışmalarına başlayan Yıldırım Ulupınar’ın özgeçmiş bilgilerindeki öğrenim durumunda iki farklı üniversite bilgisinin bulunması akıllarda soru işareti yarattı. Ulupınar, yayınlanan yeni özgeçmişinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümü mezunu olarak görünmesine karşın DYP’deki 21’inci dönem milletvekilliği sırasında Kazakistan El Farabi Devlet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü’nden mezun olarak görünüyor. Akıllarda soru işareti yarattı

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 15:04

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı olarak atanan Yıldırım Ulupınar’ın özgeçmiş farklılığı akıllarda soru işareti bıraktı. İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu’nda da adı geçen ve dün İzmir İl Başkanı olarak atanan Yıldırım Ulupınar’ın yayınlanan özgeçmişinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduğu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptığı, iyi derecede İngilizce bildiği belirtildi.

MECLİS SİTESİNDE KAZAKİSTAN EL FARABİ MİLLİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YAZIYOR

Ancak Yıldırım’ın Doğru Yol Partisi’nden (DYP) 21’inci Dönem İzmir Milletvekili olduğu sırada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) resmi sitesinde yer alan özgeçmiş bilgilerinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi yerine Kazakistan’daki El Farabi Milli Devlet Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü’nden mezun olduğu, serbest ticaret ile uğraştığı bilgilerinin yer alması dikkat çekti.

ULUPINAR NE DEDİ'

Resmen İYİ Parti Kurucular Kurulu’nda adı yer alıp il başkanı olarak atanmasının ardından ilçe teşkilatları ve yönetim kurulunu oluşturmak için çalışmalarına başlayan Yıldırım Ulupınar, Kazakistan El Farabi Milli Devlet Üniversitesi’nin YÖK denkliğinin bulunmaması nedeniyle özgeçmişine yazmaktan vazgeçtiğini söyledi: “Kazakistan Üniversitesi’nin denkliği kabul edilmediği için onu yazmadık. Ekleyip eklememek bir sorun değil benim için. İngilizce bilgisinin ise kendisini kurtaracak düzeyde olduğunu belirtti: “Çok şükür kimseye ihtiyacım yok"

ULUPINAR, ELEŞTİRİLER ÜZERİNE AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Geçmişte Narlıdere’de bir dönem belediye başkanlığı, DYP’nin İzmir İl Başkanlığı ve DYP İzmir Milletvekilliği görevlerini yürüten Yıldırım Ulupınar, bir süre önce de AK Parti’ye geçmiş, bu partiye geçişiyle ilgili rozetini ise Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım takmıştı. Adı Meral Akşener’in kuracağı İYİ Parti ile anılmaya başlanan Ulupınar, gelen eleştiriler üzerine, yeni parti kurulmadan önce AK Parti’deki görevinden istifa etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.