Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu’nun katilleri belli

Uğur Mumcu’nun katilleri belli

1993 yılında Ankara’da evinin önünde aracına konulan bomba sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümümün 21. yılında Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte özlemle anıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin coşkuyla izlediği Edip Akbayram konseri öncesinde, Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu ve katledilen Cumhuriyet Aydınlarımızın yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2014 - 12:23

İZMİR - Türkülerini Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri için seslendiren usta sanatçı Edip Akbayram’ın; “Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturamayacaklar. O’nun şahsında bütün Devrim Şehitlerimizi onur ve hüzünle anıyoruz” sözleri üzerine Cumhuriyet Meydanı’ndaki binlerce vatandaş hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı attı. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren Usta Sanatçı Edip Akbayram’a vatandaşlar da eşlik etti, gece halaylarla sona erdi.   

 

Başkan ŞAHİN; “Uğur Mumcu’nun katilleri belli”

Türk basını ve demokrasisinin simge ismi gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve katledilen Cumhuriyet Aydınlarımızı anma gecesinde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise; “Sevgili Uğur Mumcu yıllar önce; siyaset, tarikat, ticaret demişti. Bugün bakıyoruz ki; Uğur Mumcu üstadımızın ne kadar haklı bir söylem vurguladığına, bugün çok daha net bir şekilde şahit oluyoruz.  Sevgili Uğur Mumcu’nun katilleri, faili meçhul diye biliniyor. Aslında Uğur Mumcu’nun katilleri belli. 23 Aralık 1930’da nasıl Yedek Subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı katleden, başını kör testere ile kesen zihniyet; o zihniyet ki Uğur Mumcu’larımızı, Ahmet Taner Kışlalı’larımızı, Abdi İpekçi’lerimizi, Deniz Gezmiş’lerimizi, Hüseyin İnan’ları, Yusuf Aslan’ları katleden zihniyetten başka hiçbir zihniyet değildir. O zihniyeti şiddetle kınadığımı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.


“Unutturamayacaklar”

 Uğur Mumcu ve katledilen Cumhuriyet Aydınları’nın unutturulmak istendiğine dikkat çeken Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti, “Bizler, Sizler, Atatürkçüler, Devrimciler; ne Uğur Mumcu’larımızı, ne de Devrim Şehitlerimizi unutturacağız. Çünkü onları unutturmamak gibi çok ciddi görevlerimiz var. Atatürk’ün ilkeleri için unutturmayacağız. Laiklik için unutturmayacağız. Vatanımızın tek vatan olduğu için unutturmayacağız. Bayrağımızın tek bayrak olduğu için unutturmayacağız. Evlerde milyon dolarlar çıkmasın diye unutturmayacağız. Gezi Parkı için unutturmayacağız. Adalet için unutturmayacağız. Özgürlük için unutturmayacağız.”

 

Uğur Mumcu ve tüm Devrim Şehitlerinin önünde saygı ve minnetle eğildiğini söyleyen Başkan Şahin konuşmasını, Büyük Önder Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene”sözü ile bitirdi. Başkan Şahin konuşmasının sonunda usta sanatçı Edip Akbayram’a, Uğur Mumcu ve Cumhuriyet Aydınlarını anma etkinliğine katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.