Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç başkandan ortak açıklama: Fırsatçılara izin vermeyeceğiz

Üç başkandan ortak açıklama: Fırsatçılara izin vermeyeceğiz

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası hijyen ürünleri ve temel gıda başta olmak üzere birçok üründe yüksek fiyat artışıyla ilgili vatandaşlardan fırsatçılara yönelik şikayetlerin artması üzerine İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Kentimizde halkımızı mağdur edecek bu tarz bir fırsatçılığa ve haksız rekabet yaratacak uygulamalara izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca yeterli ürün stoğunun olduğu ve panik yapacak bir durumun olmadığı da belirtildi. Üç başkandan ortak açıklama

  • Ege Postası
  • 14.03.2020 - 09:25

EGEPOSTASI- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, dünyadaki birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Türkiye'de de Sağlık Bakanlığının bir kaç kişide bu virüsün görüldüğünü açıklamasının ardından endişe yaşayan vatandaşların temel gıda ve hijyen ürünlerine talebi artırması üzerine, bazı ürünlerin fiyatında değerinin üzerinde artışlar görüldü. 

Talebinin artması üzerine kriz fırsatçıları ürünleri yüksek oranda zam yaparak satmaya başladı. İzmir'de de vatanadaşların şikayetlerinin artmasının ardından İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası harekete geçti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli imzalı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ülkemiz genelinde coronavirüs salgını bahanesiyle gıda başta olmak üzere maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünlere son günlerde fahiş oranlarda fiyat artışı yapıldığı yönünde vatandaşlardan şikayetler gelmektedir.

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası olarak kentimizde halkımızı mağdur edecek bu tarz bir fırsatçılığa ve haksız rekabet yaratacak uygulamalara izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 

Bu durumu fırsat bilip, aşırı kar elde etmek isteyen firmaları vatandaşlarımız, Kurumlarımızın Disiplin Kurullarına bildirebilirler. Vatandaşlardan gelecek olan bu talepler, Kurumlarımızın Disiplin kurullarınca titizlikle incelenecek olup kanun ve mevzuatın tanıdığı yükümlülükler çerçevesinde gerekli disiplin cezaları gerçekleştirilecektir.

Dünya çapındaki bu salgını ticarette karaborsa ve stokçuluk fırsatı olarak görerek vatandaşların mağdur edilmesine izin veremeyiz. 

Elbette ki, son dönemde özellikle dezenfektan, maske ve diğer ihtiyaç duyulan sağlık ürünleriyle ilgili olarak dünya çapında genel olarak bir tedarik sorunu yaşanmaktadır. Ancak T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, yeterli ürün stoğumuzun olduğunu ve panik yapacak bir durum olmadığını açıkladı. 

Bu kapsamda coronavirüs fırsatçılığına karşı T.C. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) tarafından başlatılan etkin mücadeleye İzmir’deki Oda ve Borsalar olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ayrıca, vatandaşlarımızı mağdur etmeden etik kurallara uyanişletmelerimiz için haksız rekabet yaratacak bu tarz uygulamalara izin vermeyeceğimizi,doğru davranan üyelerimizi koruyacağımızı da özellikle belirtmek istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.