Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'deki iğrenç olayın peşindeler!

Dikili'deki iğrenç olayın peşindeler!

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan, " Dikili ilçesinde erkek çocuk yurdunda küçük çocuklara cinsel istismar olayının peşini kesinlikle bırakmayacağız " dedi. Öte yandan iddialar İzmir Barosu’nu da harekete geçirdi. Barodan yapılan açıklamada, " İzmir Barosu olarak yargısal süreci yakından takip ediyoruz ve sonuçlanana kadar da takip edeceğiz” denildi. UCİM devreye girdi, İzmir Barosu harekete geçti

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 13:01

Saadet Özkan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezide durumun takipçisi olduğunu, bu korkunç durum ile bizzat ilgileniyoruz diye belirtti.

Özkan, "İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştük , pazartesi günü kendisiyle  görüşmeye gidiyoruz . Yurt kapatıldı , davaya milli eğitiminde müdahil olması gerektiği yönünde konuştuk .Bu durumu ortak protokolleri uygulamaya koyarak çözebiliriz . Çok üzgünüz iki çocuğumuz bu durumu yaşamış . Çocuklar şu anda koruma altında . Toplum olarak topyekün koruyucu önlemler almalı sistemi çocuklardan yana geliştirmeliyiz . Bu kahreden durumları yaşamamalıyız . Adaletin yerini bulması için toplumsal duyarlılığa ve çocuk mahkemelerine ihtiyacımız var .Biz dernek olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız " dedi. (Bahri Karataş)

İZMİR BAROSU: DİKİLİ’DEKİ İSTİSMAR OLAYINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İzmir’in Dikili ilçesinde, özel bir ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda hizmetli olarak çalışan erkek görevlinin yedi öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiaları İzmir Barosu’nu harekete geçirdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun Dikili’de bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda küçük çocuklara yönelik olarak yaşanan cinsel istismar olayında, mağdurların yanında müdahil olunarak sanığın sorgusuna katıldığını söyleyerek “olay duyulur duyulmaz Dikili Baro Temsilcimiz Av. Deniz Alıcı ile Bergama Baro Temsilcimiz Av. Güntekin Yıldırım mağdurları temsilen sorguya katıldılar. Önümüzdeki günlerde mağdur çocukların Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadelerinin alınması sırasında İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde konuyla ilgili özel eğitim almış meslektaşlarımız ailelere ve çocuklara hukuki destek sağlamak üzere yanlarında olacaklar. İzmir Barosu olarak yargısal süreci yakından takip ediyoruz ve sonuçlanana kadar da takip edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.