Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulu Önder Atatürk Buca’da sergiyle anıldı

Ulu Önder Atatürk Buca’da sergiyle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 81’inci yıl dönümünde Buca’da çok özel sergiyle anıldı.Gazeteci ve Televizyon Habercisi Korcan Karar’ın Anıtkabir’deki 6 gün boyunca çektiği fotoğraflar Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BBKSM) sergilendi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide konuşan Duayen Gazeteci Uğur Dündar, “Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya, bir sevgisizlik algısı oluşturmaya çalışanlara inat tam tersi gerçekleşiyor. Büyük Atatürk yüceldikçe yüceliyor” şeklinde konuştu. Ulu Önder Atatürk Buca’da sergiyle anıldı

  • Ege Postası
  • 10.11.2019 - 11:22

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım’ın 81’inci yıl dönümünde Buca’da  çok özel bir sergiyle anıldı. 

İzmirli Gazeteci ve Televizyon Habercisi Korcan Karar’ın objektifinden çekilen fotoğraflarla hazırlanan sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkent Ankara’daki ebedi istiratgâhı Anıtkabir’in çok özel fotoğrafları BBKSM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

24 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak serginin açılışına Korcan Karar’ın yanı sıra Türkiye’nin Duayeni, Usta Gazeteci Uğur Dündar, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ulusal ve yerel basından temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HAYATTA NE YAPARSANIZ YAPIN ATATÜRK’LE KALIN

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren  Karar, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anarak başladı. Anne tarafından Bucalı olduğu için Buca’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade eden Karar, “Bugün burada yaptığım benim için bir gazetecilik görevidir.  Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yılında 6 gün boyunca Anıtkabir’de çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum. Çünkü cumhuriyettir Atatürk. Atatürk cumhurdur; Atatürk bizleriz. 81’inci yılında açtığı yolda devrimlerinin takipçisi olarak sonuna kadar, son nefesimize kadar Ata’mızı yaşatmak istiyoruz. O devrimleriyle bizi bambaşka bir Türkiye’ye taşıdı. Bugünlerde özlemle aradığımız yüce Atatürk bizlerin içinde yaşıyor. Hiçbir zaman ölmedi ve ölmeyecek. Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı değil, yeniden doğduğu günü birlikte paylaşıyoruz. Son sözüm şudur; hayatta ne yaparsanız yapın Atatürk’le kalın” ifadelerini kullandı.   

YAPILAN TÜM SALDIRILARA RAĞMEN BÜYÜK ATATÜRK YÜCELDİKÇE YÜCELİYOR

Karar’ın ardından kürsüye usta gazeteci Uğur Dündar geldi.  Karar’ın Anıtkabir’i harikulade bir bakış açısıyla ve estetik anlayışla aktardığını ifade eden Dündar, “Bize bağımsızlığımızı kazandıran, cumhuriyetimizi armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar minnet duygularıyla ne kadar özlemle sevgiyle saygıyla yaklaşsak onun hak ettiklerini verememiş oluruz.  Ege kıyılarından mavi denizlere ‘bizimdir’ diye bakabiliyorsak, hür nefes alıyorsak her şeyi Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Eğer ona yapılan saygısızlıklar karşısında duyarsız kalırsak, onu unutturmaya çalışanların gayretlerine seyirci kalırsak kalbimiz kurusun. Mustafa Kemal Atatürk’e yaptıkları her saldırı adeta bir bumerang gibi kendilerine dönüyor. Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya, bir sevgisizlik algısı oluşturmaya çalışanlara inat tam tersi gerçekleşiyor. Büyük Atatürk yüceldikçe yüceliyor” şeklinde konuştu. 

YOLUMUZ ATA’MIZIN AYDINLIĞIDIR

Sergiye Buca’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kılıç, “Bizler burada olduğumuz sürece, sizler bu salonları doldurduğunuz sürece cumhuriyet payidar kalacaktır. Buna inancımız güvenimiz sonsuz. Bunun için yılmadan çalışacağız. Ata’mızın aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümünde onu çok özel bir sergiyle buradan anıyoruz.  Çok özel bir sergi olmuş. Anıtkabir’de gözümüze çarpmayan birçok detayı bizlere aktardığı için değerli sanatçımıza teşekkür ediyoruz.  Ata’mızın her zaman arkasındayız. Yolumuza her zaman Ata’mızın devrimlerinin ışığıyla devam edeceğiz.  Biz Atatürk’ün çocuklarıyız, biz cumhuriyet çocuklarıyız. Şimdi de gelecekte de hiçbir zaman o devrimlerin ışından kesinlikle ve kesinlikle ayrılmayacağız. Yolumuz Ata’mızın aydınlığıdır” dedi.

ATA’NIN YANI BAŞINDA 6 GÜNLÜK DUYGU DOLU MESAİ 

Atatürk sevgisinden ve Atatürkçü düşünceden hiçbir zaman taviz vermeyen Korcan Karar, 10 Kasım’ın 81’inci yılına özel Anıtkabir’de 6 günlük bir mesai gerçekleştirdi.  Anıtkabir’deki eşsiz detayları farklı bakış açısıyla ölümsüzleştiren Karar, çekerken duygulu anlar yaşadığı fotoğraflardan 18 tanesine sergide yer verdi. Fotoğrafların seçilme aşamasında destek veren Türkiye’nin usta gazetecileri Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil, aynı zamanda sergi kataloğunun ön sözünü hazırladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.