Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülke şokta! Servis sürücüsü okul otobüsünü kaçırdı ve yaktı!

Ülke şokta! Servis sürücüsü okul otobüsünü kaçırdı ve yaktı!

İtalya'nın kuzeyindeki Milano kenti yakınlarında bir okul otobüsünün şoförü, 51 çocuğun bulunduğu otobüsü kaçırıp yaktığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 21.03.2019 - 06:52

Çocuklardan birinin polisi araması sayesinde güvenlik güçleri otobüsü bloke ederek durdurdu ve çocukları kurtardı.

Senegal asıllı bir İtalyan vatandaşı olan şoförün Akdeniz’deki göçmen ölümlerini protesto etmek istediği iddia ediliyor.

BBC Türkçe’deki habere göre, İtalyan basınındaki haberlere göre San Donato Milanese kasabası yakınlarında yaşanan olay yaklaşık 40 dakika sürdü. Ortaokul öğrencilerini bir spor salonuna götürmek üzere teslim alan 47 yaşındaki Ousseynou Sy isimli otobüs şoförü, güzergah değiştirerek Milano Linate Havalimanı’na doğru yol almaya başladı.

Otobüsteki çocuklardan birinin anlatımına göre şoför bu sırada otobüsün içine benzin döktü ve çocukların ellerini bağladı. Çocuklardan biri ise ellerini çözmeyi başararak polisi aradı.

Polisin yol üzerinde barikat kurarak durdurmaya çalıştığı Sy, barikatı aşmaya çalışsa da daha sonra durmak zorunda kaldı. Ardından otobüsten inen şoför çakmakla otobüsü ateşe verdi. Ancak otobüs alev almadan önce çocuklar polisin yardımıyla araçtan kaçmayı başardı.

Çocuklardan bazılarının yanan otobüsün dumanından rahatsız oldukları için hastaneye kaldırıldıkları ancak durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.