Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu Karabağlar'da anıldı

Uğur Mumcu Karabağlar'da anıldı

Karabağlar Belediyesi, 27 yıl önce bombalı bir suikast sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu, Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan heykeli önünde törenle andı. Uğur Mumcu Karabağlar'da anıldı

  • Ege Postası
  • 24.01.2020 - 13:19

Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
24 Ocak 1993 tarihinde, Türkiye’nin en acı günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “O gün, demokrasi mücadelesini kalemiyle, düşünceleriyle yapmaya çalışan değerli bir insanı, gazeteciyi katlettiler. Aslında korktukları onun düşünceleriydi. Çünkü yazdıklarıyla toplumu aydınlatıyor, birilerini rahatsız ediyordu. Katliamı planlayanlar, uygulayanlar zannettiler ki her şey unutulacak. Tam aksine Uğur Mumcu, Türk halkının kalbinde, yüreğinde yaşamaya devam ediyor. Unutturmayı başaramadılar!” dedi.

ÇOK ÖNCEDEN YAZDI

Mumcu’nun, bugün yaşanılanları on yıllar öncesinden yazdığını da anımsatan Başkan Selvitopu, “Uğur Mumcu kimseye kötülük yapmadı. Vatanını ve insanlarını çok sevdiği için  onları kalemiyle, düşünceleriyle aydınlatmaya çalıştı. Bunun bedelini de bedeniyle ödedi. Bizler hayatta oldukça, gelecek kuşaklar da Mumcu’nun değerini bildikçe o yaşamaya devam edecektir. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Mumcu’nun birilerinin “tekerine çomak soktuğu” için haince bir suikasta kurban gittiğini söyledi. Türk halkının, Mumcu öldürüldüğü gün verilen namus sözlerinin yerine getirilmesini beklediğini belirten Dikmen, “Uğur Mumcu, yazdıklarıyla geçmişten bugüne seslenmeye devam ediyor. Tarih onu onayladı” dedi. 
CHP İzmir Milletvekili Bayır da, Mumcu’nun gelecek kuşaklara çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Bayır ayrıca İsmail Cem ve Gaffar Okan’ın da ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak, “Bu üç vatansever yüreklerde yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.
Atila Sertel de, Mumcu’nun 51 yıllık ömrüne çok sayıda değerli eser sığdırdığını, onu anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu vurguladı. 
Katılımcılar daha sonra Uğur Mumcu Heykeli’ne kırmızı karanfiller bıraktılar, anı defterine düşüncelerini yazdılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.