Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülkeyi ayağa kaldıran olayda saldırgandan ilk açıklama

Ülkeyi ayağa kaldıran olayda saldırgandan ilk açıklama

Dün akşam saatlerinde metronun İzmirspor istasyonunda meydana gelen saldırı hem kent hem de ülke gündeminin baş sıralarına otururken, yaşanan olayın baş aktörü Serdal Kelçe'den önemli açıklamalar geldi. Ülkeyi ayağa kaldıran olayda saldırgandan ilk açıklama:

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 17:54

EGEPOSTASI - İzmirspor Metro İstasyonu girişinde "Müstehcen" eleştirilerinin hedefi olan ve çeşitli eylemlerle hedef alınan müzisyen heykeline yönelik saldırının ardından adeta yer yerinden oynadı. Başta siyasetçiler, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden olaya dair kınama mesajları ardı ardına geldi. Ülke gündemine damga vuran eylemin sorumlusu Serdal Kelçe ise medyada geniş yer bulan olayla ilgili mağduriyet yaşadığını ve yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.

Kocaoğlu'ndan heykel açıklaması: Aynı yerde sergilemeye devam edeceğiz

İzmir'de sanata kıydılar: 'Müzisyen'e çirkin saldırı

"CAN GÜVENLİĞİM YOK"

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Serdal Kelçe, siyasetle ilgisi olmadığını ve hiçbir siyasi partiye üye olmadığının altını çizerken, "Ben ekmeğimin derdindeyim. Bir süredir sağlık sorunları yaşıyorum ve ruh sağlığım bozuldu. Uzun zamandır işsizim, çocuklarım her gece aç yatıyor. Belediyede çalıştığım ve işten atıldığım ile ilgili söylenenler yalandan ibaret. Geçen yıl ESHOT'ta işe girmek için kurumun genel müdürünün şoförüne 10 bin lira para verdim ve kandırıldım. Borç harç topladığım paramı alıp ortadan kayboldular ve işe de giremedim. Konu mahkemeye yansıdı ve davacı oldum. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava sürüyor. O günden beri can güvenliğim yok ve tehdit ediliyorum. Peşime adam takıp beni takip ettirmeye başladılar ve beni öldürtecekler diye korkuyorum. Esas mağdur olan benim. Haksızlığa uğradım ama bunca şeye rağmen kimse gelip bana yardım etmedi" şeklinde açıklamada bulundu.

"HEYKELİ GÖRÜNCE TAHRİK OLDUM"

Başına gelen olayların ardından kendisine yardım eli uzatan olmamasına tepki gösteren Kelçe, "Başıma gelen bunca şeyden sonra metroyla evime giderken bir anda sinirlendim ve heykeli görünce öfkemle saldırdım. Heykeli görünce tahrik oldum ve kontrolümü kaybederek sinirimi ondan çıkardım. OIayın ne siyasetle, ne de başka bir şeyle ilgisi yok. Hakkımda yalan yanlış birçok şey söylendi. Adeta linç kampanyasına maruz kaldım. Bir kere elimde balyoz yoktu. Metroya elimde nasıl balyoz ile gireyi? O kadar güvenlik görevlisi var. Güvenlik kamerası kayıtlarında her şey ortada. Heykeli yere devirip sadece sinirimden tekmelemişim. Belediye aleyhine dava açtığımdan beri hayatım alt üstü oldu. İş bulamıyorum, evimin elektriğini suyunu ödeyemiyorum. Üstüne bir de paramı kaptırınca sinir hastası oldum. Yaşanan olay bundan ibaret" dedi.

"SİYASETLE İLGİM YOK, EKMEĞİMİN DERDİNDEYİM"

Olayın ardından İzmir halkının hedefi olduğunu aktaran Kelçe, "Belediyeye bu yaşadıklarımı aktarmak istedim ancak hiçbir şekilde ilgilenmediler. Esas mağdur benim. 1 senedir herkes karşımda duruyor. Dünkü olayın ardından basında yer alınca saldırıya uğradım. Haberlerde beni gören ve tanıyan herkes artık beni öldürecek gibi bakıyor. Bugün otobüse bindiğimde kartımca bakiye yoktu. Beni gören otobüs şoförü tanımış olacak ki, 50 kişinin ortasında hakaret etti ve bana saldırdı. Sol gözüme darbe aldım. Karakoldan yeni geliyorum. Başıma gelen bunca şeyden sonra bir de dayak yedim" diyerek kendisini savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.