Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülkücüler İzmir'de ‘İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ gerçekleştirdi

Ülkücüler İzmir'de ‘İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ gerçekleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla ülkücüler, İzmir’de 9 Eylül saat 09.00'da ‘İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Yunanistan bilmelidir ki, Yüce Türk milletinin her ferdi, sefer için hazırlıklıdır, teyakkuzdadır ve tarihi hakkı olan 12 ada için kan ve can vermekten kaçınmayacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2020 - 10:42

İzmir'de, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından "İstiklal için Kararlılık Yürüyüşü" düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

MHP lideri Bahçeli, 29 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, On İki Ada'nın statüsünün yeniden değerlendirilmesini istemiş, "Bu adalar haksız, hayasız ve hukuksuz şekilde elimizden alınmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de 'Yunan askerinin denize döküldüğü yerde İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ yapma talimatı vermişti.

Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım başkanlığında yürüyüş organize edildi. On İki Ada'yı temsilen 12 ayrı yürüyüş korteji oluşturuldu, bu grupların her birinde 81 ili temsilen 81 genç görevlendirildi. Grupların yan yana ve art arda 9'ar kişi halinde sıralanacağı, böylece Atatürk'ün doğum yılı olan 1881'e atıfta bulundular.

Yürüyüş korteji oluşturulduktan sonra gruplar "İstiklal için kararlılık yürüyüşü" başladı. Ülkücüler ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Yürüyüş, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşti.

Yürüyüşe, MHP İzmir Milletvekilleri Hasan Kalyoncu ve Taner Osmanağaoğlu, MHP İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

Gündoğdu Meydanı'nda açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yürüyüşün amacının Yüce Türk milletinin milli meselesi olan 12 ada sorununu ortaya koymak ve adalar üzerindeki hakları bütün dünyaya haykırmak olduğunu söyledi. 

Yunanistan'ın 1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmaları'nı  ihlal ettiğini savunan Yıldırım, "Yunanistan geçmişte olduğu gibi gayri ciddi tutum ve davranışlarıyla ikiyüzlülük yapmaktadır. Bölgede yükselen tansiyonun çatışmaya yol açıp açmayacağını tayin edecek bundan sonraki tutumudur. Yunan hükümeti aklını başına almalıdır." dedi. 

Yunanistan'ın, muhasım ülkelerin arkasına saklanıp anlaşmadan konuşmadan ısrarla kaçıp, hukuksuz bir şekilde elinde bulundurduğu adalar üzerinden Türkiye'nin egemenlik haklarını ve milli güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Yıldırım şunları kaydetti:

"Yunanistan bilmelidir ki, Yüce Türk milletinin her ferdi, sefer için hazırlıklıdır, teyakkuzdadır ve tarihi hakkı olan 12 ada için kan ve can vermekten kaçınmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Sakarya'da ezdiklerimiz, nihayetinde Afyonkarahisar'dan önümüze katıp, İzmir'de denize döktüklerimiz anlaşılan tarihten ders almamıştır. Şunu herkes bilmelidir ki, baktığımız yer Kocatepe, bastığımız yer Dumlupınar, bayraklaştığımız yer İzmir, düşmanı denize dökeceğimiz yer yine Ege olacaktır. Türk milleti mavi vatanın istiklaline baş koymuştur. Bu noktada kararlıdır. Milli yeminden asla ama asla vazgeçmeyecektir. Atatürk, 'Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik dahil Batı Trakya'yı Türk hudutları içine katacağım' demiştir. Bizim imanımız, inancımız tamdır. Atatürk'ün hedef gayesini gerçekleştirecek olan Türk gençliğidir."
(Haber Servisi/AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.