Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç ilçede tek adaylı yarış; Başkanlar güven tazeledi

Üç ilçede tek adaylı yarış; Başkanlar güven tazeledi

Bayraklı’da 400 delegesiyle gövde gösterisi yapan ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile uyumlu çalışmasıyla birlik mesajı veren Mevcut Başkan Cemalettin Alper, tek adaylı seçimde güven tazeledi. Balçova İlçe Kongresi'nde 2012’den bu yana ilçe başkanlığını sürdüren Aygül Eryılmaz tek aday olarak girdiği seçimde 252 oy alarak başkan seçildi.Foça'da Baran Gezmiş Yıldırım, seçime tek aday olarak giriyor. Üç ilçede tek adaylı yarış... Karabağ'dan rozet sürprizi

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 11:43

EGEPOSTASI - CHP'nin kongre maratonunun en yoğun günlerinden biri yaşanırken, tek adaylı ilçelerden Bayraklı'da Cemalettin Alper, Balçova'da Aygül Eryılmaz güven tazeledi.  

CHP Bayraklı 4. Olağan kongresi Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Şölen havasında geçen kongre öncesi partililer halay çekti. Sanatçı Pınar Bademli Kaya’nın söylediği türküler kongreye renk kattı. Kongre salonuna, “Ben değil biz varız”, "CHP’de birlik Bayraklı’da kardeşlik”, “Sevdamız Cumhuriyet Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk” pankartları asıldı. Yapılan seçimde 365 oy kullanıldı, 335 geçerli oy çıktı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper, yeniden seçildi.

Alper’in ilçe yönetim kurulu asil listesi: Nilgün Alpaslan, Kurtuluş Baytar, Belgin Bıçakçıoğlu, Ramazan Bulut, Mehmet Ceylan, Gülçin Deriner, Cihat Işık, Elif Karakuş, Gül Kaygusuz, Necla Ketenci, Emine Sezinç, Coşkun Şahin, Turgay Topal, Hatice Topbaş, İrfan Toprak, Metin Uyma. 

İl delege listesi ise şu isimlerden oluştu:

Cemalettin Alper, Hasan Karabağ, Sırrı Aydoğan, Selen Akbaş, Nasrettin Akgün, Osman Akseki, Keziban Akyavaş, Ali Alan, Şeref Balbay, Aynur Ataş, Çağla Çınar Bayramoğlu, Gülbahar Bolat, Coşkun Bülbül, İsmail Çağlar, Mustafa Çekiççi, Şahismail Demir, Erdal Er, Güler Güngör, Abdullah Güresen, Hasan Karabağ, Muharrem Kılıç, Aziz Kocalar, Ferhat Kotan, Ülviye Kökçü, Baran Öget Mermer, Arzu Nisan, Mutlu Odabaşı, Yusuf Olcay, Fahrettin Orandı, Ayşe Elgin Özbuldan, Ebru Özdemir, Cem Murtaza Pektaş, Ahmet Hamdi Sönmez, Mücella Tunalı, Sema Turan, Melek Turpcan, Derya Yıldırım, Aslan Yıldız, Pınar Yılmaz ve Erduman Yoltan. 

BALÇOVA'DA ERYILMAZ'A GÜVEN

Balçova'da 2012’den bu yana ilçe başkanlığını sürdüren Aygül Eryılmaz tek aday olarak girdiği seçimde 272 delegenin 252’sinin oyunu alarak tekrar ilçe başkanı oldu. Oylama da 15 oy boş kullanılırken 5 oy da geçersiz sayıldı.

Aygül Eryılmaz'ın yönetim listesinde; Müceddet Aral, Cevdet Baydar, Kerim Özgün Bolak, Tülay Çimenli, Eylem Damar, Serdar Dayanç, Zuhal Dökmetaş, Hakan Karaca, Turgut Karahüseyin, Yalçın Karayılan, İbrahim Kuru, Bülent Pervanlar ve Serap Ügüdücü yer aldı.

İl delege listesinde ise Aygül Eryılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rabia Yüce, Birsel Öztürk, Haydar Pervanlar, Elif Sönmez, Şerif Sürücü, Sadık Gülday, Rıza Kurt, Zülkif Mermut, Derya Aksu ve Elif Ezgi Alkan isimleri yer aldı.

İŞTE KONGRELERDEN DETAYLAR

BAYRAKLI 

CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nin divan başkanlığını Rıfat Özer yaptı. Geniş katılımla gerçekleşen kongreye Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper tek aday olarak girdi. Kongre blok listeyle yapılması delegeler tarafından kabul edildi. Oy kullanma işlemi öncesi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Alper, Gümüşpala Mahallesi Muhtarı İbrahim Balıkçı’nın yakasına altı oklu rozeti taktı.  

BAYRAKLI KALE OLDU

Seçim öncesi konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Bayraklı ilçe olduktan sonra tüm mahallerimizde gece gündüz demeden çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağını Bayraklı’ya hep birlikte diktik. Ne mutlu Bayraklılara ne mutlu CHP’lilere ki böyle çalışkan bir belediye başkanımız var. 2014 seçimlerinde yerel yönetim ile örgütün uyum içerisinde çalışmasının meyvesini aldık ve seçimi kazandık. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayraklı artık İzmir’in merkezi haline gelmiştir. Bayraklı, insanların gözbebeği, Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesi olmuştur” dedi.

TEK KİŞİ KALANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Alper sözlerine şöyle devam etti:

“Bazı Milletvekillerimize önerim var. Biz onları seçerek Ankara’ya gönderdik. Onlardan projeler üretmesini, partimizi iktidar yapmalarını istedik. Mahallerde, kahvelerde belediye başkanını eleştirerek iktidara gelemezsiniz. Delege seçimlerine müdahale ederek bir yerlere gelemezsiniz. Bu kentin sorununu bilen yerel yöneticilerdir. Belediye başkanıdır, ilçe örgütleridir. Biz onları bizi temsil etsin diye meclise gönderdik. Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız. Bugün baktığımızda ülkemizde baskı rejimi, korku imparatorluğu ve haksızlık karşısında mücadele ediyoruz. Genel başkanımızı, belediye başkanlarımızı, cumhuriyetçileri tehdit ediyorlar. Sizin bizi tehdit etmeye nefesiniz yetmez! Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri mücadelelerine tek kişi kalana kadar mücadele edeceğiz. Kimin ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi, il delegesi olduğu önemli değil.  İçe dönük tartışmaları burada bırakıp dışa dönük çalışmalar yapmalıyız. Bayraklı'nın tümünün hizmetindeyiz. Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine örgütümüz adına teşekkür ediyorum”  dedi. 

KIRILMADAN YORULMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, herkesin CHP’nin iktidar olması için çalışması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Listeye girdim, girmedim gibi tartışmaları önemsiz. Başımızdaki bela hepsinden önemli. Ben önüme bir tercih koyuyorum. Türkiye AKP iktidarından kurtulsun, 2019’da parlamenter sistemi getirecek bir ortam oluşturulsun, bu partide sade bir üye olmaya razıyım. Belediye başkanlığı olmasa da olur. 2019’u kendi açımızdan, demokrasi açısından çok tehlikeli süreç olarak görüyorum. Fütursuz bir iktidar var. Kararname ile görevden alıyorlar. Seçilmişlerin hiç hükmü olmuyor. ‘2019’dan sonra belediye başkanlarını atayacağım’ diyorlar. Belediyeler nasıl kayyum atadılar aynısını yapmayı planlıyorlar. Belediye seçimi falan da olmayacak. Gidişat onu gösteriyor. Kırılmadan, darılmadan birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bugün birlik günü. Çok vahim bir durumdayız. Ben herkesin kişiselliği bir kenara bırakıp birlik olunması gereken zamanın geldiğini ve geçtiğini düşünüyorum. Belediye başkanı olayım diyenler, başka partilere gidip çalıştılar. Parti içi muhalefet burada olur, eleştirir. Ondan sonra partisinin tüm etkinliklerine katılır. Seçilemediği zaman başka partiye gidip çalışanlar düzene yardımcı olurlar. Onlar partili değildirler. Bu iktidarın maşası olurlar. Seçilen arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Yeter ki CHP, iktidar olsun. Yeter ki Atatürk’ün partisi hakim olsun. Gerisi hikaye” dedi.     

BAYRAKLI BAŞARDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Ben şu anda Bayraklı CHP ilçe kongre üyesiyim. Bundan da iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Bu görevi verenlere teşekkür ediyorum. Bayraklı bir mozaik. Mozaik güzel ama ustası da güzel. Bayraklı Türkiye’nin her yöresini barındıran bir kent. Bütün bu insanların milli müştereklerde birleşmesi, belli bir hedefe yürümesi bir organizatör istiyor. Ben her zaman söylüyorum. İnsanlarla kucaklaşmamış, güzel bir arsa gördüğü zaman rantı düşünen, kendi çıkarlarını toplumun üzerinde tutan insanlarla bu işi yapamazsınız. Bu işi gerçekten yerel yönetimlerde güçlü ve samimi belediye başkanlarıyla yapabilirsiniz. Hasan Karabağ bunu başardı. İlçede de birlik ve beraberlik içerisinde bir dönem geçti. Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana bu kadar kötü bir döneme düşmedi. Geleceğimiz şüpheli. Eskiden de bu memlekette siyasi çatışmalar vardı. Ama kimsenin rejimle ilgili bir kuşkusu yoktu. Şuanda endişemiz var. Avrupa Birliği, ABD Türkiye’yi kendi dümenine sokmak için, istediklerini yaptırmak için tek şeyi yıkmak zorundalar. Atatürk’ü ve CHP’yi! Bütün bu şer güçlerin karşısında örgütlü tek güç CHP’dir. Ama biz buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

BALÇOVA

Divan başkanlığını İzmir Eski Milletvekili Sabri Ergül’ün yaptığı kongrede bazı partililerin çarşaf liste talebinde bulunmasına karşı kürsüye çıkan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Kendinize gelin, parti içi yarışı bırakın. Bizim birlik olmamız gerek. Gerekirse ben fedakarlık yaparım. Yerime başka biri yazılsın. Yarış dışarıda iktidara karşı olur. Daha önce il kongrelerinde çarşaf liste yaparak sabahlara kadar yarıştık. Bunlar bir sonuç vermiyor. Bizim mücadelemizin iktidara karşı olması gerek. Parti içi yarış yarış nereye kadar devam edecek. Biz Balçova’da tıpkı Cumhuriyet’in ilk yıllarında olduğu gibi kadınların önderliğinde bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz sonucunda başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Çünkü hepimiz yüreğimiz ile mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Blok liste ile yapılması kararlaştırılan kongrede CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır ile partililer söz alarak konuşma yaptı. Mevcut İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ın önceki dönem faaliyetleri oy birliği ile kabul edildi. Yönetim listesi de oylanan Aygül Eryılmaz yaptığı teşekkür konuşmasında “Son günlere kadar aday olmayı düşünmüyordum. Çünkü 6 yıldır çocuğum ile ailem ile ilgilenemiyorum. Ancak sokaklarda birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarım buna izin vermedi. En zor zamanda sadece kendi çocuğumuz için değil tüm ülkenin çocukları için mücadele etmemiz gerektiği için tekrar aday oldum” dedi. Yapılan oylama sonucunda Aygül Eryılmaz, oy kullanan 272 delegenin 252’sinin oyunu alarak tekrar ilçe başkanı oldu. Oylama da 15 oy boş kullanılırken 5 oy da geçersiz sayıldı.

Öte yandan CHP'de hafta içinde düzenlenen büyük kadın buluşmasında Ankara Arena Spor Salonu tribünlerine damga vuran 'mor şapkalar' kongreye de renk kattı.

CHP Balçova üyesi kadınlar kongreye mor şapkalarıyla geldi, eşitlik ve kadına karşı şiddete 'hayır' mesajı verdi. 

FOÇA'YA GENÇ BAŞKAN

Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste usulüyle gerçekleştiren Foça da tek adaylı seçim heyecanı yaşayacak ilçeler arasında bulunuyor. 'Tamam' diyen İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ı işaret etmişti. Kongre Yıldırım'ın tek adaylığı ile gerçekleşti.  Seçim çarşaf listey yöntemiyle yapıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.